6-oji metų savaitė

Savaitės panorama

Vasario 1-oji

„Atviros Klaipėdos“ žurnalistė aiškinosi, ar per karantiną Klaipėdos savivaldybės vykdomi dviejų daugiabučių namų administratorių rinkimai nekelia grėsmės klaipėdiečių sveikatai.

***

Policija skelbia apie nusiaubtą butą ir traukinio vagoną, po nakties girto vairuotojo apdaužytus tris automobilius bei rastą negyvą vyrą.

***

Sekmadienį ištyrus 2490 ėminių, koronavirusinė infekcija per parą patvirtinta 355 asmenims. Klaipėdoje SARS – Cov-2 liga susirgo 18 žmonių, nemirė nė vienas. Šalyje mirė 19 žmonių, dar trys mirtys į liūdną statistiką įtraukiamos iš anksčiau. Visoje šalyje jau yra 2825 šios ligos aukos.

***

Pranešama, kad Lietuvos kyokushin karate federacijos organizuojamose nuotolinėse varžybose „Juodo diržo kelias“ uostamiesčio sporto klubo „Okinava“ sportininkai iškovojo 31 aukso medalį bei 8 sidabro ir 5 bronzos medalius.

***

„Visi žinome, kad vietos naujoms kapinėms mieste tiesiog nėra, todėl jos ir reikia ieškoti gretimose savivaldybėse. Galimybių studijos rengėjai ir turi pasiūlyti geriausius variantus tiek Klaipėdos, tiek Kretingos rajone. Tie variantai turi būti suderinti su vietos valdžia ir bendruomenėmis“, – „Atvirai Klaipėdai” komentavo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

***

Pirmadienį buvo atšauktas planuotas naujos „Maxima“ parduotuvės statybų projektinių pasiūlymų viešas svarstymas, nes prieš statybas sukilo tam nepritariantys gyventojai.

Vasario 2-oji

Kodėl politikai nusprendė nugriauti Perkėlos gatvėje esančius kelis apleistus statinius, užuot juos pardavę ar išnuomoję verslininkams, aiškinosi „Atviros Klaipėdos“ žurnalistė.

***

Antradienį uostamiestyje fiksuotas liūdnas rekordas – nuo pandemijos pradžios čia mirė 100-asis tarp užsikrėtusiųjų koronavirusine infekcija žmogus. Pirmadienį ištyrus 7258 ėminius, koronavirusinė infekcija patvirtinta 546 asmenims, Klaipėdoje susirgo 41 gyventojas, mirė trys, o bendras mirčių skaičius šalyje pasiekė 2847.

***

Klaipėdos savivaldybėje svarstant strateginius miesto sporto ateities klausimus visuomenės atstovai pasijuto ignoruojami – sprendimai priimti su jais nepasitarus, o nagrinėti svarbius klausimus paskirti žmonės, kurie net neinformuoti apie tokias pareigas, rašo Valdas Pryšmantas. 

***

Antradienį vykusiame Klaipėdos savivaldybės vadovų pasitarime aptartos schemos, kaip eismas bus ribojamas Baltijos prospekte ir Vilniaus plente, kovo viduryje tęsiant pradėtą Baltijos prospekto ir Šilutės plento žiedinės sankryžos rekonstrukciją.

***

Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto nariams pristatytas Klaipėdos universitetinės ligoninės atnaujinimo investicinis projektas, tačiau kol kas jam dar ieškoma finansavimo šaltinių.

***

Klaipėdos universitetas praneša pradedantis naują tradiciją – steigiantis Partnerystės docento pareigybę ir skelbia, kad pirmąja KU partnerystės docente tapo Lietuvos jūrų muziejaus direktorė Olga Žalienė.

***

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ antradienio vakarą namuose rezultatu 61:74 pralaimėjo Šakių „Vyčio“ krepšininkams.

Vasario 3-oji

Gyvenamųjų namų ir komercinės paskirties pastatų kvartalą „Bastionų namai“ prie Jono kalnelio vystantys investuotojai Klaipėdos savivaldybei jau pateikė prašymą pakeisti teritorijos tarp Gluosnių gatvės, Gluosnių skersgatvio, Danės upės ir Bastionų komplekso detalųjį planą, rašo „Atvira Klaipėda”.

