Tarp populiariausių santuokos vietų – Karklėje prie jūros

Regionas

Praėjusiais metais Klaipėdos rajone įregistruota per ketvirtis tūkstančio santuokų, gimė daugiau nei penki šimtai kūdikių, 7-ios dvynių poros, o populiariausi vardai ir toliau išlieka šie: berniukų – Matas ir Emilis, mergaičių – Ieva ir Lėja. Tokią statistiką 2019-iais registravo rajono civilinės metrikacijos darbuotojai.

Populiariausios civilinės santuokos – pajūryje

Tarp populiariausių santuokos vietų – Olandų kepurė Karklėje. Palmiros Mart nuotr.

Viena santuoka mažiau nei 2018-aisiais – 258 – tiek porų pernai sumainė aukso žiedus. 37-ios ceremonijos vyko bažnyčioje, dar 16-ka užsienio šalyse, o likusios – civilinės santuokos. Tiesa, ne visos poros panoro tuoktis rajono savivaldybės civilinės metrikacijos patalpose. Kiek mažiau nei ketvirtadalis pasirinko kitas erdves.

Populiariausios vietos – šalia jūros. O labiausiai šioms ceremonijoms tinkami jaunavedžiams pasirodė Karklės ir Kukuliškių kaimai. Kitos poros rinkosi sodybas Priekulės, Sendvario ir kitose seniūnijose. Neabejotinai populiariausios santuokos dienos ir toliau išlieka penktadieniai bei šeštadieniai, treti pagal populiarumą – ketvirtadieniai, kiek rečiau kitos savaitės dienos.

Praėję metai rajone nebuvo išskirtiniai skyrybų skaičiumi. Jų registruota 120-imt, tai 12-ka daugiau nei 2018-aisiais.

Vaikams – ir originalūs vardai

Praėjusiais metais Registrų centras skelbė, kad populiariausi dešimtmečio naujagimių vardai – Matas ir Emilija. Nors šis mergaitės vardas jau porą pastarųjų metų pirmąją vietą užleidžia Sofijai bei Lėjai. Šie vardai ir rajone registruotų naujagimių vardų mėgstamiausių sąraše. Tiesa, populiariausi mergaičių vardai Klaipėdos rajone pernai buvo – Ieva ir Lėja, tokie registruoti Savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos skyriuje. Į mėgstamiausiųjų dešimtuką pateko ir Sofija, Amelija, Paulina, Patricija, Kamilė, Liepa ir Emilija. Tarp berniukų pirmauja Matas, Emilis, Domas ir Markas. Tarp populiarių – taip pat ir Jonas, Rokas, Lukas, Augustas, Herkus ir Nojus.

Pernai registruota ir retų vardų. Mergaitėms buvo suteikti Ėtmės, Neridos, Agilės, Jetės, Lados, o berniukams – Benjamino, Hermano, Ainiaus, Edenos, Norto, Darto vardai.

Iš viso praėjusiais metais rajone užregistruoti 509 kūdikiai, kiek mažiau nei 2018-iais. Mergaičių pernai gimė daugiau nei berniukų, atitinkamai – 255 ir 254. Net septyniose šeimose gimė dvynių poros. Jauniausiai mamai buvo 17 metų o jauniausiam tėvui – 19 m.

Kadangi civilinės metrikacijos paslaugos teikiamos nepriklausomai nuo deklaruotos gyvenamosios vietos, tai yra bet kurioje pasirinktoje civilinės metrikacijos įstaigoje, tad tikslūs demografinę rajono situaciją atspindintys skaičiai gali būti kitokie, sakoma rajono savivaldybės pranešime spaudai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Iš Gargždų kilęs komikas: visi darbai yra svarbūs

Mantą Grimalį dažnai galima sutikti įvairiuose „stand-up“ komedijos renginiuose, pasiklausyti jo tinklalaidėse ar išvysti kituose nuotaikinguose projektuose. Nors žinomas komikas ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Regionas

Vykstantiems į „Žiobrines“ Neringoje - įvažiavimo lengvata

Artėjantį savaitgalį Neringa organizuoja „Žiobrines“ ir kviečia leistis į kulinarinę kelionę po Kuršių neriją. Čia bus kepami ypatingai paruošti, ant ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Siekia stiprinti jūrų transporto ryšius su Egiptu

Lietuva ir Egiptas ketina glaudžiau bendradarbiauti, gerindami šalių tiesioginį susisiekimą oru ir plėtodami jūrų transporto ir logistikos jungtis. Tokias galimybes ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Orai

Trumpam grįžusi žiema trauksis

Per pusantros paros (nuo sekmadienio vakaro iki antradienio ryto) pietinis ciklonas daugiausia kritulių atnešė rytiniams ir šiaurės rytiniams rajonams. Mažiausiai ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Kruizinės laivybos sezono startą paskelbė muzikuojantis laineris

Šaltą, vėjuotą ir lietingą antradienio vidurdienį Klaipėdos uoste prisišvartavo pirmasis šiemet kruizinis laivas. Laineriui „Le Bellot” – tai ir pirmasis ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This