Karas verčia skubiai ieškoti SGD terminalo plėtros galimybių (atnaujina)

Verslas

Valstybės valdoma akcinė bendrovė „Klaipėdos nafta” (KN) perka suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo techninio pajėgumo praplėtimo vertinimo paslaugas. Poreikis plėsti terminalą kilo Rusijos kariuomenei pradėjus niokoti Ukrainą, žudyti taikius jos gyventojus. 

Bendrovė siekia per du mėnesius įvertinti esamą SGD terminalo infrastruktūros saugų leistiną maksimalų techninį pajėgumą. Taip pat siekiama įvertinti terminalo techninio pajėgumo praplėtimą iki 5 mlrd. ir  6,25 mlrd. kub. metrų gamtinių dujų bei per metus. 

Dabartinis SGD terminalo techninis pajėgumas 3,75 mlrd. kub. metrų gamtinių dujų per metus.

Ekspertai turės įvertinti SGD terminalo aukšto slėgio krovos rankovių, vamzdyno ir jo technologinių techninių apribojimų projektavimo, aukšto slėgio dujų platformos konstrukcijos projektavimo apimtis. O taip pat numatytas ir „DAS gamtinių dujų valymo ir apskaitos sistemų įvertinimas, galimos rekonstrukcijos projektavimo koncepcijos pateikimas”.

Bendrovė nori, kad ekspertai, apklausę galimus įrangos tiekėjus, pateiktų reikalingų investicijų poreikius.

ATNAUJINTA. „Visa Europa atsigręžia į SGD terminalus kaip į parankiausią alternatyvą užsitikrinti patikimą ir nuo Rusijos nepriklausomą gamtinių dujų tiekimą. Atitinkamai šiemet gerokai išaugo ir Klaipėdos SGD terminalo, kuris šiuo metu yra vienintelė dujų tiekimo alternatyva Baltijos regione, reikšmė, o terminalo pajėgumų paklausa gerokai viršijo pasiūlą. Atlikdami terminalo techninių pajėgumų plėtros analizę siekiame, kad būtų išnaudotas visas SGD terminalo potencialas ir užtikrintume gamtinių dujų tiekimą, geriausiai atitinkantį Lietuvos ir regiono poreikius. Turėdami studijų rezultatus, galėsime tiksliau įvertinti tokio projekto apimtis ir pagrįstumą“, – liepos 4-ąją išplatintame pranešime spaudai cituojamas KN Komercijos direktorius Mindaugas Navikas.

Planuojama, kad abi techninių pajėgumų plėtros studijos bus atliktos iki šių metų pabaigos.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Rengs specialistus SGD terminalui

Trečiadienį tarptautinė energijos terminalų operatorė AB „KN Energies“ (KN), suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo laivo-saugyklos „Independence“ techninė operatorė UAB „Hoegh ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Svarbu, Uostas ir jūra

Panaudoto kepimo aliejaus iš Rusijos „KN Energies“ tikina nekrausianti

„Klaipėdos naftos” pavadinimu anksčiau žinoma valstybės valdoma bendrovė „KN Energies” planuoja krauti ir panaudotą aliejų iš autocisternų.  Vasario pabaigoje aplinkosauginė ...
2024-04-01
Skaityti daugiau

Verslas

Pasirašyta sutartis dėl „Independence“ techninio operatoriaus

Valstybės valdoma AB „KN Energies“ pranešė, kad pasirašė sutartį su UAB „Hoegh LNG Klaipėda“, pagal kurią ši bendrovė tampa suskystintųjų ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This