„Keliaujantys muzikai“ atkeliauja į Klaipėdą

Kultūra

Tarptautinė paroda „Keliaujantys muzikai“ sėkmingai tęsia kelionę po Čiurlionio miestus ir miestelius, o šįkart atvyksta į Klaipėdos geležinkelio stotį.

Kultūros entuziastus pasitiks ir parodą šioje netradicinėje erdvėje atidarys pianistai Sonata ir Rokas Zubovai, aktorius Ridas Jasiulionis su kultūrine programa „Štai, Čiurlionis!“ liepos 24 d. 17 val.

„Paroda, kurioje pristatyti XIX a. pab. po Europą keliavusių muzikų Claros Schumann, Edvardo Griego ir Mikalojaus Konstantino Čiurlionio kelionių vargai, džiaugsmai ir aplinkybės, suskamba kaip neblėstantis siekis keliauti, dalintis savo muzika, atrasti naujus kūrybinius horizontus. Šiandien sunku ir įsivaizduoti, kad nuo Bergeno iki Oslo Griegas koncertuoti keliavo savaitę. Paroda iliustruoja, kokios sudėtingos kartais galėjo būti kelionės pas klausytojus. Taip pat labai įdomu, kad, lyginant trijų muzikų kelionių maršrutus, pamatome, kiek nemažai iš tiesų keliavo, pamatė ir M. K. Čiurlionis. Savo kelionėmis šie muzikai kūrė vieningą Europos kultūros erdvę, kuri šiandien vėl tampa mūsų tikslu, daug įtampų ir klausimų keliančia, nelengvai įgyvendinama vertybe“, – organizatorių pranešime cituojamas pianistas, M. K. Čiurlionio namų direktorius Rokas Zubovas.

Parodą apžiūrėti bus galima iki rugpjūčio 22d.

Parodos „Keliaujantys muzikai“ planuojamos eksponavimo datos ir erdvės:

Liepos 24–rugpjūčio 22 d., Klaipėdos geležinkelio stotis. Atidarymo renginys – liepos 24 d.,

Rugpjūčio 16–30 d., Palanga, Tarptautinio M. K. Čiurlionio muzikos festivalio renginių metu; rugsėjo 3–22 d., Plungė, Žemaičių dailės muziejus, buv. kunigaikščių Oginskių dvaro rūmai. Atidarymo renginys – rugsėjo 3 d., laikas tikslinamas.

INFORMACIJA 

„Europos muzikos takai“ – tai bendras M. K. Čiurlionio namų ir partnerių iš Norvegijos ir Vokietijos projektas. Jo veiklų centre – kompozitoriai Edvardas Griegas, Clara Schumann ir Mikalojus Konstantinas Čiurlionis. Projekto renginiuose, kurie apima koncertus, parodas, ekskursijas, forumus ir diskusijas, nagrinėjami šių menininkų kultūriniai ryšiai, užsimezgę per bendrą, nors ir skirtingu laiku išgyventą, Leipcigo kultūrinę aplinką.

„Čiurlionio kelias“– tai pirmasis nacionalinio kultūros kelio projektas, aktualizuojantis dailininko, kompozitoriaus, kultūrininko Mikalojaus Konstantino Čiurlionio gyvenimo ir kūrybos ženklus, esančius Varėnos, Druskininkų, Vilniaus, Kauno, Plungės, Rietavo, Palangos miestų ir rajonų savivaldybėse.

Čiurlionio kelias veikia kaip nuolatinis objektų lankymo maršrutas, kurį sudaro apie 500 km. Projekto koordinatorius – Lietuvos muziejų asociacija. Projekto partneriai – Lietuvos dailės muziejus, Nacionalinis M.K. Čiurlionio dailės muziejus, Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas, M.K. Čiurlionio namai, Druskininkų miesto muziejus, Rietavo Oginskių kultūros istorijos muziejus, Žemaičių dailės muziejus, Palangos kurorto muziejus, Varėnos kultūros centras, Senosios Varėnos šv. Mykolo arkangelo parapija, Čiurlionio draugija ir jos skyriai Čiurlionio kelio miestuose. Projekto „Čiurlionio kelias“ veiklas finansuoja Lietuvos kultūros taryba. Parodos partneris – „Lietuvos geležinkeliai”. 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Kviečia išrinkti Čiurlionio kelio ženklo konkursui pateiktą idėją

Rugpjūčio 22 d., Palangos kurorto muziejuje Lietuvos muziejų asociacija (LMA) ir Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus pakvietė visus, neabejingus ...
2023-08-29
Skaityti daugiau

Regionas

Kviečia susipažinti su M.K. Čiurlionio kelio ženklo ir ženklinimo sistemos sukūrimo idėjomis

Lietuvos muziejų asociacija ir Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus kviečia pajusti čiurlionišką nuotaiką rugpjūčio 22 d., antradienį, 17 val. ...
2023-08-17
Skaityti daugiau

Regionas

„Legendas“ pristatys Kintuose

Dviguba vinilo plokštele „Legendos“ žinomi muzikantai – violončelininkas Glebas Pyšniakas ir pianistas Rokas Zubovas įamžino pastaraisiais metais anapilin iškeliavusių, ryškų ...
2023-08-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This