Į valtis, vyrai ir moterys! (Visi – į Joninių regatą)

Sportas

dr. Vytautas Čepas, LTOK Vakarų Lietuvos regiono tarybos prezidentas
2021-06-18

Komentarų: 1

Viskas, kas turi pradžią, turi ir pabaigą. Jaučiame, kad niūrus ir slegiantis laikotarpis, ilgus mėnesius diktavęs mums savo taisykles, pamažu traukiasi. Artėja laikas, kada laisvai, be jokių apribojimų galėsime keliauti, eiti vieni pas kitus į svečius, koncertus, sporto renginius, pagaliau patys juose aktyviai dalyvauti. Be abejo, pradžia bus nelengva, teks užmiršti jau susiformavusius ir gyvenimo dalimi tapusius įpročius, prisiminti senus, išmokti naujų.

Visi išsiilgę aktyvumo, neabejingi olimpinėms idėjoms birželio 19 dieną 11 valandą kviečiami prie Gynybinio bastiono (Jono kalnelio), kur galės ne tik prisiminti laisvo bendravimo malonumus, bet ir sutvarkytą teritoriją, susipažinti su nauja aplinka, pajudėti – dalyvauti regatoje arba nuoširdžiai pasirgti už savus. Martyno Vainoriaus nuotr.

Nesuklysiu sakydamas, kad žmonės labiausiai pasiilgo koncertų, sporto varžybų, festivalių, kitokių pramogų ir viso kito, kas mūsų gyvenimą nuspalvina sodriausiomis spalvomis, dovanoja gražiausias, emocingiausias akimirkas, kasdienybę paverčia švente, nuobodulį – džiaugsmu!

Vasara dar tik prasidėjo, bet neskubėdami po truputį turime judėti pirmyn. Bus Klaipėdoje festivalių, paradų, parodų, mugių, kitokių švenčių ir šventimų. Viskam savo laikas ir vieta, tačiau dabar visus noriu pakviesti prie restauruoto miesto Gynybinio bastiono, paprastai vadinamo Jono kalneliu. Ir tikrai, ilgus dešimtmečius buvusi apleista, nesibaigiančias diskusijas ir ginčus kėlusi miesto erdvė šiais metais pagaliau atiduota miestiečiams. Pasižvalgyti ir pamatyti tikrai yra ko. Tačiau kviečiu ne tik dėl to.

Šie metai olimpiniai. Olimpiada – tai ne tik atletų jėgos, greičio ir vikrumo demonstravimas, olimpiada kartu yra ir taurumo, kilnumo, draugystės šventė, prasidedanti dar gerokai iki pirmųjų olimpinių startų.

Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) kviečia paminėti Olimpinę dieną, kurios šūkis „Judėk. Sužinok. Atrask.“

Klaipėdoje, LTOK Vakarų Lietuvos taryba ta proga organizuoja iki šiol mieste dar nematyta renginį – „JONINIŲ REGATĄ.“ Tai bus varžybos, skirtos ne tik profesionalams, bet ir mėgėjams, kurie galės dalyvauti baidarių lenktynėse fosa (gynybiniu grioviu) aplink reveliną (salą). Užsiregistravę dalyvauti regatoje mėgėjai galės naudotis Klaipėdos irklavimo centro paruoštomis baidarėmis.

Be to, pirmą kartą bus siekiama užfiksuoti 100 metrų Pasaulio rekordą (baidarėmis ir akademinio irklavimo valtimis). Čia susigrums dvi pirmąsias vietas savo grupėse užėmę sportininkai.

Taigi, visi, išsiilgę aktyvumo, jaučiantys emocijų trūkumą, trokštantys azarto, pergyvenimų, pergalės džiaugsmo ir pralaimėjimo kartėlio, neabejingi olimpinėms idėjoms birželio 19 dieną, šeštadienį, 11 valandą kviečiami į senamiestį prie Jono kalnelio, kur galėsime ne tik prisiminti laisvo bendravimo malonumus, bet ir atrasti puikiai suprojektuotą ir sutvarkytą teritoriją, susipažinti su nauja aplinka, pagaliau pajudėti – dalyvauti regatoje arba nuoširdžiai pasirgti už savus. Kaip kad sirgdavome ankščiau! 

Trokštantys dalyvauti kviečiami registruotis Klaipėdos irklavimo centro internetiniame puslapyje.

Su varžybų nuostatais galima susipažinti čia.

1 Comment

  1. Laimis P.

    Pagaliau ir pas mus šis tas vyksta. O valdžia ir toliau tinterį muša. Būtinai dalyvausiu ir ko gero laimėsiu.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Rengiamasi Bastionų tilto ir gatvės statybai

Parengtas Klaipėdos savivaldybės tarybos sprendimo projektas dėl pastato Bangų g. 11 ir jo priklausinių bei iš privačių asmenų išpirktų garažų ...
2024-01-16
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

Medalių lietumi pažymėjo sunkiosios atletikos šimtmetį

Klaipėdoje vykusiame šventiniame Baltijos taurės turnyre, skirtame Lietuvos sunkiosios atletikos sporto šimtmečiui paminėti, buvo visko – ir sportinio azarto, ir ...
2023-10-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This