Nuotolinės nemokamos psichologės paskaitos tėvams, įtėviams ir globėjams

Konsultacijos

Penktadienį, gegužės 15 d., minint Tarptautinę šeimos dieną, Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba organizuoja nemokamas nuotolines paskaitas visoms Lietuvos šeimoms.

Interaktyvias paskaitas, kurių metu tiesiogiai bus galima užduoti klausimus ir gauti atsakymus į rūpimus klausimus, ves žinoma psichologė dr. Ieva Šidlauskaitė-Stripeikienė. Paskaitos bus tiesiogiai transliuojamos internetu, tad iš anksto užsiregistravusios šeimos jas galės stebėti iš bet kurios šalies vietos.

Šios iniciatyvos tikslas – pasveikinti visas šalies šeimas su Tarptautine šeimos diena ir atkreipti jų dėmesį į vaikų emocinę ir psichologinę gerovę šeimose, jų pagrindinių poreikių išpildymą, tėvų santykius ir bendravimą su vaikais, pozityvų atžalų auklėjimą ir racionalų iššūkių šeimoje sprendimą.

„Didelį dėmesį šiose paskaitose skirsiu vaikų globos bei įvaikinimo temoms, kuriose kalbėsiu apie suaugusiųjų pasirengimą globai/įvaikinimui, akcentuodama, kodėl tai yra svarbu, kokius savo pajėgumus ir gebėjimus šeima turi įsivertinti ilgalaikėje perspektyvoje, siekiant, kad kartą tėvų globos netekęs vaikas neišgyventų pakartotinių netekčių ateityje dėl nesėkmingos globos”,  – teigia lektorė dr. I. Šidlauskaitė-Stripeikienė.

Nuotolinių paskaitų metu taip pat bus pasakojama apie padrąsinimą šeimoms priimti specialistų siūlomą pagalbą, susidūrus su sunkumais globojant vaikus ar juos įsivaikinus. Psichologė paaiškins, kas yra tėvų globos netekęs vaikas, kokias netektis ir traumas jis atsineša, ir kodėl „už gerą mokama blogu“, kol įveikiamos visos neigiamos patirtys bei skaudūs išgyvenimai. Taip pat ji atskleis, kaip formuojasi ir mezgasi vaiko pasitikėjimas suaugusiu žmogumi, kaip vystosi jo prieraišumas ir kodėl esminis vaiko poreikis yra ne gražus kambarys ir žaislai, o saugus emocinis ryšys su suaugusiu žmogumi, kuris lydės jį į gyvenimą.

Nuotolinės paskaitos bus transliuojamos Youtube kanale. Norint stebėti ir dalyvauti paskaitose, būtina iš anksto užpildyti specialiai šiam renginiui sukurtame puslapyje esančią registracijos formą. Visa paskaitų informacija ir registracija čia.

Paskaitos vyks gegužės 15 d., penktadienį, nuo 13 iki 15.30 val.

INFORMACIJA

Dr. I. Šidlauskaitė-Stripeikienė – lektorė, psichoterapeutė, Psichologinės paramos ir konsultavimo centro direktorė. Ji domisi suaugusiojo psichologija, konsultuoja suaugusiuosius, vaikus ir šeimas, kalba apie krizių įveikimą, kuria ir įgyvendina prevencines bei reabilitacines programas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This