20-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Gegužės 10-oji

Kaip galėjo atsitikti, kad K. Donelaičio g. 14A stovėjęs nugriautas pastatas net nelaikomas griovimu, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė. Ji taip pat domėjosi skaitytojo laiške išsakytais nuogąstavimais dėl esą netinkamose vietose policijos pareigūnų stabdomų automobilių, dėl ko esą net sukeliamos avarinės situacijos.

***

Klaipėdos savivaldybė pranešė pradedanti 45+ amžiaus gyventojų vakcinaciją nuo COVID-19.

***

Paaiškėjo, jog trečią kartą vykusio konkurso dėka pagaliau pavyko rasti naująjį Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro direktorių – juo taps mados festivalio uostamiestyje organizatorius Liudas Andrikis.

***

Pirmadienį Klaipėdos apylinkės teismas nuo baudžiamosios atsakomybės atleido tris Klaipėdos universitetinės ligoninės medikes, kurios buvo kaltinamos piktnaudžiavusios tarnyba ir klastojusios dokumentus.

***

Pirmadienį Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitete buvo pristatyta naujoji draustinių steigimo tvarka, pagal kurią bet kuris miestietis galės teigti pasiūlymą draustinį įsteigti bet kurioje jam patinkančioje vietoje.

***

Klaipėdos universiteto bendruomenė irgi įsijungė į akciją palaikyti lietuvių grupę „The Roop“ „Eurovizijoje”, pirmadienį aikštėje prie Universiteto surengusi Geltonąją bangą – diskoteką.

Gegužės 11-oji

Kodėl užtruko dviejų miesto ribose esančių Žardės ir Purmalių piliakalnių tvarkybos darbai ir kiek jų sutvarkymo dar teks miestiečiams laukti, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Per parą Klaipėdoje susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius sumažėjo nuo 263 iki 252,3 atvejų, o šalyje padidėjo nuo 596,9 iki 602,8 atvejo.

***

Aplinkos apsaugos departamentas konstatavo, kad „Atviros Klaipėdos” aprašytos balandį uostamiesčio Šermukšnių gatvėje fiksuotos taršos šaltinis buvo Klaipėdos jūrų krovinių kompanija „Bega”.  

***

„Šiemet tarp I Melnragės moterų paplūdimio ir II Melnragės bus įrengtas naujas postas. Pastebėjome, jog ten renkasi nemažai žmonių, o ten yra pavojingos srovės, duobėtas dugnas, užtat teko statyti naują gelbėtojų postą. Per kopas bus paklotas medinis takas, kuris bus sujungtas su I Melnragės taku. Paplūdimy, kaip ir visur, bus pastatytos persirengimo kabinos, šiukšlių dėžės”, – apie šią vasarą Melnragėje numatomą padidinti paplūdimo ruožą „Atvirai Klaipėdai” pasakojo Klaipėdos paplūdimių direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki.

***

Antradienį vykusiame Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdyje buvo aptarta būsima masinio vakcinavimo LCC tvarka, akcentuojant, kaip išvengti klaipėdiečio laiške išsakytų pastabų dėl eilių. Tuo metu Klaipėdos savivaldybėje vykusiame specialiame pasitarime su „Meridianą” valdančios bendrovės atstovais svarstyta galimybė anksčiau sulaukti „Meridiano“ skvero rekonstrukcijos.

***

Nors Klaipėdos apygardos prokuratūra nepradėjo ikiteisminio tyrimo buvusio „Gatvių apšvietimo” vadovo Dangero Aleksandrovo atžvilgiu, laikinasis bendrovės vadovas Vaidas Ramanauskas „Atvirai Klaipėdai” teigė, jog šį prokuratūros sprendimą jie apskundė teismui.

Gegužės 12-oji

Dėl Kretingoje pasikeitusios valdančiosios daugumus prasidėję politiniai susirėmimai nukeliavo iki teismų ir prokuratūros, bet, pastebi „Atvira Klaipėda”, prokurorai nemato reikalo juose dalyvauti.

***

Trečiadienį Klaipėdoje pradėjo veikti naujasis vakcinavimo nuo COVID-19 centras, kuris įsikūrė LCC tarptautiniame universitete.

