Buvusiame baldų kombinate – biurai ir kavinės

Svarbu, Verslas

Buvusio baldų kombinato „Dangė“ teritorijoje planuojami biurai ir kavinės. Jie bus įrengti rekonstruotuose sandėliavimo bei gamybiniuose pastatuose. Investuotojai ketina išsaugoti ir buvusios katilinės kaminą.

Visus šiuos pastatus iš „Dangės“ bankroto administratoriaus pernai įsigijo Klaipėdos rajone registruota bendrovė „Baltic Short Sea Line“. Jos pasamdyti projektuotojai (bendrovė „A 405“, projekto vadovas Saulius Plungė) parengė pastatų rekonstrukcijos projektinius pasiūlymus, kurie šiomis dienomis buvo paviešinti.

Rekonstrukcija vyks Liepų g. 54 esančio sklypo rytinėje dalyje, kurios plotas yra 0,4375 ha. Šis sklypas – tai buvusi baldų kombinato ,,Dangė“ gamybinė teritorija.

„Nagrinėjamas sklypas yra užstatytas pagal ribojančias gatves perimetriniu užstatymu. Tai buvę baldų kombinato „Dangė“ administraciniai, sandėliavimo bei gamybiniai pastatai. Dauguma jų šiuo metu rekonstruoti ir renovuoti, pakeičiant jų naudojimo paskirtį. Užsakovui nuosavybės teise priklausantys gamybiniai bei sandėliavimo paskirties pastatai yra rytinėje sklypo dalyje, šalia Mokyklos gatvės viaduko. Rengiamo projektinio pasiūlymo tikslas – esamų pastatų rekonstravimas bei paskirties keitimas į administracinę bei maitinimo paskirtis“, – rašoma projektiniuose pasiūlymuose.

Jose nurodoma, kad sklype numatomas transporto judėjimas ratu, o sklypo viduryje bus suformuota žalia poilsio sala. Ją numatoma apželdinti įrengiant veją, pasodinant paprastuosius klevus. Apie šią salą numatomas automobilių parkavimas. Numatoma įrengti 34 vietų automobilių stovėjimo aikštelę.

Sklypo tvarkymo sprendiniuose numatoma panaudoti esamas bėgių linijas kaip pėsčiųjų takus, išgrindžiant juos klinkerinėmis plytelėmis.

Projektiniuose pasiūlymuose nurodoma, kad bus rekonstruoti keturi sandėliavimo ir gamybiniai pastatai. Dviejų iš jų paskirtis keičiama į administracinę, nes numatoma įrengti biurus, o dar dviejų – į maitinimo, tad bus įrengtos kavinės. Visi pastatai, nors ir yra sublokuoti, turi atskirus unikalius numerius, kurie bus paliekami.

Rekonstruojant pastatų plotas ir tūris keisis labai nežymiai. Jie bus apšiltinti, fasadų apdailai numatytos klinkerinės plytos, o langai – dažyto aliuminijaus vitrinos.

Vieno rekonstruojamo pastato, kurio paskirtį numatoma keisti iš gamybinės į maitinimo, viduryje stovi buvusios katilinės raudonų plytų kaminas, kurį rekonstrukcijos metu numatoma palikti. Kamino tūryje – pirmo ir antro aukštų lygyje – numatoma įrengti pagalbines patalpas.

Bendrovės „Baltic Short Sealine“ vadovas Giedrius Valainis, paklaustas, kada numatoma pradėti rekonstrukciją, tvirtino, kad darbus veikiausiai bus galima pradėti šių metų pabaigoje.

„Realiai tai yra 2022 metų projektas. Pagal sutartį techninį projektą turime turėti šiemet balandį, o tada ir matysime tolimesnę eigą. Techninis projektas dar turi atsakyti į šiuo metu kelis neaiškius klausimus. Vienas jų – apie kaminą. Esame užsakę jo ekspertizę, aukštalipiai turi užlipti paimti plytų mėginius. Tačiau dabar tai padaryti trukdo orai. Kai bus aiškios ekspertizės išvados, tada bus matyti, ar kamino nereikia nugriauti. Ūkiškai galvojant, gal pusę jo reikėtų išardyti“, – komentavo G. Valainis.

Jis kol kas negalėjo įvardinti ir planuojamų investicijų sumos, nes esą ji bus aiški, kai bus parengtas techninis projektas.

Paklaustas, ar bendrovė šiuos pastatus pirko jau turėdama viziją, ką su jais darys, pašnekovas teigė, jog buvo ir kitų priežasčių.

„Mes jau turime pastatą kaimynystėje, todėl nenorėjome, kad šiuos įsigytų kas nors kitas ir įrengtų, pavyzdžiui padangų servisą. Norėjosi ir miestui sukurti vertę“, – tvirtino G. Valainis.

5 Comments

  1. Anonimas

    panašu į krematoriumą

    Reply
  2. Anonimas

    Valio!
    Senai laikas sutvarkyt lūženas…

    Reply
  3. Klaipediete

    Ten buvo buitinių paslaugų kombinatas, o ne baldų kombinatas.

    Reply
  4. klausimelis

    kam tie biurai, jei visi biuristai iš namų dirba ?

    Reply
  5. Anonimas

    Šaunu, kuomet sutvarkomos apleistos teritorijos ir sukuriamos naujos erdvės.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Tauralaukyje statys prekybos centrą su gydymo paskirties patalpomis

Projektuotojų vizualizacija Teritorijoje prie Pajūrio ir Akmenų gatvių, Tauralaukio kvartale, Klaipėdoje, projektuojamas dviejų aukštų su antstatu prekybos paskirties pastatas su ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Donelaičio paminklas - konspiracijos ir diplomatijos rezultatas

Šį sekmadienį sukanka lygiai 50 metų, kai tuometinė Klaipėdos miesto paminklų taryba palaimino Kristijonui Donelaičiui skirtos „skulptūrinės kompozicijos statinio dydžio ...
2023-07-30
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Sovietmečio katilinei vėl projektuoja naują gyvenimą

Praėjusio amžiaus 6 -9 dešimtmečio skurdžios pramoninės architektūrinės išraiškos silikatinių plytų katilinę, esančią sklype Liepų g. 54, numatoma rekonstruoti į ...
2022-12-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This