Paskutinė 2020-ųjų/pirmoji 2021-ųjų metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Gruodžio 28-oji

„Atvira Klaipėda“ projekto „30 Nepriklausomybės metų: valstybingumo ženklai Klaipėdoje“ rašinyje pasakoja, kaip uostamiestyje buvo pastatytas visoms visuomenės grupėms pritaikytas pėsčiųjų tiltas per geležinkelį, sujungęs miesto centrą ir šiaurinę Klaipėdos dalį.

***

Sekmadienį, ištyrus vos 5293 mėginių, nustatyti 1773 nauji susirgimo COVID- 19 liga atvejai. Klaipėdos apskrityje susirgo 196, Klaipėdoje – 128 žmonės. Mirė 15 žmonių, 1 iš jų – Klaipėdoje. Iš viso šalyje mirė 1269 žmonės, uostamiestyje – 65, pasveiko atitinkamai 62 098 ir 3624.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog miesto politikei Elai Andrejevai panaikintas specialiosios liudytojos statusas byloje dėl šnipinėjimo, kuri artimiausiu metu bus perduota teismui. Tuo metu Klaipėdos rajono teismas pirmadienį išnagrinėjo bylą, kurioje atliekų tvarkymo verslu užsiimanti bendrovė „Raguvilė” prašo paneigti Šernų ir Ketvergių kaimų bendruomenės pirmininkės Rasos Kuzavienės esą išsakytą tikrovės neatitinkančią informaciją bei atlyginti simbolinę vieno euro neturtinę žalą.

***

Pranešama, jog pirmadienio ryte netoli Būtingės terminalo aptikta apie 2 tonos išliejusių naftos produktų.

***

Rytoj, antradienį, bus aišku, ar Klaipėdoje naujametę naktį bus išjungti visi Teatro aikštės šventiniai papuošimai: tokį siūlymą, siekiant sumažinti žmonių srautus, pateikė uostamiesčio policija.

***

Pirmadienį popiet pasibaigusio Turto banko paskelbto aukciono metu už 4 555 000 eurų buvo parduotas uostamiestyje, Taikos prospekte, esantis žemės sklypas su vadinamuoju „Vėtrungės” pastatu.

***

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro atstovė pakalbino teatro orkestre smuiku groti pradėjusį buvusį kamerinio orkestro „Maskvos virtuozai” koncertmeisterio padėjėją Vladislav’ą Adelkhanov’ą.

Gruodžio 29-oji

Viena „Atviros Klaipėdos” žurnalistė domėjosi, kaip Klaipėdos savivaldybės atstovai bando išsireikalauti pinigų už nekokybiškus respiratorius, tuo metu kita išsiaiškino, jog padėtis Klaipėdos hopsise iki šiol nuo pavasario tebėra nepasikeitusi.

***

Policija pranešė, jog dėl apleistame bute aptiktos, kaip įtariama, nelegalios šunų veisyklos, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

***

Per praėjusią parą ištyrus jau gerokai daugiau mėginių – 10 344 – nustatytas 1921 naujas susirgimo COVID-19 liga atvejis, iš jų 243 – Klaipėdos apskrityje, 141 – Klaipėdoje. Mirė 78 žmonės, dalies mirčių statistika įtraukta iš ankstesnių dienų.

***

Antradienį posėdžiavę savivaldybės atstovai nusprendė, kad gruodžio 31 d. bus išjungti šventiniai papuošimai ne tik Teatro, bet ir Atgimimo aikštėje.

***

Klaipėdos pramonininkų asociacija paskelbė atsakingo verslo atstovus, kurių įmonės pasiekė geriausių rezultatų 2019 m, o Uosto direkcijai skirtas apdovanojimas „Už darbuotoją“.

***

Prokuratūra pranešė apie teismo priimtą sprendimą įmonių vadovų finansinių machinacijų byloje, o Klaipėdos apylinkės teismas 3400 eurų baudą skyrė vyrui, šiltnamyje vazonuose auginusiam kanapes. Tuo metu Šiaulių apylinkės teismas sutuoktinius iš Klaipėdos baudžiamuoju įsakymu pripažino kaltais dėl pelnymosi iš kito asmens prostitucijos.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog Regionų apygardos teismo Klaipėdos rūmai pripažino, kad medžiai Rumpiškės kvartale buvo iškirsti teisėtai.

***

Klaipėdos „Neptūnas“ praneša sudaręs trejų metų sutartį su įžaidėju Adomu Sidarevičiumi.

Gruodžio 30-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, kad Regionų apygardos administracinio teismo Klaipėdos rūmai paskelbė sprendimą vienoje iš dviejų juose atsidūrusių bylų, susijusių su Skautų gatve, einančia per prestižinį Girulių kvartalą „Gintaro krantas“.

***

Per praėjusią parą vėl fiksuotas naujas COVID-19 ligos antirekordas – susirgo 3934 žmonės. Mirė 75, o bendras mirusiųjų skaičius išaugo iki 1422. Tuo metu NVSC patyrė kibernetinę ataką, dėl ko vėlavo susirgimų statistika.

***

Kodėl Giruliuose šalia geležinkelio kertami medžiai, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Uostamiesčiui ir Gargždams centralizuotą šilumą tiekiančios AB „Klaipėdos energija” valdyba sausiui nustatė 4,83 ct/kWh (be PVM) tarifą – jis yra 3,4 proc. didesnis nei prieš metus.

