Tomo Gaidamavičiaus debiutas pažymėtas pergale

Sportas

Trečiadienio vakarą Klaipėdos „Neptūnas”, kuriam pirmą kartą vadovavo Tomas Gaidamavičius, išvargo pergalę prieš Alytaus „Sintek-Dzūkiją” rezultatu 78:73 (20:15, 23:15, 16:21, 19:22).

bcneptunas.lt nuotr.

Trenerio debiutą apsunkino ir situacija su traumomis – dėl sužeidimų nerungtyniavo Tomas Delininkaitis ir Deividas Gailius, o dėl ligos ekipai padėti negalėjo ir Žygimantas Janavičius, tad uostamiesčio komanda vertėsi su devynių žaidėjų rotacija.

„Neptūno“ krepšininkai po šios pergalės laimėjimų skaičiumi susilygino su ketvirtoje vietoje esančia Utenos „Juventus“ ekipa – abi komandos dabar yra laimėjusios po 13 sykių per 22 susitikimus.

Klaipėdiečiai dvikovą savo arenoje kontroliavo didžiąją rungtynių dalį ir problemų prisidarė tik pačioje akistatos pabaigoje, kai po kelių nesėkmingų epizodų paleido dviženklę persvarą ir leido varžovams priartėti iki minimumo (71:70).

Visgi, netrukus ataką taškais užbaigė Matas Jogėla, dėjimu iš viršaus pasižymėjo Gytis Masiulis ir, likus žaisti kiek daugiau nei minutę, šeimininkai pabėgo šešiais taškais (76:70).

Kiek vėliau Gabe`as Devoe turėjo auksinę progą savo komandą vėl priartinti iki vieno taško, tačiau po pražangos metant iš toli pataikė vos vieną baudos metimą iš trijų, o trijų taškų pranašumo (76:73) Klaipėdos ekipa iš savo rankų nebepaleido.

Vienas svarbiausių pergalės faktorių klaipėdiečių komandoje buvo sustabdytas Chauncey Collinsas. Įprastai siaučiantis aikštelėje amerikietis šį kartą surinko tik 7 taškus ir 11 naudingumo balų.

Uostamiesčio komandoje sėkmingai sužaidė pirmą kartą nuo sausio vidurio aikštelėje pasirodęs Darrinas Dorsey. Atakų organizatorius surinko 12 taškų ir tiek pat naudingumo balų bei sužaidė geriausias savo rungtynes nuo praėjusių metų spalio.

Kitas rungtynes klaipėdiečiai irgi žais namie – vasario 29 d. priims Panevėžio „Lietkabelį”.

STATISTIKA

„Neptūnas“: Martynas Mažeika 16, Darrinas Dorsey 13, Gytis Masiulis ir Džiugas Slavinskas – po 8.

„Sintek-Dzūkija“: Artūras Jomantas, Gabe‘as DeVoe ir Gediminas Žalalis – po 12.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

„Neptūnas“ 50 minučių trileryje įveikė „Žalgirį“

Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, trečiadienį nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“. Georgios Vovoro kariauna gausiai susirinkusių uostamiesčio ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūnas“ kyla į penktąją vietą

Klaipėdos „Neptūno“ pasaka su Georgios Vovoru tęsiasi. Klaipėdiečiai šeštadienio vakarą namuose rezultatu 88:84 (20:27, 23:14, 31:22, 14:21) patiesė Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūnas“ tęsia pergalių seriją

Jonavos „CBet“ komanda pirmadienį turėjo progą nutraukti Klaipėdos „Neptūno“ penkių pergalių seriją Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“), tačiau Ąžuolio Tubelio vedama ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This