COVID-19: Klaipėdoje – seniai matytas skaičius, vakcinuos prekybininkus

Koronavirusas, Svarbu

Klaipėda pagal naujus užsikrėtimo koronavirusine infekcija atvejus pagaliau nukrito žemiau 200 ribos 100 tūkst. gyventojų, kuri laikoma persilaužimu link karantino ribojimų mažinimo. Per pirmadienį šis skaičius Klaipėdoje nuo buvusių 207 atvejų sumažėjo iki 190,5, o šalyje jis sumažėjo nuo 390 iki 382,3 atvejų.

Pagal šį rodiklį uostamiestis išlieka 27-oje vietoje nuo galo. Blogiausia padėtis vis dar tebėra Širvintų rajone su 953 atvejais, o geriausia – Kelmės savivaldybėje (8).

Klaipėdos savivaldybė antradienį pranešė, kad uostamiesčio mažmeninės prekybos darbuotojai be išankstinės registracijos balandžio 8 ir 9 dienomis galės pasiskiepyti „AstraZeneca“ vakcina.  Martyno Vainoriaus nuotr.

Statistikos departamento duomenimis, pirmadienį šalyje nustatyti 686 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai. Iš viso buvo ištirta 5 494 mėginių, tad infekcija rasta daugiau nei 12 proc. jų.

Klaipėdoje per pirmadienį COVID-19 liga susirgo 11 žmonių (sekmadienį tokią diagnozę išgirdo 8, šeštadienį – 10).

Uostamiestyje susirgimų per savaitę sumažėjo beveik 32 proc., o Lietuvoje padaugėjo beveik 13 proc.

Lietuvoje COVID-19 liga šiuo metu serga 11 018 žmonių, pasveikusiais laikomi 201 845. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 312 ir 12 701 (per parą pasveiko keturi klaipėdiečiai).

Uostamiestyje praėjusią parą nuo koronaviruso nemirė nė vienas žmogus, čia aukų skaičius išlieka 142. Tuo metu šalyje į COVID-19 aukų sąrašą praėjusią parą įrašytos 8 netektys – šis skaičius šiuo metu yra 3623.

Šalyje pirmadienį pirmą skiepą, statistikų duomenimis, gavo 3 668 gyventojai, antrą kartą vakcinuoti 46 žmonės. Uostamiestyje antrą Velykų dieną pirmąja doze paskiepyti 152 klaipėdiečiai, antra – 38. Pilna vakcinacija jau yra atlikta 6,31 proc. Lietuvos gyventojų ir 6,6 proc. klaipėdiečių. Tuo metu Kaune šis rodiklis siekia 8,12 proc.. Vilniuje – 6,35 proc.

Pagal statistikus, šiuo metu uostamiestyje yra 3 382 nepanaudotos vakcinos dozių.

Klaipėdos savivaldybė antradienį pranešė, kad uostamiesčio mažmeninės prekybos darbuotojai be išankstinės registracijos balandžio 8 ir 9 dienomis galės pasiskiepyti „AstraZeneca“ vakcina. Kasininkai, salės darbuotojai, apsaugos darbuotojai ir kiti bus laukiami vakcinacijos centre Galinio Pylimo g. 3 nuo 14 iki 18 val.

Apsisprendus vakcinuotis „AstraZeneca“ vakcina, reikia atvykti į vakcinacijos centrą nurodytu laiku ir pateikti dokumentus, įrodančius atitikimą šiai prioritetinei grupei – turėti įstaigos darbuotojo pažymėjimą arba darbo sutartį.

4 Comments

  1. Algirdas V.

    Susikiškit tas vakcinas,velniai jūs!

    Reply
  2. Simona

    Nemire nuo corona viruso, bet nuo jo sukeltų komplikacijų? Šito neskaičiuojam? Nesiskaito? Ar nebesiskaito ?

    Reply
  3. Skaičiai

    Krenta, bet vaikai vis tiek namuose įkalinti! Kada grąžins pradinukus, 5,6,7,8,9,10,11 klases?? Tik dvyliktokams mokyklų reikia??

    Reply
    • Regina

      Galėtų paskiepyti ir jūrininkus, kurie kontaktuoja su keleiviais, plaukiančiais į/iš Vokietijos ir Švedijos. Padidinta rizika dėl mutavusio viruso parvežimo į Klaipėdą yra didelė, bet skiepų jiems nėra… Suprantama, kad Vilniui tai itin nedidelė grupė žmonių, bet Klaipėdos valdžiai turėtų rūpėti?. Kaip ne kaip, jūrinis miestas?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

COVID-19 situacija Klaipėdoje atitinka Lietuvos vidurkį

Lietuvoje ketvirtadienį buvo patvirtinti aštuoni nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – visi susirgę žmonės užsikrėtė pirmą kartą. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Jau 19 šalies savivaldybių turi nulinius COVID-19 rodiklius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, jog trečiadienį, kaip ir antradienį, Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 Klaipėdoje: kasdien po tris susirgusius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad antradienį Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų (du žmonės susirgo antrą kartą, vienas ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This