***

Paskutinėse 2020-ųjų „Betsafe-LKL“ rungtynėse Klaipėdos „Neptūnas“ išvykoje trečiadienio vakarą 71:63 nugalėjo Alytaus „Dzūkiją“ (3-7).

Gruodžio 31-oji

„Atvira Klaipėda“ paskutiniame projekto „30 Nepriklausomybės metų: valstybingumo ženklai Klaipėdoje“ rašinyje pristato bene didžiausią ir sudėtingiausią per visus Nepriklausomybės metus įgyvendintą projektą – Centrinį Klaipėdos terminalą.

***

Statistikos departamento duomenys rodo, kad trečiadienį šalyje nustatytas naujas antirekordas- 5668 nauji COVID-19 atvejai, tačiau teigiama, jog taip galėjo atsitikti dėl gedimo NVSC sistemoje.

***

Ketvirtadienį nuo 13 val. prie įvažiavimų į savivaldybių centrus ir didžiuosius miestus trečią kartą per sugriežtinto karantino laikotarpį  pradėjo kurtis patikros punktai, kurie veiks iki sekmadienio, sausio 3-iosios, 21 val.

***

Seimo narys Dainius Kepenis „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, jog karantinas nesutrukdys pirmąją naujųjų metų dieną sveikuoliams išsimaudyti Baltijos jūroje.

2021-ųjų sausio 1-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė pateikia išsamią praėjusių, 2020-ųjų metų, uostamiesčio įvykių apžvalgą.

***

„Atvira Klaipėda“ informuoja, jog klaipėdiečiai ir per karantiną neatsisako tradicijos sausio 1-ąją pagerbti Kristijono Donelaičio atminimą.

***

Statistikos departamento duomenimis, paskutiniąją praėjusių metų dieną ištyrus 11 745 ėminių užregistruoti 3322 nauji COVID- 19 atvejai, o mirčių nustatyta net 130, bet tai gali būti susiję su ankstesnėmis statistikos paklaidomis. Klaipėdoje susirgo 193 žmonės.

***

Sausio 1-ąją, minint Lietuvos vėliavos dieną, Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos kieme iškilmingai iškelta nauja vėliava.

Sausio 2-oji

1938 m. „Vakarai“ skelbė, kad Klaipėdos krašte yra 59 telefonų aptarnavimo įstaigos. Daugiausia jų – 23 – buvo Pagėgių apskrityje. Klaipėdos apskrityje buvo 19, Šilutės – 15. Klaipėdos mieste veikė dvi, Pagėgiuose ir Šilutėje – po vieną. Iš viso buvo 4600 abonentų. Iš jų daugiausia – 2857 – buvo Klaipėdos mieste, rašoma „Atviros Klaipėdos” ciklo „Tarpukario Klaipėdos kaleidoskopas” rašinyje.

***

Pirmąją naujųjų metų dieną, ištyrus mažiau ėminių (4542), ir susirgimų COVID-19 fiksuota kur kas mažiau – tik 1493. Klaipėdoje susirgo tik 35 žmonės, mirė vienas. Klaipėdos apskrityje fiksuota 100 naujų susirgimų. Šalyje fiksuotos 25 mirtys.

***

KIDE prezidentė Alina Andronova dalinasi pastebėjimais apie Lietuvos pramonininkų konfederacijos vaidmenį, prisidedant prie žalesnės ekonomikos šalyje formavimo.

***

„Kad kunigaikštis Vytautas buvo labiau linkęs į apmąstymus ir gražbylystę, tad ir draudimą per šventes žmonėms išeiti į lauką bei sprendimą užpūsti žvakes ant miesto eglės irgi kitas šviesas išjungti apipynė įmantrių žodžių lavina, tradiciškai apeliuodamas į miestelėnų sąžinę bei demonstruodamas savo didžiausią susirūpinimą jųjų sveikata”, – pasirinkusi pasakos žanrą nuomonių rubrikoje ironizuoja „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Į Klaipėdos suskystintųjų gamtinių dujų terminalą šeštadienį iš JAV Lake Charles uosto dujovežis „Point Fortin“ atplukdė pirmą dujų krovinį šiemet.

Sausio 3-oji

„Nuteisti 9 kaltinamieji sunkių darbų kalėjimu, būtent: Blumenau 12 metams, Kessler ir Bottcher po 8 metus, O. Balnus ir Švenzing po 2 3/4 metų, Beck ir Karalius po 2 metu, Ukstins ir Stuhlert po 1 1/3 metų”, – paskutiniajame rašinių cikle „Tarpukario Klaipėdos kaleidoskopas” „Atvira Klaipėda” cituoja 1924 m. „Klaipėdos žinias” apie nuteistus pučistus.

***

Statistikos departamento duomenimis, šeštadienį naujų SARS-CoV-2 ligos atvejų šalyje nustatyta dar mažiau nei penktadienį – 1239. Iš jų Klaipėdos apskrityje – 169, Klaipėdoje – 116. Mirė 27, iš jų 4- Klaipėdoje. Tuo metu sekmadienį surengtoje spaudos konferencijoje NVSC direktorius Robertas Petraitis pranešė, jog centro darbuotoji išaiškino dar 1171 neapskaitytų mirčių atvejų.

***

Klaipėdos „Neptūnas“ nesėkme pradėjo 2021-uosius. Uostamiestyje sekmadienio vakarą šeimininkavo Kauno „Žalgiris“, Tomo Gaidamavičiaus auklėtinius patiesęs rezultatu 104:74 (34:20, 25:20, 25:14, 20:20).

  

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This