Pas norėjusįjį padegti svarbią įmonę rasta ir narkotikų

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos pareigūnai nustatė ir sulaikė asmenis, įtariamus pasikėsinimu praėjusį pavasarį visuotinai pavojingu būdu sugadinti ar sunaikinti strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčios įmonės infrastruktūrą sudarantį turtą.

Spalį pareigūnai nustatė ir sulaikė šio nusikaltimo padarymu įtariamą 20 metų anksčiau neteistą, niekur nedirbantį, klaipėdietį. Vaikino asmens kratos metu rasta, įtariama, narkotinių (psichotropinių) medžiagų, kuriomis galimai disponuota turint tikslą jas platinti.

Tęsiant tyrimo veiksmus lapkritį uostamiesčio pareigūnai nustatė ir kitą šio nusikaltimo padarymu įtariamą bendrininką – 21 metų, taip pat anksčiau neteistą, niekur nedirbantį, Klaipėdos gyventoją.

Įtariama, kad 2020 m. balandį vienam iš bendrininkų iš anksto įsigijus degaus skysčio, kitas metė padegamąjį užtaisą į įmonės teritoriją, taip pasikėsinant padegti joje esantį turtą, tačiau, padegamajam užtaisui neužsiliepsnojus, didelės žalos ir sunkių padarinių buvo išvengta.

20 m. vaikinas buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę, vėliau jam paskirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje. Kitam įtariamajam paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Už svetimo turto sunaikinimą ar sugadinimą visuotinai pavojingu būdu, arba sunaikinimą ar sugadinimą strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčio juridinio asmens infrastruktūrą sudarančio turto ar jo dalies, baudžiama bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 5 metų. Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numatytas laisvės atėmimas nuo 2 iki 8 metų.

Lietuvos Respublikos strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių įmonių ir įrenginių bei kitų nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių įmonių įstatymą Klaipėdoje tokioms įmonėms yra priskirtos Uosto direkcija, „Klaipėdos vanduo”, „Klaipėdos nafta”, „Lietuvos geležinkeliai”, „Geoterma”.

„Atviros Klaipėdos” duomenimis, jaunuoliai buvo užsimoję sukelti gaisrą valstybės valdomoje AB „Klaipėdos nafta”.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Specialiosios parengties skyriaus viršininkas: „Kai pradėjau tarnybą vien apsauginis skydas svėrė apie 30 kilogramų"

Lietuvos policijoje yra tik penki Specialiosios parengties skyriai (SPS) – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio ir Šiaulių apskričių vyriausiuose policijos komisariatuose ...
2024-01-18
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Girtuoklis taranavo policijos automobilį

Klaipėdos policija pranešė, kad trečiadienio vakarą, apie 19.15 val., į Melnragėje, Smilgų gatvėje su įjungtais švyturėliais stovėjusį policijos tarnybinį automobilį ...
2023-12-21
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Nepilnametis sužalojo policininką

Šeštadienio vakarą, apie 19.15 val., Klaipėdoje, Kauno gatvėje, policijos pareigūnams laipinant iš tarnybinio automobilio laikinojo sulaikymo kameros neblaivų (0,58 prom.) ...
2023-12-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This