Klaipėdos uostas ruošiasi priimti didžiausius Baltijos jūros laivus

Svarbu, Uostas ir jūra

Prie Klaipėdos uosto kratinių gali švartuotis vis didesni laivai, nes pastaruoju metu nemažai investuota į jų gilinimą. Priimti didžiausius Baltijos jūroje plaukiojančius laivus Klaipėdos uostas galės, kai iki 17 metrų bus išgilintas įplaukos kanalas.

Klaipėdos uoste, Vakarų laivų gamykloje jau pastatytas plaukiojantis dokas, skirtas remontuoti „Panamax“, „Postpanamax“, „Aframax“ tipo laivus. Vakarų laivų gamyklos nuotr.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas pasidžiaugė, jog ir per karantiną darbai nesustojo, todėl per pirmąjį pusmetį buvo baigti keturi stambūs infrastruktūros projektai, dar penki vykdomi, o netrukus bus pradėti ir du nauji.

Šiemet į infrastruktūrą Uosto direkcija jau investavo 23,27 mln. eurų, kurių 4,7 mln. eurų yra ES parama.

Tarp svarbiausių jau baigtų projektų A. Latakas minėjo Malkų įlankos akvatorijos gilinimą iki 14,5 metrų. Antruoju etapu buvo iškasta daugiau nei 2 mln. kubinių metrų grunto, kuris išvežtas į grunto saugojimo aikšteles jūroje. „Šio projekto reikšmė labai didelė. Iki šiol į Malkų įlanką negalėjo įplaukti „Panamax” tipo laivai, dalis krovos kompanijų negalėdavo pakrauti laivų iki pilnos grimzdos, todėl reikėdavo laivus išsiųsti nepilnai pakrautus ir pabaigti prie kitų krantinių, o tai, žinoma, buvo papildomos sąnaudos. Dabar to daryti nebereikės“, – pabrėžė A. Latakas.

Klaipėdos uoste jau gali švartuotis ir didesni jūriniai keltai. Uosto direkcijos lėšomis buvo pailgintos ir išgilintos dvi Centrinio Klaipėdos terminalo krantinės. „DFDS įsigijo 230 metrų ilgio keltų, o terminalo kratinės buvo tokios, kad prie jų buvo galima švartuoti tik laivus iki 200 metrų ilgio. Pabaigus krantinių rekonstrukcijos projektą, jos buvo pailgintos 50 metrų, pagilintos iki 12 metrų, todėl dabar prie jų galima švartuoto ir 230 metrų ilgio keltą“, – teigė A. Latakas.

Per pirmąjį šių metų pusmetį rekonstruotos ir kelios Klaipėdos jūrų krovinių kompanijų „Bega“ bei „Klasco“ krantinės. „Begos“ dvi krantinės išgilintos iki 14,5 metro, todėl prie jų atsirado galimybė švartuotis „Panamax” tipo laivams. „Klasco“ dvi krantinės išgilintos iki 16 metrų. „Uosto įlaukos kanalą numatome išgilinti iki 17 metrų, tuomet pas mus galės atplaukti ir prie „Klasco“ krantinių švartuotis patys didžiausi Baltijos jūroje plaukiojantys laivai – „Postpanamax „tipo“, – dėstė A. Latakas.

Šiuo metu Klaipėdos uoste rekonstruojamos Vakarų laivų gamyklos, Klaipėdos konteinerių terminalo, „Klaipėdos naftos“ krantinės.

„Netrukus turi prasidėti ir labai didelis bei svarbus projektas – uosto vartų rekonstrukcija. Šis projektas dabar yra konkurso baigimo stadijoje. Turėtume iki 2023 metų projektą pabaigti, o tai reiškia, jog bus rekonstruoti molai, praplėstas įplaukos kanalas ir jis pasuktas į šiaurę 12 laipsnių kampu. Paraleliai numatoma kanalą išgilinti iki 17 metrų, toks gylis būtų iki pirmojo apsisukimo rato. Abu šie projektai duos impulsą didinti krovą ir saugiai į uostą įvesti didesnius laivus“, – informavo Uosto direkcijos vadovas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Margutis milžinas - jau ant šiaurinio molo

Praėjusiais metais klaipėdiečius ir miesto svečius nustebinęs margutis milžinas vėl užridentas ant šiaurinio molo Melnragėje. Trijų metrų aukščio ir pusantro ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Kanados ambasadorė susipažino su uostu

Praėjusių metų liepą pareigas pradėjusi eiti Kanados ambasadorė Lietuvai Jeanette Eileen Sautner antradienį atvyko į Klaipėdą iš arčiau susipažinti su ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Per pirmus du mėnesius - 8 proc. daugiau krovinių

Uosto direkcija praneša, jog pirmi du šių metų mėnesiai Klaipėdos uosto krovinių statistikoje žymi beveik 6 milijonų tonų perkrautų krovinių ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This