***

Statistikos departamento duomenimis, antradienį ištyrus 8028 mėginių nustatyta 760 naujų susirgimų koronavirusu. Klaipėdoje SARS – CoV-2 liga vakar susirgo 60 gyventojų – uostamiestis pakilo į 10 vietą tarp šalies savivaldybių pagal susirgimų 100 tūkst. gyventojų rodiklį. Per parą šalyje mirė 16 žmonių, Klaipėdoje – vienas. Bendras mirusiųjų skaičius yra 2867.

***

Trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje pranešta, jog dėl Kuršių mariose antradienį aptiktos taršos aplinkosaugininkai pradėjo neplaninius patikrinimus bendrovėse „Klaipėdos vanduo” ir „Grigeo Klaipėda”.

***

Klaipėdos savivaldybė skelbia persigalvojusi ir nusprendusi nebegriauti Perkėlos g. esančių pastatų – bandys juos aukcione išnuomoti.

***

Klaipėdos apygardos teismas praneša apie nuosprendį nekilnojamojo turto brokerei, kaltintai apgaulės būdu įgijus 45 000 eurų. 

Vasario 4-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas aiškinosi, dėl ko prokuratūra susidomėjo žymaus uostamiesčio verslininko Igorio Udovickio šeimos namu bei apie jį šalia Skulptūrų parko esančia gyvenamąja aplinka.

***

Trečiadienį ištyrus 8855 mėginius, šalyje COVID-19 liga susirgo 721 žmogus, Klaipėdoje – 77. Nauji protrūkiai registruoti Klaipėdos miesto lopšeliuose–darželiuose „Čiauškutė“ ir Mažasis Klaipėdos licėjus, kur iš viso patvirtinta po tris COVID-19 ligos atvejus. Per parą šalyje mirė 12 žmonių bei dar 6 mirtys į statistiką įtrauktos iš anksčiau, o bendras mirčių skaičius pasiekė 2885. Klaipėdoje per parą mirė vienas žmogus – čia jau fiksuotos 102 tokios netektys.

***

Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Linas Kiaurakis „Atviros Klaipėdos” žurnalistei patvirtino, jog prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą, pradėtą pagal buvusio sveikatos apsaugos ministro pareiškimą dėl situacijos Klaipėdos universitetinėje ligoninėje.

***

Policija pranešė apie per kratas pas vieną strateginę uosto bendrovę žadėjusius padegti jaunuolius rastus narkotikus, o FNTT skelbia baigusi bylą, kurioje kreditus už užstatą teikusios bendrovės direktoriui pareikšti kaltinimai pasisavinus 90 tūkst. eurų.

***

„Atviros Klaipėdos“ turimais duomenimis, architektūrinį konkursą projektuoti naująjį kvartalą prie Jono kalnelio „Bastionų namai“ laimėjo pigiausias vilniečių pasiūlymas.

***

Kodėl vienas iš Klaipėdos miesto sporto tarybos narių pasiūlė šiai institucijai in corpore atsistatydinti, rašo Valdas Pryšmantas.

***

„Mes jau nebegalime galvoti – pavyks ar ne. Turime prievolę iki 2023 metų pabaigos pradėti tvarkyti maisto atliekas. KRATC ekspertai pasiūlė tokį būdą, kad nesusidarytų papildomos išlaidos aptarnavimui, nes nebus atskirų konteinerių, atskirų vežėjų“, – ketvirtadienį Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariams aiškino Klaipėdos savivaldybės Aplinkosaugos skyriaus vedėja Rasa Jievaitienė.

***

Vilkaviškio „Perlas“ ketvirtadienio vakarą Klaipėdoje 81:75 palaužė „Neptūno-Akvaservio“ krepšininkus, kuriems tai buvo antroji nesėkmė paeiliui. Tuo metu skelbiama, kad į „Neptūno“ komandą sugrįžta įžaidėjas, 33-ejų metų, 187 cm ūgio Darrin Dorsey.

Vasario 5-oji

Ketvirtadienio vakare vykęs buvusio baldų kombinato „Dangė“  rekonstrukcijos projektinių pasiūlymų viešas svarstymas nesudomino nė vieno visuomenės atstovo, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Ketvirtadienį šalyje ištyrus 7623 mėginius, nustatyti nauji 654 SARS- CoV-2 liga atvejai. Klaipėdoje susirgo 30 žmonių. Naujas protrūkis ketvirtadienį registruotas Klaipėdos rajono savivaldybės biudžetinėje įstaigoje „Sporto centras“. Koronavirusinė infekcija nustatyta trims darbuotojams. Su protrūkiais siejami atvejai miesto lopšeliuose-darželiuose „Pušaitė“ ir „Eglutė“, Medeinės mokykloje ,o lopšelyje-darželyje „Inkarėlis“ iš viso su protrūkiu siejama 17 susirgimų, iš kurių 12 yra darbuotojai ir penki vaikai. Įstaigoje nuo sausio 29 d. įvestas infekcijų plitimą ribojantis režimas.

