Miesto tarybos narė – kol kas specialioji liudytoja (atnaujinta)

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Antradienį popiet klaipėdietis politikas Viačeslavas Titovas savo Facebook profilyje pranešė, kad sulaikyta vietoje jo į Klaipėdos miesto tarybą išrinkta 64-erių Ela Andrejeva. Tačiau vėliau paaiškėjo, kad buvo tik vykdoma jos, kaip specialiosios liudytojos, apklausa.

Policijos atstovai teigia, jog situaciją turėtų komentuoti prokuratūra. Pačios E. Andrejevos mobilusis telefonas išjungtas.

„Atlikta krata ir nežinomu žmonių sulaikyta Klaipėdos miesto tarybos narė Ela Andrejeva, išrinkta miesto gyventojų nuo komiteto „Titov ir Teisingumas”. Pagal viską politinės represijos Lietuvoje tęsiasi!”  – rusiškai savo profilyje rašo V. Titovas.

Anot jo, į E. Andrejevos butą antradienį, 7 val., atlikti kratos atėjo dvi moterys ir trys vyrai. Sužinojęs apie tai, V. Titovas teigia iškart važiavęs į įvykio vietą sužinoti daugiau detalių, tačiau duris atidariusi E. Andrejevos mama pasakė, kad dukra buvo išvežta prieš dešimt minučių. Kartu esą buvo paimtas kompiuteris, visi namie buvę telefonai, kažkokie popieriai ir keturi pakeliai cigarečių.

V. Titovo teigimu, mamai į klausimą, ar bus uždėti E. Adrejevai antrankiai, buvo atsakyta, jog tai nebus daroma, tačiau jei ji bandys bėgti, bus nušauta. E. Andrejevos mama esą piktinosi ir dėl paimto telefono, nes nutikus nelaimei neturėtų kaip išsikviesti greitosios pagalbos.

Anot V. Titovo, policija 14 val. patvirtino, kad E. Andrejeva sulaikyta, tačiau neatskleidė sulaikymo pagrindo.

Klaipėdos apygardos prokuratūros atstovė spaudai Ignė Rotautaitė-Pukenė informavo, kad pranešimą dėl šios situacijos išplatins Generalinė prokuratūra. Pastaroji apie 15 val. išplatino pranešimą spaudai, kuriame informuojama, kad „įvertinus Valstybės saugumo departamento pateiktus duomenis Klaipėdos apygardos prokuratūroje pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 119 str. „Šnipinėjimas” 2 d.”

„Atliekant šį ikiteisminį tyrimą šiandien įvairiuose Lietuvos miestuose buvo atliktos kratos bei poėmiai. Šiuo metu keli asmenys yra apklausiami, vienas asmuo sulaikytas. Atsižvelgiant į tai, kad tyrimas yra pradinėje stadijoje bei tai, kad tiriamas įtartas šnipinėjimo atvejis, detalesnė informacija šiuo metu negali būti pateikta”, – rašoma pranešime.

E. Andrejeva prisiekė pernai lapkritį, po to, kai dėl teistumo už Lietuvos partizanų vadą Adolfą Ramanauską-Vanagą mandato neteko V. Titovas. Ją rinkimų metu rinkėjai buvo nureitingavę iš antros į trečią vietą – politikė gavo 552 reitingo balsus. Taryboje ji dirba su kitu komiteto nariu Jurijumi Šeršniovu.

ATNAUJINTA. Su E. Andrejeva nebuvo įmanoma susisiekti ir trečiadienį – jos mobilusis telefonas vis dar išjungtas. Tačiau situaciją kiek galėjo pakomentavo jos advokatė Natalja Fočenkova.

Pasak teisininkės, E. Andrejeva nebuvo sulaikyta, o tik išsikviesta į apklausą kaip specialioji liudytoja, kai reikia liudyti dėl savo veiksmų. Ji parodymų duoti neatsisakė ir davė juos dar iki atvykstant advokatei. Tačiau apklausa užsitęsė ir nebuvo baigta – ji bus tęsiama penktadienį.

N. Fočenkova patvirtino, kad E. Andrejeva apklausa ikteisminiame tyrime, kuris pradėtas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už šnipinėjimą ir inicijuotas Valstybės saugumo departamento.

E. Andrejeva trečiadienį jau dalyvavo miesto Tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdyje. Jo pradžioje politikė pasiprašė žodžio ir pareiškė, kad yra nekalta.

