COVID-19 skaičiai: 1032 nauji atvejai, mirė dar vienas jaunas žmogus

Koronavirusas, Svarbu

Jau trečia para iš eilės šalyje fiksuojamas panašus, neaugantis susirgimų COVID-19 liga skaičius, tačiau mirčių rodikliai vis dar gąsdina.

Statistikos departamento duomenimis, ketvirtadienį ištyrus 9568 mėginius nustatyti 1032 nauji susirgimo SARS- CoV- 2 infekcija atvejai (virusas aptiktas beveik 11 proc. mėginių). Trečiadienį tokių buvo 1274, bet tada atlikti 10 106 tyrimai (12,6 proc. mėginių su COVID-19).

Klaipėdoje per parą susirgo 87 žmonės (trečiadienį – 81), mirė du. Šiuo metu uostamiestyje nuo COVID-19 ligos jau mirė 85 gyventojai.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, ketvirtadienį patvirtinti aštuoni nauji koronavirusinės infekcijos atvejai, siejami su protrūkiu Kretingos rajone įsikūrusiuose Padvarių socialinės globos namuose, iš kurių septyni yra gyventojai ir vienas darbuotojas. Iš viso su protrūkiu siejama per 30 COVID-19 atvejų.

Taip pat tęsiasi protrūkis Klaipėdos rajono ikimokyklinėje įstaigoje „Mini darželiai“, kur vakar patvirtini penki COVID-19 ligos atvejai. Šiuo metu su protrūkiu iš viso, vertinama, yra susiję septyni COVID-19 atvejai, įskaitant antrinius šeimose.

Dar vienas naujas protrūkis vakar fiksuotas Klaipėdos lopšelyje–darželyje „Linelis“, kur patvirtinti du susiję infekcijos atvejai – darbuotojui ir darželį lankančiam vaikui. 

Be to, registruoti koronavirusinės infekcijos atvejai, epidemiologų vertinimu, siejami su protrūkiais Klaipėdos naftos įmonėje, Šilutės baldų gamybos įmonėje, Klaipėdoje veikiančioje laivų remonto įmonėje.

Per savaitę uostamiestyje dienos atvejų pokytis išaugo net 52,6 proc. (praėjusį ketvirtadienį naujų atvejų buvo 57), kai šalyje jis sumažėjo 15,7 proc. (1224 atvejai).

Per parą šalyje nuo koronaviruso mirė 29, o pridėjus 8 ankstesnes netektis, bendras mirčių skaičius yra 37 (trečiadienį – 40). Vienas mirusysis priklausė 30-39 metų amžiaus grupei. Iš viso nuo koronavirusinės infekcijos šalyje jau mirė 2591. 

Per praėjusią parą šalyje pasveiko 1453 gyventojai, bendras pasveikusiųjų skaičius jau siekia 114 925, serga 56 006. Klaipėdoje serga 4136, pasveikusiais laikomi 6388 gyventojai.

Į stacionarą per parą šalyje paguldyti 138 nauji ligoniai: iš 2709 lovų, skirtų kovidiniams ligoniams gydyti, šiuo metu užimtos 1528.

Per parą pirma skiepo doze vakcinuoti 722 gyventojai, antra –  317. Iš viso pirmą kartą jau paskiepyti 57 405 gyventojai, o antrojo skiepo laukia 48 666.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje keisis parkingo rinkliavos tvarka

Ketvirtadienį Palangos savivaldybės taryba apsisprendė dėl vietinės rinkliavos už automobilių statymą nustatytose apmokestinamose kurorto vietose pokyčių. Jie priimti Palangos rinkliavų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Išsigando Linutės*

Pasižadėjusi prieš kiekvieną Klaipėdos miesto tarybos posėdį rėžti kalbą iš „Klaipėdiečių tribūnos” Virginija Jurgilevičienė pažado netesėjo. Ketvirtadienį jos posėdyje nebuvo. ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Švietimas

„Boružėlės” prakeiksmas: atsisakius vieno rangovo, kiti darbų nesiima

Šiais metais Klaipėdos savivaldybei jau net du kartus teko viešai paskelbti karčią žinią: nė vienas projektuotojas neatsiliepė į kvietimą dalyvauti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This