***

Dėl ko „Aro” pareigūnai išvežė II pasaulinio karo ginklus-eksponatus iš Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistas. Jis taip pat informuoja, jog antradienį pasiūlymų pateikimo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato automobilių stovėjimo aikštelės statybų konkursui procedūrą turėjęs užbaigti Turto bankas to padaryti negalėjo.

***

Trečiadienį Klaipėdos savivaldybėje vykusiame pasitarime nuspręsta, jog pradinukams nuo kitos savaitės bus tik dvi galimybės – arba testuotis ir mokytis mokykloje, arba atsisakyti ir pamokas stebėti iš namų. Tuo metu Klaipėdos miesto tarybos frakcijų vadovų pasitarime aptarta motyvacinė sistema, kuria uostamiesčio verslininkai mokesčių lengvatomis bus skatinami remti reprezentacinius sporto klubus. O Finansų ir ekonomikos komitetui pristatytas sprendimo projektas, kuriame numatyta, kad šiemet visi keleiviai Klaipėdoje nemokamai bus vežami tik vieną dieną – rugsėjo 22-ąją, kai minima Diena be automobilio.

***

Lietuvos vyriausiojo administracinis teismo išplėstinė kolegija trečiadienį priėmė neskundžiamą sprendimą, kuriuo iš valstybės jau bankrutavusiai bendrovei dėl nelegaliomis statybomis Juodkrantėje tapusių objektų priteisė beveik 1,2 mln. eurų. Tuo metu Vakarų Baltijos laivų statykla Apeliaciniame teisme pasiekė pergalę ir įrodė, kad Lietuvos kariuomenė netinkamai vykdė viešąjį teršalų likvidavimo ir gelbėjimo laivo įsigijimo konkursą.

***

Policija praneša sulaikiusi vyrą, įtariamą išsinuomotų daiktų, dažniausiai – paspirtukų negrąžinimu nuomotojams.

Gegužės 13-oji

Dėl ko nusivylę jaučiasi vaikų vasaros stovyklas organizavę du klaipėdiečiai, domėjosi Valdas Pryšmantas.

***

Klaipėdos savivaldybė ketvirtadienį pranešė, kad klaipėdiečiai, kuriems jau yra sukakę 35-eri ir daugiau, kviečiami be eilės pasiskiepyti „Vaxzevria” vakcina.

***

Klaipėdos konteinerių terminale į baržą ketvirtadienio rytą pakrautas galingiausias Baltijos šalyse autotransformatorius, skirtas Lietuvos ir Lenkijos elektros sistemų jungties „LitPol Link“ išplėtimui.

***

„Visi, baigę mūsų gimnaziją, yra tikri patriotai, nori čia būti, sugrįžta atlikti praktikos, vaikams tai yra gera motyvacija čia mokytis”, – pokalbyje su „Atviros Klaipėdos” žurnaliste sakė Salantų gimnazijos direktorė Aušra Zebitienė.

***

Ketvirtadienį vykusiame Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto posėdyje jos nariai auklėjo „Klaipėdos energijos“ darbuotojus už tai, kad šie esą ne bendradarbiauja su aplinkosaugininkais, o neigia jų patikrinimo išvadas.

***

Ketvirtadienį Klaipėdos savivaldybėje įvyko pirmasis pasitarimas dėl Klaipėdiečio kortelės, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

3-čiąją vietą reguliariajame sezone užėmęs Panevėžio „Lietkabelis“ LKL ketvirtfinalio serijoje iki 2 pergalių ketvirtadienio vakarą namie minimaliu rezultatu 94:93 įveikė „Neptūno“ ekipą.

Gegužės 14-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog bendrovės „Klaipėdos vanduo” dar laukia antrasis teismo sprendimas dėl jai skirtos sankcijos už taršą.

***

COVID-19 tendencijos išlieka tokios pačios: šalyje infekcijos rodikliams ėmus mažėti, Klaipėdoje jie ir toliau auga.

***

„Projektą įgyvendinantys rangovai iš Aplinkos apsaugos agentūros gavo leidimą pažeminti vandens lygį Malūno tvenkinyje. Vandens lygį nužeminti prireikė įrengiant naują monolitinę lietaus nuotekų priėmimo kamerą, montuojant naują vandens lygio reguliavimo įrenginį, tam, kad ateityje būtų galima reguliuoti vandens lygį Malūno tvenkinyje”, – apie tai, kodėl Malūno tvenkiny nuseko vanduo, „Atvirai Klaipėdai” sakė „Klaipėdos vandens” atstovė Gintarė Butkienė.

