Į molus jau sudėjo beveik ketvirtadalį visų naujų akmenų

Uostas ir jūra

Uosto direkcija praneša, kad nuo pavasario, kada startavo bangolaužių rekonstrukcijos darbai, jau sudėta beveik 100 tūkst. tonų akmenų (visam projektui jų reikės apie 447 tūkst. tonų).

Į Klaipėdą iš Skandinavijos atgabenta apie 116 tūkst. tonų akmenų, kurie laikomi Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos („Klasco”) nuomojamoje teritorijoje. Prieš šiuos darbus rangovai demontavo daugiau kaip 300 senųjų tetrapodų, kurių didžioji dalis vėl bus panaudota. Planuojama pagaminti ir atgabenti daugiau kaip 200 naujų tetrapodų.

Šiuo metu taip pat vyksta povandeninės sienutės vamzdžių įrengimo darbai prie šiaurinio molo.

„Tiek vamzdžių įrengimo, tiek vėliau prasidėsiantys įlaidų gramzdinimo darbai bus atliekami pasitelkus tokias technologijas, kad nebūtų keliamas triukšmas. Taip pat ir medžiagos atplukdomos vandeniu, o ne vežamos gatvėmis, siekiant netrikdyti įprasto klaipėdiečių gyvenimo. Prieš pradedant projektą šie klausimai buvo aptarti su gyventojų bendruomenėmis“, – pranešime cituojamas Algis Latakas, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius.

Rekonstrukcijos metu yra numatoma sustiprinti esamus pietinį ir šiaurinį bangolaužius, nekeičiant jų konfigūracijos. Abu bangolaužiai bus paaukštinti, dalyje hidrotechninių statinių bus įrengtos atraminės sienutės. Ant molo Smiltynėje bus įrengtos dvi apžvalginės aikštelės klaipėdiečiams ir miesto svečiams.

Uosto bangolaužius rekonstruoja konkursą laimėjęs Vokietijos bendrovės „Depenbrock Ingenieurwasserbau GmbH & CO. KG“ ir Belgijos bendrovės „Herbosch – Kiere N.V.“ konsorciumas.

Projekto vertė – apie 49 mln. Eur. Darbai finansuojami Uosto direkcijos ir ES sanglaudos fondo lėšomis (jos padengs apie 85 proc. visos vertės).

2 Comments

  1. tomis

    gal ir molų galų švyturius galų gale nudažys fluoroscensiniais žaliais ir raudonais dažais……ir lemputes stipresnes įsuks…..

    Reply
  2. Antanas

    apžvalgos aikštelės(net2)Smiltynėje ,o tai reiškia ,kad laikui bėgant pietinis molas bus uždarytas,be reikalo džiaugėsi miestiečiai ir svečiai ,eilinė afera

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Daugiau krauta grūdų, mažiau - naftos produktų

Pirmą šių metų ketvirtį Klaipėdos uoste krauta beveik 8,5 mln. tonų krovinių. Palyginti šį kiekį su tuo pačiu praėjusių metų ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Kruizinės laivybos sezono startą paskelbė muzikuojantis laineris

Šaltą, vėjuotą ir lietingą antradienio vidurdienį Klaipėdos uoste prisišvartavo pirmasis šiemet kruizinis laivas. Laineriui „Le Bellot” – tai ir pirmasis ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Pradėta Uosto direkcijos laivyno bazės statyba

Pietinėje Klaipėdos uosto dalyje, Marių gatvėje, prasidėjo Uosto direkcijos laivyno bazės statyba. Darbų pradžia paženklinta kapsulės su laišku ateities kartoms ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This