Muziejus – jaunimui: distopinį ar utopinį pasaulį rinksimės 2050-iesiems?

Kultūra

Kovo 1 dieną Lietuvos jūrų muziejus pradėto ekoforumų ciklo jaunimui „2050 m3 Baltijos. Distopija ar realybė?“ transliacija įsibėgėja.

Ekoforumo renginiai ekologijos, harmonijos su gamta ir saugios ateities temomis tiesiogiai yra transliuojami kiekvieną darbo dieną. 15 val. ,iki kovo 23-čiosios Lietuvos jūrų muziejaus Facebook paskyroje. . 

„Siekiame būti jaunimui atviru ir draugišku muziejumi, sudaryti sąlygas kokybiškam užimtumui, neformaliam švietimui, kūrybiškumo ir kritinio mąstymo ugdymui, idėjų realizavimui, ekologinio pilietiškumo skatinimui”, – pranešime cituojama šio projekto renginių koordinatorė, Jūrų muziejaus darbuotoja, Jurgita Vasiljevienė.

Lietuvos jūrų muziejaus iššūkius priėmė 16 Klaipėdos mokyklų, forumuose dalyvaus ir mokslininkai iš Klaipėdos universiteto, taip pat specialistai bei populiarūs, žinomi asmenys. Pagrindinis vaidmuo forume teks jaunimui – moksleiviams bei Lietuvos jūrų muziejaus savanoriams.

Jau dabar kviečiama Jūrų muziejaus tinklapyje susipažinti su distopiniais gyvūnais Ruoniu Padangarus, Menke Celofanus, Vėžliu Radioaktivaris Šviečianiidae, Ežiažuve Mikroplastus Krapštukedija ir kitais, kurie kreipiasi iš ateities – 2050-ųjų ir pasakoja, kas jiems atsitiko ir ką turėtume keisti savo gyvenime, jeigu nenorime, kad gamta būtų suniokota.

„Mes, jauni žmonės, į savo rankas gauname pasaulį su daugybe ekologinių problemų, todėl turime ypač gerai suvokti jų svarbą ir kartu ieškoti būdų jas spręsti. Vandenyno gerovė yra visiškai susipynusi su žmonių gerove, tad jo problemos, tokios kaip tarša, turėtų būti mūsų visų prioritetas”, – sako šio jaunimo forumo dalyvė Laura Stukonytė, pabrėždama tokių renginių aktualumą. 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Jūrų muziejus pradeda naują sezoną

Nuo šio trečiadienio – balandžio 17 dienos – Lietuvos jūrų muziejus pradeda 45-ąjį sezoną, dirbdamas ne tik savaitgalį, o nuo ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Miestas

Atidarys parodą, skirtą narytės NATO 20-mečiui

Balandžio 5-ąją, penktadienį, 16 val., šalia laivo-muziejaus M52 ,,Sūduvis“ Lietuvos jūrų muziejus atidarys lauko parodą ,,NATO jūroje saugo“, skirtą Lietuvos ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Švietimas

Jūrų muziejus kviečia mokytojus registruotis edukacinėms veikloms

Lietuvos jūrų muziejus, bendradarbiaudamas su Klaipėdos miesto pedagogų švietimo ir kultūros centru, balandžio 4 dieną rengia patyriminę-metodinę dieną, skirtą mokytojams. ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This