„Maisto banko“ autobusiukas penktadienį užsuks į Klaipėdą

Miestas

Birželio 12 d., penktadienį, „Maisto banko“ projekto, kviečiančio žmones peržiūrėti savo maisto atsargų spinteles kampanijos „Kaupti mažiau dalintis. Kurioje vietoje dėsime kablelį?“ autobusiukas lankysis Klaipėdoje. Jis geradarių miesto gyventojų lauks nuo 11.30 iki 13 val. ir nuo 15.30 iki 17 val. Žvejų g. 27 (prie Pilies muziejaus).

Klaipėdiečiai kviečiami dalyvauti renginyje ir atnešti į autobusiuką karantino metu sukauptų, o jei tokių nėra, tuomet nupirktų, ilgiau galiojančių maisto produktų, kurie bus perduoti Klaipėdos miesto nepasiturintiems.

Skelbiama, jog dėl koronaviruso pandemijos ir paskelbto karantino Lietuvoje neįvyko kasmetinė „Maisto banko“ akcija, kurios metu surinkti ilgo galiojimo maisto produktai padėdavo išgyventi tūkstančiams skurstančiųjų.

Visą mėnesį Lietuvoje važinės kampanijos autobusiukas, kuris surinks ilgo galiojimo maisto produktus.

„Prasidėjus karantinui žmonės tiesiog šlavė parduotuvių lentynas ir kaupė maisto produktus,  o mūsų organizacija dėl karantino apskritai prarado galimybę surinkti ilgiau galiojančio maisto skurstantiems. Apie pilnas spintelių lentynas ir prikauptas maisto atsargas socialiai remtini žmonės galėtų tik pasvajoti. Šiuo metu susiduriame su tragišku šių produktų trūkumu – atsargų turime vos kelioms dienoms į priekį, o paklausa – sparčiai auga“,– pranešime cituojamas „Maisto banko“ vadovas Simonas Gurevičius.

„Spinter tyrimų“ atlikta apklausa parodė, kad 53 proc. lietuvių karantino metu kaupė maisto atsargas: 28 proc. pasirūpino didesnėmis maisto atsargomis nei įprastai, 16 proc. – įsigijo maisto atsargų, nors įprastai neturėdavo jokių, 9 proc. – pasirūpino dideliu kiekiu papildomų maisto atsargų. Daugiau kaip pusė kaupusiųjų šių atsargų neišnaudojo.

Kampanija „Kaupti mažiau dalintis. Kurioje vietoje dėsime kablelį?“ ragina dalintis maistu su skurstančiais ir padėti spręsti didžiulę nelygybės ir skurdo problemą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dalins paramą maistu ir higienos prekėmis

Klaipėdos miesto Socialinės paramos skyrius ir labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ informuoja, kad nuo rugpjūčio 14 d. iki rugpjūčio 24 ...
2023-08-11
Skaityti daugiau

Švietimas

Rugsėjo 1-ąją vietoje gėlių kviečia atnešti maisto produktų

Šiemet Klaipėdos licėjus naujus mokslo metus nusprendė pradėti prasminga ir praktiška paramos akcija. Rugsėjo 1-ąją licėjaus bendruomenės nariai kviečiami vietoje ...
2022-08-31
Skaityti daugiau

Konsultacijos

„Maisto bankas“ kviečia prisidėti prie paramos teikimo Ukrainos žmonėms

„Maisto bankas“ kviečia fizinius ir juridinius asmenis prisidėti prie pagalbos teikimo nuo karo nukentėjusiems Ukrainos piliečiams – tai padaryti galima ...
2022-03-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This