J. Račkauskienė: „Tarp inžinerijos ir kūrybos dedam lygybės ženklą”

Švietimas

Dėl karantino užsitęsęs nuotolinis mokymas jau pabodo daugeliui moksleivių bei jų tėvų, tačiau vienai uostamiesčio mokyklai jis ypač neparankus: inžinerines klases Baltijos gimnazijoje lankantys moksleiviai daugelio praktinių užsiėmimų, pvz., robotikos, per nuotolį atlikti negali, kaip ir lankytis miesto įmonėse, kurios kartu su Klaipėdos universitetu (KU) gimnazijai padeda įgyvendinti inžinerinio ugdymo programą.

Nepaisant to, Baltijos gimnazijos direktorė Jurgita Račkauskienė nusiteikusi optimistiškai ir viliasi, jog jų auklėtiniai, baigę studijas KU, liks gimtajame mieste, dirbs jo įmonėse, galbūt ateis darbuotis ir į miesto savivaldybę, tapdami ne tik inžinieriais, bet ir politikais.

Bendradarbiaujančių verslo įmonių skaičius nuo pirmosios „Fortum” išaugo iki yra 11-os.

Šioje gimnazijoje trejus metus įgyvendinamas universitetinių gimnazijos klasių ugdymo modelis antradienį išsamiai buvo pristatytas nuotolinio susitikimo metu, kuriame be mokyklos pedagogų dalyvavo minėti gimnazijos partneriai – KU bei verslo įmonių atstovai.

Direktorė trumpai apžvelgė nuo 2018 metų įgyvendinamą ugdymo programą, kurią 2019 m. vasarą palaiminus miesto tarybai, mokyklai buvo skirtas tikslinis finansavimas mokomosios bazės atnaujinimui, gamtos mokslų laboratorijos, robotikos klasių įrengimui bei universiteto dėstytojų atlyginimams.

Šiuo metu gimnazija nuo vienos inžinerinės klasės su buvusias 18 mokinių jau yra išaugusi iki 5 klasių, kuriose mokosi 129 mokiniai, jiems dėsto, projektiniams darbams vadovauja 10 KU dėstytojų, o bendradarbiaujančių verslo įmonių skaičius nuo pirmosios „Fortum” 2018-aisiais išaugo iki yra 11-os.

Neseniai atitiktos mokinių ir jų tėvų apklausos parodė, jog šis ugdymo modelis pasiteisino: ir vieni, ir kiti didžiąja dalimi džiaugėsi galimybe praktiškai prisiliesti prie galbūt būsimos profesijos pagrindų, į daugelį anketos klausimų atsakę teigiamai.

Susitikime dalyvavęs Klaipėdos vicemeras Arvydas Cesiulis, prisipažinęs esąs toli nuo inžinerijos, pasidžiaugė, kad, jo teigimu, „gimnazijos veikla atliepia aktualijas, miesto Mėlynojo proveržio strategiją ir miesto siekius”.

Kartu jis mokyklos vadovybei linkėjo, kad pedagogai nepamirštų, jog „nė vienas inžinierius nebus geru inžinieriumi, jei jis neturės reikiamo ir pakankamai aukšto lygio humanitarinio išsilavinimo”.

„Mes tarp inžinerijos ir kūrybos dedam lygybės ženklą”, – vicemerą patikino gimnazijos direktorė, prisipažinusi, jog viliasi, kad gal bent abiturientai mokslo metus galės baigti ne nuotoliniu būdu.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Buvusiai Socialinės paramos centro vadovei - tūkstantinė sąskaita 

Antrosios instancijos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs uostamiesčio savivaldybės skundą ginče su jau buvusia Klaipėdos miesto socialinės paramos centro vadove Diana ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Švietimas

Gimnazistai įmonėje vysto išmaniojo namo projektą

Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) veikianti PET gamintoja UAB „Neo Group“ jau penktus mokslo metus tęsia bendradarbiavimą su Klaipėdos Baltijos ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This