Neringoje ramybės ieško čia turintieji antrąjį būstą

Regionas

Nors socialiniuose tinkluose neringiškiai mini matantys viešosiose erdvėse Nidoje ir kituose Neringos gyvenvietėse daugiau kurorto svečių nei įprasta šiuo metų laiku, statistika liudija, kad situacija yra priešinga.

Pasak Neringos savivaldybės pranešimo, vietinės rinkliavos už įvažiavimą į Neringą sistemos duomenimis, įvažiuojančių į Neringą svečių šių metų kovo mėnesį ženkliai sumažėjo – įvažiavo apie 2,5 tūkst. lengvųjų automobilių mažiau nei praėjusiais metais tuo pačiu metu (mokančių rinkliavą).

Ženklus į Neringą atvykstančių svečių sumažėjimas stebimas visoje šalyje paskelbus karantino režimą.

Pasak Neringos savivaldybės, didžiąją dalį į Neringą įvažiuojančių transporto priemonių sudaro lengvieji automobiliai, priklausantys čia gyvenamąją vietą deklaravusiems asmenims, kuriems taikoma vietinės rinkliavos lengvata. Martyno Vainoriaus nuotr.

Negana to, nuo kovo 16-osios didžiąją dalį į Neringą įvažiuojančių transporto priemonių sudarė lengvieji automobiliai, priklausantys čia gyvenamąją vietą deklaravusiems asmenims, kuriems taikoma vietinės rinkliavos lengvata. Tokių asmenų transporto priemonių kasdien įvažiuoja kone dvigubai daugiau nei mokančiųjų rinkliavą.

Įspūdis, kad Neringoje šiuo metu yra daugiau svečių nei įprastai, gali susidaryti dėl to, kad kurortas yra populiarus tarp antrąjį būstą šiame kurorte turinčių žmonių, nuolat gyvenančių kituose miestuose. Teigiama, jog didžiausią „nematytų“ žmonių dalį šiuo metu sudaro būtent šie asmenys ar jų svečiai.

Apribojimai dėl apgyvendinimo paslaugų neužkirstų kelio antrąjį būstą turintiems asmenims ar jų svečiams įvažiuoti į Neringą. Be to, pastebima, kad dalis į Neringą atvykstančių yra tik vienadieniai lankytojai.

Priimtas savivaldybės draudimas padėties nekeistų tol, kol judėjimas šalies viduje nėra uždraustas.

Primenama, jog Neringos viešbučiai veiklos šiuo metu nevykdo. Be to, keliones nutraukė ir tarpmiestiniai autobusai, o vietinio susisiekimo reisų skaičius sumažintas iki minimalių vietos gyventojų poreikių tenkinimo.

Neringos savivaldybė įvertino tai, kad savivaldybės administracijos direktoriaus sprendimu uždraudus apgyvendinimo paslaugų teikimą, paslaugų teikėjų patirtus nuostolius ir negautas pajamas tektų kompensuoti savivaldybės biudžeto lėšomis. Tai sudarytų prielaidas ir spekuliacijoms dėl kompensacijų gavimo.

Valstybinės mokesčių inspekcijos duomenimis, š. m. kovo 2 d. apgyvendinimo paslaugų teikimui išduota 11 verslo liudijimų bei 73 – gyvenamosios paskirties nuomai.

Atsižvelgiant į visa tai, jau praėjusią savaitę Neringos savivaldybė kreipėsi į paslaugų teikėjus, prašydama prieš priimant sprendimus nuomoti, įvertinti ribotus kurorto išteklius ir pirmenybę teikti viešajam interesui.

Neringos savivaldybė ir jai pavaldžios institucijos deda visas įmanomas pastangas užkrintant galimą viruso plitimo prevenciją. Pavyzdžiui, pirmosios savivaldybės saviizoliacijos vietos numatytos už Neringos ribų – paslaugų teikimo sutartis sudaryta su vienu iš uostamiesčio viešbučių.

Neringos savivaldybė prašo neringiškių kiek įmanoma vengti kelionių į  Klaipėdą ir kitus šalies miestus, o karantino režimo metu apsiriboti kurorte teikiamomis paslaugomis.

1 Comment

  1. Daiva

    Šiuo metu važiuoti į Neringą gali tik būstą turintys asmenys be svečių (šeima, pora). Ar Neringije kitoks karantinas?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Renginiai

Penktadienį Klaipėdoje

NAUJASIS TURGUS 9-16 val. Velykinė mugė IMANUELIO KANTO VIEŠOSIOS BIBLIOTEKOS MENO SKYRIUS (J. JANONIO G. 9) 16 val. Piešimas gyvai. ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Mums rašo

Remigijus Žiogas: „Neleisk, kad ego trukdytų tau siekti savo tikslų“

Kovo pradžioje prasidėjo Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro Atviro jaunimo centro projekto ,,Pažink save” rubrika – ,,Sėkmės istorijos”. Rubrikos tikslas ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Sportas

Klaipėdos derbyje: studenčių entuziazmas prieš patyrusias žaidėjas

Moterų Baltijos krepšinio lygos („Biosil-WBBL“) finalo ketverto antrajame pusfinalyje Palangos arenoje penktadienį 19 val. prasidės Klaipėdos derbis tarp LCC tarptautinio ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Siekiama, kad „Independence“ dirbtų daugiau Lietuvos jūrininkų

Seimo Jūrinių reikalų komisija ketvirtadienį vykusiame posėdyje domėjosi, kokios šiuo metu yra sudarytos ir jūriniame sektoriuje veikiančios vykdomosios valdžios komisijos. ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdoje ir rajone atpigs vanduo?

Valstybinė energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) kitą savaitę tvirtins AB „Klaipėdos vanduo“ geriamojo vandens ir nuotekų bei paviršinių nuotekų bazines kainas ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This