Taivaniečių atstovybės Lietuvoje vadovui pristatė uostą

Uostas ir jūra

Praėjusių metų lapkritį pareigas pradėjusiam eiti Taivaniečių atstovybės Lietuvoje vadovui Eric J. Y. Huang ir jį lydinčiai delegacijai antradienį buvo pristatyti Klaipėdos uosto pranašumai ir pajėgumas. Uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas svečius supažindino su vienintelio Lietuvos jūrų uosto vystymo kryptimis, vykdomais projektais.

Vizito metu surengtoje ekskursijoje hidrografiniu laivu „Lotas“ apžvelgta uoste veikiančių krovos įmonių veikla, specifika, logistikos klausimai, neišnaudotos nišos, kuriose būtų galima sėkmingai plėtoti verslo ryšius.

„Bendradarbiaujame su Taivanu per konteinerines linijas „Yang Ming“ ir „EverGreen line“. Mūsų siekis – didinti šiomis konteinerinėmis linijomis pervežamų konteinerių kiekį. Tikime, kad per Taivaniečių atstovybę Lietuvoje, kuri rūpinasi ne tik konsuliniais, bet ir ekonominiais klausimais, užmegsime glaudesnius verslo santykius, ateityje Klaipėdos uostui generuosiančius gausesnius krovinių srautus“, – cituojamas Algis Latakas, Uosto direkcijos vadovas.

2020 metais Lietuvos eksportas į Taivaną siekė 19 mln. eurų (0,07 % viso eksporto), o importas sudarė 66,1 mln. eurų (0,23 % viso importo). Lietuva eksportavo gan įvairią produkciją, o iš Taivano daugiausiai buvo importuojami įvairūs įrenginiai ir technika.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Margutis milžinas - jau ant šiaurinio molo

Praėjusiais metais klaipėdiečius ir miesto svečius nustebinęs margutis milžinas vėl užridentas ant šiaurinio molo Melnragėje. Trijų metrų aukščio ir pusantro ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Kanados ambasadorė susipažino su uostu

Praėjusių metų liepą pareigas pradėjusi eiti Kanados ambasadorė Lietuvai Jeanette Eileen Sautner antradienį atvyko į Klaipėdą iš arčiau susipažinti su ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Verslas

Apdovanojo KKT ir uosto vadovą

Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacija (LPPARA) ketvirtadienį Vilniuje įteikė kasmetinius „Lietuvos eksporto prizo“, „Lietuvos metų verslininkės-vadovės“ ir „Darbo ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This