Artimųjų lankymas ligoninėje pandemijos metu: bendra tvarka galios visiems

Sveikata

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) parengė bendrą tvarkos aprašą dėl ligonių lankymo pandemijos metu. Šia tvarka turės vadovautis visos šalies ligoninės, siekiant suvaldyti koronaviruso (COVID-19) plitimą. Iki šiol kiekviena ligoninė galėjo nusistatyti vidinę ligonių lankymo tvarką. Nauja tvarka įsigaliojo nuo rugsėjo 26 d.

Norint aplankyti artimuosius ligoninėje bus reikalingas skyriaus vadovo, o jam nesant – budinčio gydytojo leidimas. VLMEDICINA.LT (A. Kubaičio) nuotr.

Artimuosius lankantys žmonės bus registruojami, o į palatą galės patekti tik tuomet, jeigu jų kūno temperatūra neviršys 37,3 ℃. Norint aplankyti artimuosius ligoninėje bus reikalingas  skyriaus vadovo, o jam nesant – budinčio gydytojo leidimas, – praneša SAM Spaudos tarnyba.

Žmones ligoninėje bus galima lankyti, jeigu:

  • Lankytojai neturi ūmių kvėpavimo takų infekcijų simptomų ir nėra izoliacijoje;
  • Įeinant ir išeinant iš skyriaus dezinfekuojamos rankos;
  • Lankytojai ir jų lankomi žmonės dėvi nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (kaukes, respiratorius), išskyrus atvejus, kai jų neįmanoma dėvėti dėl asmens sveikatos priežiūros paslaugos teikimo ypatumų. Taip pat apsauginių kaukių gali nedėvėti negalią turintys žmonės, kurie dėl savo sveikatos būklės kaukių dėvėti negali ar jų dėvėjimas dali pakenkti sveikatai.

Ligoninėse gulinčius žmones bus galima lankyti, jeigu jiems nėra diagnozuotas koronavirusas,  asmenims nepasireiškė koronaviruso simptomai ir jie neturėjo sąlyčio su patvirtintu ligos nešiotoju. Jeigu asmenys minėtus požymius turi, artimiesiems turi būti suteikta galimybė  aplankyti terminalinės būklės pacientą.

Pacientus, kuriems nėra pasireiškę koronaviruso ligai būdingi simptomai, galima lankyti ne dažniau kaip tris kartus per savaitę.

Lankyti galima sunkios būklės pacientus, pacientus iki 14 metų amžiaus, žmones, kuriems nustatytas neįgalumas, o kitus pacientus lankyti galima vadovo arba gydytojo nustatytais atvejais.

Ligoninėje besigydantį žmogų vienu metu gali lankyti tik vienas žmogus, nebent daugiau lankytojų leidžia gydymo įstaigos vadovas.

Daugiavietėje palatoje vienu metu gali būti ne daugiau nei vienas lankytojas, nebent gautas įstaigos vadovo leidimas dėl daugiau lankytojų.

Žmonės gali būti lankomi tik gydymo įstaigos vadovo nustatytomis lankymo valandomis, per dieną – ne ilgiau kaip 15 minučių.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

1 ir 2 centų monetos išliks?

Ketvirtadienį Seimas priėmė Atsiskaitymų grynaisiais pinigais sumų apvalinimo įstatymą ir lydimųjų teisės aktų pakeitimus, kurie nuo 2025 m. gegužės 1 ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Regionas

Atkeliauja ir Klaipėdos rajono Gyventojo kortelė

Kitą savaitę Klaipėdos rajono gyventojams bus pasiūlyta dar viena paslauga – Gyventojo kortelė. Ji bus išduodama nemokamai ir kortelės turėtojams ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Spyglys

Ugnius Radvila - nebe opozicijos lyderis*

Mes „visi valdantieji norim”, – tokia fraze ketvirtadienį prieš Klaipėdos miesto tarybos posėdį savo pasisakymą iš tribūnos užviršavo opozicijos lyderis ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Transportas

„Klaipėdos paslaugos” pirks senus tolimojo susisiekimo autobusus

Klaipėdos savivaldybės valdoma UAB „Klaipėdos paslaugos” paskelbė rinkos konsultaciją dėl trijų naudotų tolimojo susisiekimo autobusų pirkimo. Ši bendrovė siekia įsigyti ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This