Kviečia „Gylio anatomija“

Kultūra

Klaipėdos parodų rūmuose vasario 18 d., penktadienį, 17.30 val., atidaroma Erikos Povilonytės personalinė paroda „Gylio anatomija“. Tai pirmoji menininkės personalinė paroda po studijų Prancūzijoje.

Vasario 19 d., šeštadienį, 12 val. Parodų rūmuose vyks susitikimas su parodos autore.

Parodoje E. Pavilonytė eksponuoja užsienyje kurtus ir Lietuvoje niekada nerodytus darbus, tarsi atverdama vaizdinius sluoksnius, susiformavusius bėgant laikui, kintant geografinei padėčiai, vis kitaip suvokiant ir pajaučiant spalvą, erdvę, atstumą.

„Savo kūryba ieškau paprastumo ir magijos sąlyčio, plonytės ribos tarp to, kas laikina ir amžina. Mano darbai žemiški, visuomet persmelkti archeologinės tvarkos, tačiau savo spalvų virpėjimu tarsi norintys
ištrūkti ir pakilti. Laikas kristalizuoja gyvybes į formas, į fosilijas, į reljefus, taip per esybes kurdamas nebūtį, per trapius kontūrus vaizduodamas tuštumas “, – pasakoja menininkė.

INFORMACIJA

E. Povilonytė (g. 1997 m. Panevėžyje) 2016 m. įstojo į Dižono (Prancūzija) aukštąją meno ir dizaino mokyklą, kurią baigusi įgijo dailės bakalauro laipsnį. Pagal mainų programą pusę metų tobulinosi Breros dailės akademijoje Milane, Italijoje. Užsimezgus kūrybiniam bendradarbiavimui su Kanados poete Denise Desautels, 2018 m. E. Povilonytė tapo Kvebeko moterų menininkių galerijos „Fatale Art“ (Kanada) nare. Menininkės darbai eksponuoti Lietuvoje, Kanadoje ir Prancūzijoje organizuotose parodose. 2021 m. tapo Baltijos šalių konkurso „Jaunojo tapytojo prizas“ finalininke.

Paroda veiks iki kovo 13 d.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This