Klaipėdos rajone – dar vienas privatus darželis

Regionas

Klaipėdos rajono savivaldybės sprendimas iki 200 eurų didinti dotacijas privačius darželius rajone lankančių vaikų tėvams sparčiai plečia tokių darželių tinklą. Skelbiama, jog rugsėjo pirmąją duris pravers dar vienas privatus darželis Katkų kaime, Kretingalės seniūnijoje.

Vaikų darželis „Saulė ir mėnulis“, jau ugdantis mažuosius Klaipėdoje, Katkuose formuoja tris grupes po 14 vaikų. Dviejuose ikimokyklinio ugdymo grupėse laukiami 2–4 metų amžiaus, priešmokyklinėje grupėje – 5–6 metų amžiaus vaikai.

Asociatyvi pixhere.com nuotr.

Darželio direktorė Ramunė Žilienė sako, kad ugdymo įstaiga suteiks vaikams pačias geriausias sąlygas augti laimingiems ir sveikiems, ugdytis harmoningoje aplinkoje. Darželis išskirtinis tuo, kad jame vaikai bus ugdomi taikant holistinį – visuminį ugdymą ir labai daug laiko, iki 6 valandų per dieną, atsižvelgiant į oro sąlygas, praleis gryname ore lauke.

„Sveikai ugdome fizinį kūną: sveikai maitinamės, geriame daug vandens, sportuojame, daug laiko leidžiame gamtoje. Ugdome vaikų emocinę kompetenciją – padedame pažinti ir suprasti, atrasti būdų ir išmokti tinkamai išreikšti visas savo emocijas. Emocijas padedame suprasti per žaidimus, vaidinimus, tapybą ir kitus menus. Daug dėmesio skiriame vaikų intelekto lavinimui – skaitymo, skaičiavimo, kalbėjimo, mąstymo įgūdžiams. Ir didžiulį dėmesį teikiame socialiniams įgūdžiams –harmoningam bendravimui, draugystei, ugdome moralines vertybes, nes tikime, kad tai yra svarbiausia vaikų raidai“, – rajono savivaldybės pranešime cituojama R. Žilienė.

Tai jau nebe pirma tokia privati iniciatyva rajone, kuri įgyvendinama savivaldybės kvietimu. Šį rudenį du nauji darželiai duris atvers ir Sendvario seniūnijoje – Slengiuose ir Klemiškės II kaime. Kitąmet šioje seniūnijoje, Sendvaryje, mažųjų lauks ir trečias privatus darželis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This