***

Klaipėdos savivaldybės specialistai nepritarė „Grigeo Klaipėda“ planuojamai nuotekų valymo įrenginių Dumpiuose modernizacijai bei poveikio aplinkai vertinimo ataskaitai ir pareikalavo ją pataisyti.

Gegužės 15-oji

„Atvira Klaipėda” pradeda naują projektą „Ką pasakoja archyvas”, skirtą pokarinei Klaipėdai, ir pirmajame rašinyje pasakoja, kaip ištuštėjusiame uostamiestyje ėmė formuotis naujoji pokario sovietinė valdžia.

***

Šeštadienio ryte didžiulė klaipėdiečių automobilių kolona pajudėjo į Vilniuje vykstantį Didįjį šeimų gynimo maršą.

***

Skelbiami COVID-19 paros rodikliai ir priminimas, kad šeštadienį gyvos eilės principu skiepijami 35+ amžiaus klaipėdiečiai.

***

Šeštadienį Klaipėdos Imanuelio Kanto bibliotekos „Kauno atžalyno“ padalinio kiemelyje įvyko oficiali konkurso „Klaipėdos knyga 2020″ atidarymo ceremonija.

***

Šeštadienį išvykoje LFF I lygos rungtynes Vilniuje žaidę Klaipėdos „Neptūno” futbolininkai nugalėjo vietos „Riterius B” rezultatu 4:3. Pergalę šventė ir Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai, mažojo finalo pirmosiose rungtynėse savoje aikštelėje rezultatu 34:26 įveikę Kauno „Granitą-Karį“.

Gegužės 16-oji

„Kartai, augusiai informacinių technologijų atsiradimo ir klestėjimo laikotarpiu, atrodo, jog „Google“ ir kitos patogios informacijos paieškų sistemos buvo visą laiką, kone nuo civilizacijos pradžios. Vyresnieji dar pamena, kad buvo laikai, kai reikalingą informaciją tekdavo rinkti po kruopelytę iš spausdintų šaltinių bei katalogų ir kartotekų. Ir tą kruopštų darbą atlikdavo bibliotekų bibliografai”, – tęsdamas pasakojimą apie Klaipėdos Ievos Simonaitytės biblioteką rašo buvęs jos ilgametis direktorius Juozas Šikšnelis.

***

Paaiškėjus, jog šeštadienį be išankstinės registracijos pasiskiepyti „Vaxzevria“ vakcina atvyko tik 113 klaipėdiečių, sekmadienį jų skiepijimas nutrauktas.

***

Klaipėdos „Neptūnas“„Betsafe-LKL“ ketvirtfinalyje sekmadienio vakare rezultatu 78: 94 pralaimėjo Panevėžio „Lietkabeliui” ir baigė savo kovas dėl medalių.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Renginiai

Penktadienį Klaipėdoje

KU AULA MAGNA AUDITORIJŲ KOMPLEKSAS (PC „STUDLENDAS“, HERKAUS MANTO G. 90-2) 10.30 val.  Mokslinė-praktinė konferencija „100 metų Lietuvos olimpiniam sąjūdžiui”. Lietuvos ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Sportas

Išskirtinių dviračių varžybų etapai - Klaipėdoje ir Gargžduose

Šią vasarą pirmą kartą nepriklausomos Lietuvos istorijoje bus rengiamos tarptautinės vyrų elito dviračių sporto varžybos, kurios sukvies daugiau nei 150 ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Kultūra

Vyks jau paskutinis konkurse „Klaipėdos knyga 2023“ dalyvaujančio leidinio pristatymas

Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos rengiamas konkursas „Klaipėdos knyga 2023“ kviečia įpaskutinį leidinio pristatymą. Balandžio 23 d., 18 ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Girtas vairavęs kapelionas ir toliau ilsėsis nuo vairo

Pirmos instancijos teismas nesutiko su Jūrininkų ligoninės kapeliono ir Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų parapijos rezidento Sauliaus Stumbros, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Miestas

Ir apeliacinė instancija patvirtino, kad R. Žemaitaitis skleidė tikrovės neatitinkančią informaciją

Klaipėdos apygardos teismas apeliacine tvarka išnagrinėtoje civilinėje byloje dėl paskleistų duomenų pripažinimo neatitinkančiais tikrovės ir žeminančiais asmens garbę ir orumą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This