***

Klaipėdos muzikinis teatras pristato pasakojimą apie teatro orkestre grojantį fagotininką Irmantą Pazdrazdį.  

***

Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitete savivaldybės Aplinkosaugos skyriaus vedėja Rasa Jievaitienė pristatė, kaip praėjusiais metais sekėsi įgyvendinti visą Aplinkos apsaugos rėmimo programą, o politikams daugiausia klausimų sukėlė iškirsti medžiai.

***

Penktadienį „Klaipėdos vanduo“ pranešė nustatęs, kas galimai į paviršinių nuotekų tinklus išleido teršalus, tačiau teršėjų neįvardijo, o Aplinkos apsaugos departamentas įpareigojo bendrovę nutraukti taršą.

***

Teisinis ginčas dėl 2019-ųjų rudenį Klaipėdos autobusų parko su Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos ir ES finansinių fondų parama įsigytų 18 naujų autobusų, varomų suslėgtomis gamtinėmis dujomis, baigėsi taikos sutartimi.

***

Penktadienį posėdžiavusi Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisija suteikė pavadinimus 6-ioms naujoms uostamiesčio gatvėms, trys iš kurių atsiras Giruliuose ir trys – prie Šiaurės prospekto formuojame kvartale.

Vasario 5-oji

Pirmajame „Atviros Klaipėdos” pasakojime apie Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės bibliotekos istoriją – jos ilgamečio direktoriaus Juozo Šikšnelio prisiminimų fragmentai.

***

Penktadienį šalyje ištyrus 7664 mėginius nustatyti 676 nauji 654 SARS- CoV-2 liga atvejai. Klaipėdoje per penktadienį tokią diagnozę išgirdo 72 žmonės, o dienos atvejų per savaitę susirgimų uostamiestyje šoktelėjo 50 %. Per parą šalyje mirė 15 žmonių, dar 4 mirtys pridėtos iš anksčiau. Klaipėdoje penktadienį nuo viruso mirė dar vienas žmogus, iš viso uostamiestyje infekcija jau nusinešė 104 gyvybes, šalyje – 2927. Pranešama, kad šeštadienio vakare į Lietuvą atgabenta pirmoji farmacijos kompanijos „AstraZeneca“ vakcinų siunta.

***

„Lietuvoje taip ir įvyko: jau pradėta ikimokyklinio, priešmokyklinio ir pradinio ugdymo pedagogų vakcinacija – mokytojai buvo įtraukti į prioritetine tvarka sudarytą sąrašą ir atsirado viltis tam tikroms grupėms greitai ir saugiai grįžti į kontaktinį ugdymą. Atrodo, viskas nuoseklu ir aišku. Tačiau visuomenėje yra dalis narių, nepritariančių vakcinacijai. Ir net šiomis ekstremaliomis pasaulinės pandemijos sąlygomis jiems paliekama teisė rinktis”, – nuomonių rubrikoje rašo Vydūno gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja Lilija Bručkienė.

***

Klaipėdos „Dragūno” rankininkai šeštadienį namų aikštelėje rezultatu 40:33 (18:18) nugalėjo sostinės ekipą HC „Vilnius”. Pergalę šventė ir „Neptūno“ krepšininkai, Pasvalio „Pieno žvaigždes“ įveikę rezultatu 99:93. 

Vasario 7-oji

Termometro stulpeliui šį savaitgalį Klaipėdoje naktimis nukritus iki -16 laipsnių trijų senamiesčio namų gyventojai yra priversti gyventi be šilumos ir karšto vandens, praneša „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Šeštadienį  šalyje nustatytas 491 naujas susirgimo atvejis koronavirusu, ištirti 3803 mėginiai, penki ligos atvejai nustatyti ne laboratorinės diagnostikos metodais. Klaipėdoje susirgo 39 žmonės ir pagal per 14 dienų 100 tūkst. žmonių susirgimų rodiklį Klaipėda tarp savivaldybių pakilo į 7 vietą. Per parą šalyje nuo šios infekcijos mirė 10 žmonių, o Klaipėdoje aukų išvengta – iš viso uostamiestyje infekcija jau nusinešė 104 gyvybes, šalyje – 2937. 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This