Vėžlio judesys miesto 2020 metų biudžete ir veiklos planavime

Politikų tribūna

Alina Velykienė, Klaipėdos miesto tarybos narė
2020-01-23

Komentarų: 12

„Jaunam žmogui didelė valdžia – sunkus išbandymas“.

Dar kažkada seniai esu išgirdusi frazę iš vieno savo profesinėje veikloje sutikto vadovo. Ir šiuose žodžiuose tikra tiesa. Kiekvienas tą žodį „jaunas“ galime interpretuoti savaip: jaunas patirtimi, amžiumi, o gal asmens branda.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Skambiai prasidėję 2020 metai jau verčia pirmąjį metų mėnesio puslapį. Žiemos kaip ir nėra, rūpesčiai tik einamieji, o miesto įstaigos ir organizacijos gyvena iš 1/12 biudžeto. Lyg ir pavojaus nėra, lyg ir finansavimas pagrindinėms miesto gyvavimo sritims užtikrintas. Klausimas tik toks, kodėl taip garsiai ilgus metus valdžioje buvę konservatoriai, nuo bačkos mitingavę ties beveik visais sprendimais praėjusioje ir dar praėjusioje kadencijose, šį kartą neparodo savo profesionalumo klasės.

Viena yra būti opozicijoje ir viskam visada prieštarauti, o kai ateina galimybė parodyti, ką gali – išeina tik šnipštas…..

Visi įsismarkavę laksto po vieną, kitą patikrinimą, fotografuoja savo mielus veidelius ir visiems eskaluoja, kad kaip daug dirba, kad „rūpinasi miesto problemomis“. Tačiau realus miesto planavimas kažkodėl užstrigęs stalčiuose. Gal ne, gal jis tiesiog dar nepabudo iš nesančios žiemos miego.

Labai keistai atrodo, kad garsieji visuomenininkai, kurie visada prieštaraudavo, kad visuomenė paliekama užribyje planuojant miesto biudžetą einamiesiems, o ir trejiems metams į priekį, šį kartą tyli kaip vandens prisisėmę. Juk niekas nevyksta. Matyt, taip dirbama konservatorių pajėgoms, kurie, besiblaškydami tarp savo įvaizdžio ir neveiklumo, pamiršo esminį dalyką: vykdyti pareigą – dirbti.

Nors LR Seimas dar 2019 m. gruodžio 17 d. priėmė „Lietuvos Respublikos 2020 metų valstybės ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių įstatymą“, pagal kurį per 2 mėnesius visos Lietuvos savivaldybės privalo pasitvirtinti savo savivaldybių biudžetus. Klaipėda miega. Strateginio veiklos plano projektas paskelbtas interneto svetainėje tik sausio 20 d., pagal kurį turėjo būti parengtas ir Klaipėdos miesto biudžeto projektas.

Visos garsios visuomenininkų frazės – visuomenė turi žinoti, nuėjo kažkur užribin.

Nereikia NIEKO. Keista, kad nereikalinga ir netikslinga net seniūnaičių sueiga, kurioje Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius turi pristatyti strateginį veiklos planą ir biudžetą. Nusispjovė Klaipėdos miesto savivaldybės administracija ir ant Klaipėdos miesto tarybos.

Šiandien, sausio 23-ąją, kada iki biudžeto patvirtinimo liko 16 darbo dienų, Klaipėdos miesto tarybos komitetams dar nepateiktas sprendimo projektas, jis net neužregistruotas, kad galėtume nagrinėti, teikti siūlymus ir pastabas. Maža to, visi planuojami viešieji pirkimai, kiti svarbūs dalykai lyg sustingę nesančios žiemos speige.

Toks nepramušamas kiautas, lyg senas šimtametis vėžlys, neišlendantis iš savo komforto zonos, nes visuomenė ir kita nuomonė – kaip apkasuose gulintis priešas.

Ką gi, miegokite konservatoriai su besigydančiu meru priešakyje, tenka tik apgailestauti dėl tokio neveiklumo.

Merui linkėdama sveikatos, linkiu ir pavaduojantiems jį suprasti, kad Klaipėdos istorijoje per visą nepriklausomybės laikotarpį tokio neveiklumo nebuvo niekada.

12 Comments

  1. Linas

    O kur nemokamas važiavimas miesto autobusais? Dviračių takai tiesiami vėžlio judesiu…Laukiam žalios Klaipėdos

    Reply
    • ...

      Koks nemokamas ? Čia konservatoriai taip viliojo miestiečius , o kada ” paspaudė rankas su komitetu ” ir tapo tarybos valdanti dauguma , balsavo už bilieto brangimą ? :)))

    • Tik tiek

      Nemokamas važiavimas tapo pabrangimu 10 proc. Rinkėjai turi turėti trumpą atmintį. Arba sirgti Alcheimeriu.

  2. Vytas

    Teisingi pastebėjimai, visiška bevaldystė – meras niekada nebuvo stiprus analitikas ir „ūkininkas” kaip Taraškevičius, bet turėjo dirbančią liberalų komandą. Dabar turi du vicemerus, kuriems tik posto ir algos reikėjo, o kaip politikai formuojantys kryptį- jie nuliai/ Jiems patiems mokytis reikia. Administracijos direktorius tik vadovų galvas kapoja, o darbai mieste stoja. Kaip Budinas pradėjo, taip ir užbaigta…Net suplanuotoje Vingio gatvėje ir pasaže nieko nevyksta…Kur dviračių žadėti keliukai…? Esu dviratininkas, bet … et ką jau čia…Beviltiška valdžia. Geria dar kad yra opozicijoje Girskienė ir Velykienė (na gal dar Puteikienė)…

    Reply
  3. Nu ir

    Koncervatorei…

    Reply
    • R

      Kai buvo liberalai valdžioje pasigedome darbo.Ar yra prasmė dabar kaltinti konservatorius?

  4. puikios pastabos

    konservatoriai tik ruošiasi seimo rinkimams ir dar savivaldybes įmones valdomas keistai „tarkuoja”, kažko ten ieško…o administracijos vadovybė jau net nebelaiko kritikos lygio.

    Reply
  5. Elena

    Aš suprantu ir palaikau ponios Alinos nuomonę , nors už liberalius nebalsuosiu . Konservatoriai net ne „užmigę ” , o sakyčiau ” užakę” ir todėl ramiai sėdi . Neveiklumas akivaizdus . O jei ponia Velykienė kandidatuotų , bet ne su liberalais , aš palaikyčiau jos kandidatūrą , nes viena iš DIRBANČIŲ tarybos narių . Ačiū . 🙂

    Reply
    • J

      Labai lengva kritikuoti ir už nieką neatsakyti.

    • Aliona

      Uz Velykiene gyvenime nebalsuociau. Neadekvati bobelė. Zmogu is kaimo gali isvaryti bet kaimo is zmogaus ne.

  6. Jons

    Pries rinkimus madinga konservatorius tarkuoti. Tik kad konkurencija didele sioje srityje. Idomu kokioje apygardoje Velykiene kandidatuos i Seima? Beje pati savivaldybeje betvarke paliko – veluojancius projektus ir visa kita.

    Reply
    • Alina Velykienė

      Mielam komentatoriui atsakau: ne tik kad nekandidatuosiu vienmandatėje, tačiau iš viso neplanuoju net dalyvauti seimo rinkimuose.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This