COVID-19: vėl šuolis beveik iki 2000, 24 žmonės mirė

Koronavirusas, Svarbu

Po kelių dienų iš eilės stebėtos naujų COVID-19 atvejų mažėjimo tendencijos praėjusią parą vėl fiksuotas koronavirusinės infekcijos šuolis. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, per antradienį šalyje patvirtinti 1935 nauji COVID-19 ligos atvejai. Iki 274 padaugėjo ir užsikrėtusiųjų Klaipėdos apskrityje skaičius.

Be to, per parą mirė net 24 žmonės. Skelbiama, jog tarp jų yra ir keturiasdešimtmečių. Šiuo metu infekcija yra pasiglemžusi 323 gyvybes.

V. Balkūno nuotr.

512 naujų užsikrėtimo atvejų registruota Vilniaus, 372 Kauno, 197 Šiaulių, 150 Panevėžio. Dar 124 infekcijos atvejai patvirtinti Alytaus, 94 Telšių, 91 Marijampolės, 68 Tauragės ir 40 Utenos apskrityse.

13 atvejų kol kas dar nėra priskirti jokiam šalies regionui dėl informacijos trūkumo. Kuriems regionams priskirti šiuos atvejus, paaiškės po epidemiologinio tyrimo.

Naujausiais Statistikos departamento pateikiamais duomenimis, per paskutines septynias dienas Klaipėdoje buvo diagnozuoti 882 susirgimai šia infekcija. Viruso pėdsakai buvo aptikti 17,9% atliktų tyrimų.

Paskutinių 14 dienų naujų atvejų skaičius 100 tūkst. gyventojų Klaipėdoje gerokai viršija šalies vidurkį – atitinkamai 1200 ir 740,9 atvejo.

Iš per praėjusią parą gautų 1935 teigiamų testų rezultatų 709 į sistemą pateko vėlai vakare ir naktį. NVSC darbo valandomis buvo gauti 1226 teigiami testų rezultatai, iš kurių 856 epidemiologinė diagnostika atlikta, likusių – atliekama šiandien.

Atvejų, kai asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios, t. y epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, jog asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo, registruoti 248.

4 iš 24 mirties atvejų registruoti Klaipėdos apskrityje. Asmenys priklausė 70-79 ir 80-89-erių metų amžiaus grupėms. Antradienį registruoti ir 8 mirties atvejai kai užsikrėtusieji koronavirusu mirė dėl kitų priežasčių. Viena tokia mirtis – Klaipėdos apskrityje.

Šuolis – Slaugos ligoninėje

Paėjusią parą registruoti 24 atvejai, siejami su protrūkiu Respublikinės Klaipėdos ligoninės Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriuje. Visi asmenys yra pacientai.

Taip pat registruoti atvejai, susiję su protrūkiais Kretingos rajono Salantų Pirminės sveikatos priežiūros centro Palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje, Klaipėdos rajone veikiančiuose Viliaus Gaigalaičio globos namuose.

Visoje Lietuvoje praėjusią parą registruota daugiau nei 200 infekcijos atvejų, siejamų su protrūkiais šeimose. 

Patvirtintų ligos atvejų skaičius konkretiems žmonėms – 38 810, pasveiko 9362 žmonės.

Izoliacijoje šiuo metu šalyje – 93 429 žmonės.

Užsikrėtė ir klaipėdietis eksparlamentaras

Apie tai, kad susirgo koronavirusine infekcija trečiadienį savo „Facebook” profilyje pranešė ir buvęs Seimo narys, klaipėdietis liberalas Gintaras Vaičekauskas.

Gintaras Vaičekauskas. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Aną trečiadienį buvau paskutiniame posėdyje Seime. Kriminalinės žvalgybos parlamentinės kontrolės komisijos posėdyje. Ketvirtadienį, apie pietus Seimo kanceliarija elektroniniu paštu išplatina pranešimą, kad kovidas nustatytas Seimo nariui. Pavardė neskelbiama. Tuo metu ėjau į parduotuvę „IKI”, Jasinskio g. Jeigu Kanceliarija iš karto būtų paskelbusi pavardę, tikrai būčiau niekur ėjęs. Bet ten kažkokių jautrių valstiečių pageidavimu, tai nebuvo padaryta. Po 20-ies minučių užsuku į Seimą, idant atiduočiau valdišką kompiuterį. Ir čia jau portalai šaudo BNS pranešimą, kad kovidas nustatytas Seimo narei R. Šalaševičiūtei. Maunu į Seimo bendrabutį ir užsidarau kambaryje. Žmonai paaiškinu, kaip gyvensime toliau. Juolab tai jau antra saviizoliacija per trumpą laiką. Aną kartą, po kontakto su gerbiamu deputatu V. Simulik, išvažiavau į Klaipėdą vienas ir nekišau niekur nosies. Simptomų tada jokių, prasprūdau, dabar gi, naktį iš šeštadienio į sekmadienį pakyla temperatūra. Ji pusantros paros šokinėja nuo 36.6 iki 38.6. Pradeda sukti dilbius. Iš pradžių kairės rankos, po to dešinės. Prasideda kosulys. Sekmadienį užsiregistruoju 1808. Vakar 6:51 val., medikė (šlovė ir garbė, dirbantiems šį darbą) pagaliuku pamakaluoja gerklėje, šampalu nosyje ir šiandien 11.40 val., gaunu atsakymą, kad SARS-Cov-2 RNR – RASTA”, – rašo G. Vaičkauskas.

Pasak jo, naktį temperatūra iki 37,7 pakilo ir jo žmonai, ji skundžiasi galvos skausmu.

„Šiandien bandžiau užuosti skumbrę ištrauktą iš šaldytuvo. Nepavyko. Net, kai gabaliuką beveik susikišau į nosį-nepavyko. Taip ir gyvenam. Atskiruose kambariuose, vaikštome po bendrabučio „apartamentus” su kaukėmis, dezinfekuojame rankas. Maisto liko iki rytojaus vakaro. Apėmęs baisingas mieguistumas. Dažnai sapnuoju tolimųjų reisų vilkikus. Akyse truputį raibuliuoja. Dažniau lankausi higienos kamaraitėje. Galvoje kartais pasikruša septyni triušiai. Knygos nesiskaito, nes perskaitęs 1,5 puslapio užmiegi. Simptomai lengvi. Esu pasiskiepijęs nuo gripo ir pneumonijų, tad esu įsitikinęs, kad jeigu to būčiau nepadaręs, dabar čia nerašinėčiau, o gulėčiau apsižiojęs deguonies čiaupą”, – savo savijautą aprašė G. Vaičekauskas.

5 Comments

  1. Laima

    Miršta ir tegul, čia Dievo valia, o jūs nieko nepadedat ir negalit padėti tik svaiciojat nesąmones

    Reply
  2. Sigis

    Iš kur Klaipėdoje tiek žmonių, iš kur imami tokie skaičiai.

    Reply
    • M

      Pabuvok ir pamatysi kiek yra serganciu, kol neserga galit juoktis o kai suserga tai dievo pagalbos saukiasi

  3. Ona

    24 mirė per dieną?! Tai per savaitę 126.Ant Kalėdų liks Lietuvoj žmonių?!Seime kada pradės mirt,užkretinėja vienas kitą,atvirai išsidirbinėja.

    Reply
  4. medike

    Ar tikrai slaugos ligoninej tik pacientai ? ar tikrai???

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This