Paankstino Tauralaukio progimnazijos pavertimą darželiu

Svarbu, Švietimas

Trečiadienio rytą vykstančio Klaipėdos miesto tarybos posėdžio metu politikai pritarė uostamiesčio ikimokyklinių ir priešmokyklinių įstaigų tinklo pertvarkos iki 2025 metų planui. Jame numatyta suformuoti 18 darželinukų grupių centrinėje ir šiaurinėje dalyje, kuriose būtų 200 vietų. Taip pat administracija atsižvelgė į politikų pageidavimą paankstinti Tauralaukio progimnazijos pastatą pertvarkyti lopšelio-darželio patalpoms.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Šiuo metu mieste veikia 57 savivaldybės ikimokyklinio ugdymo įstaigos ir 16 privačių darželių.

Pertvarkos planą parengė Klaipėdos mero potvarkiu sudaryta darbo grupė. Vienas jai keltų uždavinių buvo sudaryti sąlygas patenkinti darželių poreikį.

Teigiama, kad šiuo metu vietos darželiuose nėra gavę 260 vaikų. Didžiausia problema yra centrinėje ir šiaurinėje miesto dalyje.

Suplanuota, jog 2021 arba 2022 metais perkėlus Tauralaukio progimnazijos 1–8 klases į naujai pastatytą mokyklą Senvagės gatvėje, bus galima pakeisti „Varpelio“ mokyklos-darželio struktūrą į lopšelio-darželio struktūrą, įsteigiant 4 ikimokyklinio ugdymo grupes.

Pertvarkos plane taip pat numatyta, jog Tauralaukio progimnazijos pastatas bus rekonstruotas į lopšelio-darželio pastatą ir jame atsiras 60–100 ikimokyklinio ugdymo vietų. Papildomai vietų darželinukams atsiras ir rekonstruotame darželyje „Svirpliukas“. Planuojama, kad po jo rekonstrukcijos 2022 metais šiame darželyje bus galime papildomai įsteigti 80–100 ugdymosi vietų.

Iš pradžių Tauralaukio mokyklą planuota paversti darželiu tik 2025 metais. Klausimą svarstant Finansų ir ekonomikos komitete jo narys Saulius Budinas pasiūlė paankstinti Tauralaukio progimnazijos pastato pertvarkymą į 2023 metus. Tam pritarė ir komitetas, ir Savivaldybės administracija, parengusi atitinkamą projekto pataisą. Pakeistam projektui pritarė ir miesto Taryba.

2 Comments

  1. Tomas

    Tauralaukyje reikia ne tik darželio, bet ir normalios pagrindinės mokyklos. Tai paaiškės tuo metu, kai naujoji mokykla užsipildys akimirksniu, o Tauralaukis su savo vis besiplečiančia bendruomenė liks tik su darželiu. Absurdas. Tokio dydžio mikrorajonas neturės savo net pradinės mokyklos. Keista, kad S.Budinas dabar vaizduoja didvyrį, nors nieko nepadarė dėl Tauralaukio mokyklos, už kosminius pinigus nusprendė statyti naują mokyklą Kretingos gatvėje (tiek užtektų dviems paprastoms), bet dar ir min.2 metus nutempė naujosios pradžią. Buvo žadėta, kad naujoji atsidarys jau 2019m. sezonui, tuo tarpu Tauralaukio mokykloje jau sienos byra, sąlygos ir infrastruktūra kaip prieš 50 metų..

    Reply
  2. Geradaris

    tas Budinas – vadinasi min 2-3 metus Tauralaukyje neliks jokio darželio ir mėgiamos pradinės mokyklos. Gal senai laikas statyti naują ir darželinukų skaičius augtų artėdamas prie naujos mokyklos skaičiaus ir taip būtų užtikrintas švietimo proceso tęstinumas šioje terittorijoje, mažinamas transporto srautai vežiojimui. Juo lab, kad vyriausybė planuoja nuo 3-jų metų įvesti privalomą priešmokyklini ugdyma. Ar prioritetas statyti buvusių pilių bokštų imitacijas.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Saulius Budinas - KUL vadovybės komandoje

Pasitvirtino „Atviros Klaipėdos” jau skelbta informacija, jog konkursą užimti Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) generalinio direktoriaus pavaduotojo infrastruktūrai ir plėtrai pareigas ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos baseino statybų istorija: STT plaunasi rankas 

Nors bylą dėl Klaipėdos baseine palikto broko išnagrinėjęs teismas priėmė atskirą nutartį, kuria Klaipėdos apygardos prokuratūrai pranešė, jog atsakingų asmenų ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This