„Aš noriu jums pasakyti, kad aš nesu kalta, aš nieko nepripažįstu. Aš negaliu jums dabar pasakyti apie ikiteisminio tyrimo duomenis, nes pasirašiau tą popierių. Bet aš esu švari, nekalta, kad jūs žinotumėt. Ir visada dirbau Lietuvos ir Klaipėdos labui“, – kolegoms Finansų ir ekonomikos komitete pareiškė E. Andrejeva.

Tuo metu V. Titovas trečiadienį savo socialiniame profilyje pranešė, kad po namie atliktos kratos dviem paroms sulaikytas visuomenininku vadinamas klaipėdietis Aleksejus Greičius, vadovaujantis Baltijos jaunimo asociacijai Juvenis.

Aleksejus Greičius. Nuotrauka iš „Facebook”

Jis esą rūpinasi pirmomis SSRS-Vokietijos karo dienomis žuvusiems pasieniečiams skirtų paminklų išsaugojimu, rengia Leningrado blokadai, Osvencimo koncentracijos stovyklos išlaisvinimo, Klaipėdos užėmimo datų paminėjimo renginius ir kt.

Penktadienį BNS pranešė, kad dėl šnipinėjimo du įtariamieji suimti trims mėnesiams, o E. Andrejeva lieka specialia liudytoja.

11 Comments

  1. Lauris

    Niekas nebalsuokite uz titova jis nori i seima patekti

    Reply
  2. Anonimas

    Kas ta -titovo subinlaižė! Kiek galima su jais terliotis!!! ,,Palydėti” iki sienos su rusija

    Reply
  3. Lansberhistai fabrikoja bylas

    Kad nuslopinti Grigeo skandala. Nuslopi ti išorinio uosto statyba. Bergai ir liberalai tie pati kompanija per visiokius pažistamus fabrikoja manau bylas

    Reply
    • Arūnas Marčauskas

      Linkiu tau pasveikti, ligoni 🙂

  4. Tik

    O tai ar galit pagaliau parašyti, kas ta Andrejeva? Ką ir kur dirba, kas jos šeimos nariai? Dabar toks vaizdas tarsi anonimė savivaldybos taryboje posėdžiautų. Anonimai gali stintas turgju pardavinėt, o jei jau eina į valdžią, tai piliečiams ir batų numerį turėtų viešai atskleisti.

    Reply
  5. Artiomas

    Tai ką gi šnipinėjo? Karinius objektus? O gal kaip A. Paleckis – teisėsaugą. Štai ką rašo Kęstutis Girnius apie A. Paleckį ” Iš neaiškių prokuratūros pranešimų, atrodo, kad jis kaltinamas padėjęs Rusijos organams rinkti medžiagą apie Lietuvos prokuratūros ir teismų pareigūnus, susietus su 1991 m. sausio 13-osios byla, ir kad šiam tikslui suorganizavęs bendradarbių tinklą. Kaip ne kartą minėjau, šitokią medžiagą rinkti labiau tiktų Sputnik reporteriai negu žvalgai. Iš tiesų ją galėtų per kelias dienas surinkti guvus gimnazistas.”

    Reply
    • Neta

      Girnius naivus. Jis nesupranta, kad turima galvoje ne šiaip medžiagos, o kompromato rinkimas.

  6. Mmm

    Atsakymas garbinantiems rytų kaimyną – gal vėl neteisus Landsbergis?

    Reply
  7. Jane

    Tuos šnipus vyt velniop iš Lietuvos. Ko jie čia sėdi kad blogai važiuok pas Putina.

    Reply
    • Nu taip

      Jane, jiems nereikia Lietuvos, jiems reikia Rusijos Lietuvoje. Žmogėnai su okupanto sąmone.

  8. bongo

    Kontrabanda iš kaliningrado sryties

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Paminėjo išvadavimą, kurio nebuvo

Sekmadienio vidurdienį uostamiestyje, prie sovietinių karių, žuvusių Antrajame pasauliniame kare, perlaidojimo vietos apie trys dešimtys rusakalbių klaipėdiečių paminėjo 79-ąsias Klaipėdos ...
2024-01-28
Skaityti daugiau

ELTA

Klaipėdos uoste ribojama laivyba

Dėl stipraus vėjo ir kylančių bangų, nuo trečiadienio 23 val. Klaipėdos jūrų uoste ribojama laivyba. Klaipėdos uosto patarėjos viešiesiems ryšiams ...
2023-11-23
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Nueinantieji nepabūgo teismų ir atseikėjo „Neptūnui” dar ketvirtį milijono

Nors Vyriausybės atstovo institucijos ir prokuratūros iniciatyva teismas imsis nagrinėti, ar teisėtai Klaipėdos miesto taryba kaip įnašą į įstaigą skyrė ...
2023-03-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This