Ilgaamžių paslaptis – atvira širdis

Veidai

„Nebūkite pikti ir godūs, nepavydėkite svetimiems. Kaip yra, taip ir gyvenkite, – visko užteks“, – kaip sulaukti 100 metų, pataria jakiškė Stasė Žiužnienė.

„Nebūkite pikti ir godūs, nepavydėkite svetimiems”, gyvenimo išimintimi dalinasi 100-metė. Rajono savivaldybės nuotr.

Su dukros Laimos šeima Jakuose gyvenanti 100-metė stebina energija, gera nuotaika bei puikiu humoro jausmu. Ir artimieji, ir Sendvario seniūnė Loreta Urbutė patvirtino, kad Staselę visi tik geru žodžiu mini. Senolė vis dar aktyviai dalyvauja įvairiose bendruomenės veiklose, eina giedoti. Su džiaugsmu ji sutiko gražaus jubiliejaus proga pasveikinti atvykusius giminaičius, Klaipėdos rajono vadovus ir kitus svečius.

Ilgaamžė kilusi iš tuometinio Kulių valsčiaus, užaugo penkių vaikų šeimoje. Pati susilaukė trijų atžalų. Visą gyvenimą dirbo siuvėja.

„Ponios atvykdavo užsisakyti suknelių“, – prisimena artimieji. Visgi likimas pamėtėjo ir skaudžių išbandymų.

„Baisus dalykas karas. Kartą pagalvojau, kad pro šoną keistos baltos bitės zvimbia – iš tikrųjų kulkos skriejo…“ – prisiminimais dalijosi S. Žiužnienė, kurios mylimasis buvo partizanas, slėpėsi miške. O ji partizanams siūdavo drabužius.

Ne vienus metus Staselei teko praleisti tremtyje, o po to iš naujo kabintis į gyvenimą, tačiau, pasak šeimynykščių, senolė apie negandas nemėgsta kalbėti – mieliau visus džiugina pozityviomis emocijomis.

„Jei kas priimtų, ir dabar dar galėčiau eiti dirbti“, – juokavo 90 jubilejų mininti buvusi mokytoja. Rajono savivaldybės nuotr.

Šypsena visada puošia ir 90-ąjį jubiliejų atšventusios Kretingalės gyventojos Irenos Butkienės veidą. Senolė su dviem broliais ir keturiomis seserimis augo netoli Šiūparių buvusiame Gudavo kaime, kur dabar įsikūręs Jurjonų kaimas. Moteris užaugino dvi dukteris, 33-ejus metus pradirbo pradinių klasių mokytoja.

„Jei kas priimtų, ir dabar dar galėčiau eiti dirbti“, – juokavo guvi jubiliatė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This