Politikai neskuba deklaruoti turto

Konsultacijos

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) primena politikams, tarnautojams, pareigūnams bei visiems, kas dėl 2019 m. eitų pareigų Mokesčių inspekcijai privalo pateikti duomenis apie turtą, kad artėja šio termino pabaiga – gegužės 4 d.

Ketvirtadienio ryto duomenimis, Metinę gyventojo (šeimos) turto deklaraciją (forma FR0001) yra pateikę 1368 Klaipėdos gyventojai, t. y. 31 proc. privalančiųjų tai padaryti.

„Nei turto duomenų pateikimo terminas, nei deklaracijos forma, nei jos pildymo tvarka šiemet nesikeitė. Deklaracija, kaip įprastai, teikiama per Elektroninę deklaravimo sistemą (EDS)“, –  VMI pranešime cituojama  Mokestinių prievolių departamento direktorė Laimutė Mačernienė.

Valstybės politikai, tarnautojai, pareigūnai ir kiti viešojo sektoriaus darbuotojai bei jų šeimų nariai turi pateikti duomenis apie 2019 m. gruodžio 31 d. turėtą nekilnojamąjį, kitą registruojamą turtą, tam tikros vertės gautas ir suteiktas paskolas bei vertybinius popierius, taip pat pinigines lėšas, vertingus meno kūrinius ir juvelyrinius dirbinius.

VMI, patikrinusi duomenų teisingumą, Lietuvos Respublikos gyventojų turto deklaravimo įstatyme ( GTDĮ) išvardintų asmenų deklaracijų išrašų duomenis yra įpareigota paskelbti viešai iki spalio 1 d.

Lietuvoje ir užsienyje 2019 m. gruodžio 31 d. turėtą turtą privalo deklaruoti politikai, valstybės tarnautojai, biudžetinių įstaigų (ir jų padalinių), valstybės ir savivaldybių įmonių, taip pat akcinių ir uždarųjų akcinių bendrovių (jei akcininkė yra valstybė ar savivaldybė) bei viešųjų įstaigų (jei steigėja ar dalininkė yra valstybė ar savivaldybė) vadovai ir jų pavaduotojai, nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių įmonių vadovai ir jų pavaduotojai, teisėjai, notarai, antstoliai, prokurorai, kiti asmenys, išvardinti GTDĮ, primena VMI.  

 Klaipėdos AVMI primena, jog dėl COVID-19 visos VMI paslaugos teikiamos ir konsultacijos vyksta tik nuotoliniu būdu. Konsultacijas mokesčių klausimais gyventojai gali ją gauti paskambinę 1882 ar pateikę paklausimą elektroniniu būdu per Mano VMI. VMI pagal aptarnavimo teritorijas paskelbė ir papildomą konsultantų telefonu sąrašą gyventojams ir įmonėms. Jį galima rasti VMI interneto svetainėje.

INFORMACIJA

Klaipėdos regione turto deklaracijas yra pateikę apie 30 proc. gyventojų, kuriems tai privalu padaryti iki gegužės 4 d. Duomenis apie turtą šiemet turi pateikti apie 17,5 tūkst. Klaipėdos, Tauragės ir Telšių krašto gyventojų.  

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

VMI: įsibėgėja verslo liudijimų išdavimas 2024 metams

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad atvėrus galimybę įsigyti verslo liudijimus 2024 m., per pirmąją savaitę tuo pasirūpino ...
2023-12-20
Skaityti daugiau

Verslas

VMI: jau galima įsigyti verslo liudijimus 2024 metams

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad nuo pirmadienio gyventojai jau gali įsigyti verslo liudijimus 2024 metams. Norintys tęsti veiklą kitais ...
2023-12-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

VMI: perkant automobilius vis dar dominuoja atsiskaitymas grynaisiais

Statybos bei prekybos įmonės vis dar įvairiais būdais bando išvengti sąžiningo pridėtinės vertės mokesčio (PVM) sumokėjimo, paskui jas seka ir ...
2023-02-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This