Iš Jūrų muziejaus – ir su žiniomis, ir su pušų sodinukais

Aplinkosauga

Lietuvos jūrų muziejuje, minint Jaunimo metus, ketvirtadienį lankytojus pasitiko devynios Klaipėdos mokslo įstaigų studentų ir mokinių komandos. Nemokamų edukacinių veiklų diena lankytojams ,,Nuo EGO iki EKO” buvo skirta ekologijos ir tvaraus gyvenimo temai. Studentai ir mokiniai vedė savo sukurtus edukacinius užsiėmimus muziejaus ekspozicijose ir kvietė iš naujo atrasti ekologinį raštingumą. 

Alfonso Mažūno nuotr.

Muziejus praneša, jog lankytojai noriai dalyvavo šiose įtraukiose veiklose. Dauguma jų buvo leidžiančios ne tik sužinoti, pamatyti, bet ir patirti. 

Itin įdomią temą išradingai pristatė Klaipėdos universiteto komanda – ji kvietė lankytojus patirti … šviesos taršą, kuri itin kenkia vandens gyvūnams.  

Socialinių mokslų kolegija daug dėmesio skyrė radiacinei taršai, o Klaipėdos turizmo mokykla bandymo būdais parodė, koks pražūtingas naftos produktų išsiliejimas yra paukščiams – konkrečiai pingvinams. Naftai sulipinus plunksnas vandens paukščiai negali nei skristi, nei plaukti. Net ir išvalius plunksnas, jos netenka apsauginio sluoksnio ir iš karto paukštis sušlampa. 

Alfonso Mažūno nuotr.

Kretingos technologijos ir verslo mokykla pristatė žaismingus iš atliekų pagamintus robotukus, kurie skirti atmintį gerinantiems žaidimams.  

Ypatingo dėmesio sulaukė Klaipėdos paslaugų ir Lietuvos verslo kolegijos edukacinė akcija dalijant augaliukus – pušų sodinukus. Juos noriai ėmė ne tik Klaipėdos mokyklų moksleiviai, bet ir muziejaus svečiai iš Latvijos. Sodinukais apdovanoti lankytojai pažadėjo atsiųsti nuotraukas, parodančias, kaip šios ekoakcijos pušelės auga jų aplinkoje.  

Ekologinius sprendimus siūlė ir Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos, Karaliaus Mindaugo profesinės mokyklos, Lietuvos verslo kolegijos ir Klaipėdos valstybinės kolegijos komandos.  

Ši edukacinė diena trijų dienų projekto ,,Tvarios ateities kūrėjų laboratorija BE ATLIEKŲ. 2022”  – dalis. Projekto tikslas – skatinti visuomenės ekologinį sąmoningumą ir kuo aktyviau dalyvauti kuriant tvarią ateitį.  

Alfonso Mažūno nuotr.

Projektą vainikuos penktadienį, birželio 10 dieną, Klaipėdoje, Dangės skvere, rengiama „Tvarios ateities kūrėjų laboratorija BE ATLIEKŲ. 2022”. Atnaujintame skvere trisdešimt vienas projekto dalyvis pristatys sprendimus, išradimus, paslaugas ar produktus, kurie supažindins visuomenę su aplinkai draugiškesniu gyvenimo būdu. Nustebins ir menininkai: galima bus pamatyti ir išgirsti jausmingą ansamblį ,,Ritmas Kitaip”, kuris pademonstruos, kad muzikuoti galima ir įvairiais nenaudojamais daiktais. 

Projektą remia Klaipėdos miesto savivaldybė ir Lietuvos kultūros taryba. 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Jūrų muziejus pradeda naują sezoną

Nuo šio trečiadienio – balandžio 17 dienos – Lietuvos jūrų muziejus pradeda 45-ąjį sezoną, dirbdamas ne tik savaitgalį, o nuo ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Miestas

Atidarys parodą, skirtą narytės NATO 20-mečiui

Balandžio 5-ąją, penktadienį, 16 val., šalia laivo-muziejaus M52 ,,Sūduvis“ Lietuvos jūrų muziejus atidarys lauko parodą ,,NATO jūroje saugo“, skirtą Lietuvos ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Švietimas

Jūrų muziejus kviečia mokytojus registruotis edukacinėms veikloms

Lietuvos jūrų muziejus, bendradarbiaudamas su Klaipėdos miesto pedagogų švietimo ir kultūros centru, balandžio 4 dieną rengia patyriminę-metodinę dieną, skirtą mokytojams. ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This