Moksleiviai kviečiami dalyvauti konkurse „Ką žinai apie Lietuvos kariuomenę“

Švietimas

Krašto apsaugos ministerija ir Lietuvos kariuomenė, padedant Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai bei Kauno technologijos universitetui, jau 25-ąjį kartą skelbia konkursą „Ką žinai apie Lietuvos kariuomenę“. Jame dalyvauti kviečiami 9–12 klasių ir gimnazijų 1–4 klasių mokiniai, besidomintys Lietuvos gynybos ir saugumo politika, Lietuvos kariuomene, jos istorija, svarbiausiais įvykiais, įtakingiausiomis asmenybėmis.

Konkursas tradiciškai vyksta trimis etapais. Pirmąjį etapą organizuoja mokytojai mokyklose ir gimnazijose, antrasis vyksta internetu, o trečiasis, finalinis, organizuojamas viename iš Lietuvos kariuomenės padalinių.

Moksleiviai dalyvauja pirmajame atrankiniame ture savo mokykloje ar gimnazijoje. Geriausius mokinius mokytojai užregistruoja antrajam konkurso etapui. Iš vienos mokymo įstaigos į antrąjį etapą galima užregistruoti iki trijų dalyvių.

Registruotis į konkursą galima iki kovo 13 d., atsiunčiant užpildytą nustatyto pavyzdžio anketą elektroniniu paštu mokiniukonkursas@kam.lt

Antrasis konkurso etapas paprastai vyksta organizatorių parinktuose miestų, rajonų centruose, kur dalyviai sprendžia testą internetu.

Į trečiąjį – finalinį etapą patenka ir dėl prizinių vietų varžosi 30 geriausiai testą išsprendusių mokinių. Šiais metais konkurso finalas, į kurį pateks tik 30 geriausias žinias atrankiniuose etapuose parodžiusių mokinių, vyks balandžio 24 d. Vilniuje.

Konkurso „Ką žinai apie Lietuvos kariuomenę“ premijų fondą sudaro 1800 eurų, jį įsteigė Krašto apsaugos ministerija. Šis fondas bus padalytas konkurso nugalėtojams ir jų mokytojams.

Daugiau informacijos apie konkursą „Ką žinai apie Lietuvos kariuomenę“ galima rasti rasite interneto svetainėje www.kam.lt arba pasiteiravus telefonu (8 5) 273 5551.

Idėja organizuoti konkursą „Ką žinai apie Lietuvos kariuomenę“ gimė 1995 m. tuometinės Savanoriškosios krašto apsaugos tarnybos štabe. Konkursas buvo sumanytas kaip priemonė paskatinti moksleivius domėtis savo šalies istorija, Lietuvos kariuomenės istorija, kovomis už nepriklausomybę, rezistencijos laikotarpiu ir dabarties gynybos politikos aktualijomis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Palangiškis - tarp kariuomenės konkurso nugalėtojų

24 kartą vykusio konkurso „Ką žinai apie Lietuvos kariuomenę“ finale, surengtame Kunigaikščio Vaidoto mechanizuotame pėstininkų batalione Rukloje, dalyvavo trisdešimt vyresniųjų ...
2019-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This