Uosto reklama ir pinigai – Dievui į langus*

Spyglys

Spyglys
2022-01-04

Komentarų: 2

Už 56 749 eurų įsigytame ekrane transliuojamą savireklamą vargu bau kas pastebi: jis iškeltas į paukščio skrydį, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos pastato pastogėje. Spyglys neabejoja, kad uolumu garsėjantys direkcijos „pijarščikai” pripildo tą milžinišką ekraną įspūdingu turiniu, kaštuojantį tokius pat įspūdingus pinigus. Bet, deja, tą turinį žino, ko gero, tik jie vieni ir ponas Dievas.

Spyglys visaip bandė ką nors įžvelgti tame ekrane: ir nuo šaligatvio, ir pro automobilio langą, net akinius pasikeitė, bet deja, deja… Nekoks vaizdelis. Kai prietema – dar dar. Saulutei pašvietus – vien tik judantis „kažkas” bei spalvos.

Bandė Spyglys ir su žiūronais: ogi, visai neblogai, tik šalta gatvėje stypsoti. Dairėsi draugijos, tačiau daugiau žiūrovų nerasta…

„Uostas arčiau tavęs!” – su tokiu šūkiu buvo pristatytas šis ekranas dar praėjusių metų lapkričio pabaigoje. Spyglio draugužė „Atvira Klaipėda” anuomet skelbė pranešime spaudai: „didžiulis ekranas miestiečiams ir miesto svečiams transliuos tiesioginius uosto vartų vaizdus, pro kuriuos kasdien įplaukia ir išplaukia laivai, supažindins su aktualiausia informacija, pavyzdžiui, orais realiuoju metu ar orų prognoze artimiausiomis dienomis. Ekranu taip pat bus siekiama supažindinti su pagrindinėmis Uosto direkcijos funkcijomis, uoste vykdoma veikla. Ateityje planuojamos jūrinės tematikos filmų transliacijos.”

Gal ir transliuoja tai, gal dar ką, bet anei kas žiūri, anei kas mato, tik bėgdami pro šalį šunys aploja. Kojos taip aukštai nepakelia. O gaila. Kita vertus, o ko ten žiūrėti, jei tas uostas ir jūra – čia pat.

Įdomu, ar tas, kuris sumanė tą televizorių taip aukštai iškelti, yra sąraše tų, kuriuos direkcija skelbiasi atleisianti? Nes, Spyglio nuomone, 56 749 eurų yra rimtas pinigas. Spyglys pažada netolimoje ateityje išsamiau pasidomėti direkcijos savireklama.

*Šios rubrikos nerekomenduojama skaityti susipykusiems su humoro jausmu ar stokojantiems fantazijos, nes nieko rimto čia tikrai nerasite, Spyglio humoras iš viso yra sunkiai suprantamas, lėkštas, juodas ir kandus. Rimtų dalykų ieškokite visose kitose „Atviros Klaipėdos” rubrikose.

2 Comments

  1. Uosto

    direkcija valstybinė įmonė ir pinigų aniems patiems uždirbti nereikia. Leido kokiam Klascui kokį brudą privežimo būdu pasandėliuoti, nuomą patarifino ir surinko babkių, o tai ko nepaišlaidavus? Priešingai nei Spyglys, aš tai Uosto Generaliniame TV mačiau labai gražų šūkį – „Kurkime uostą kartu” . Tik dar nežinau kaip tai padaryti nes iš aukštesnio lygmens iki šiol siuntė ir miesto architektą ir net Merą ant trijų raidžių (uosto BP). Bet gal anie tik melavo? Taip noriu Uostą pakurti. Žalią. Dabar laukiu kito posto, gal piarščikai parašys – kokiu būdu visi galėsime tą „kartu”. Bet, ponas Spygly, klaidini visuomenę, faktas nenuginčijamas, uosto televizorių jau matė ne tik Dievas, bet ir mes, vadinasi jau tryse, o tai jau kaip ir visuomenė.

    Reply
    • grikių_košė

      Geras, užskaitau! 😀 😀 😀

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Klaipėdos mero ir Tarybos nuveiktų darbų recenzija*

Atidžiau perskaičius Klaipėdos miesto savivaldybės pranešimą apie jos tarybos ir mero per metus nuveiktus darbus akivaizdžiai matyti bandymai figos lapu ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Spyglys

Vicemerė apdovanota „už asmeninį išskirtinį indėlį”?*

Net 171 Klaipėdos savivaldybės klerkas buvo paskatintas ir apdovanotas, įvertinus jų veiklą per pirmąjį šių metų ketvirtį „kaip viršijančią lūkesčius”. Ir net 49 ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Spyglys

Pasirodė pirmosios naujos Klaipėdos kultūros apraiškos*

Žinia, dabartinė uostamiesčio valdžia siekia, kad menas nebūtų ale frace de scheiko, o būtų suprantamas paprastai liaudžiai, lenininio etalono. Ir ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This