26-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Birželio 27-oji

Ir Klaipėdos apygardos teismas patvirtino, kad Aplinkos apsaugos departamentas pagrįstai nubaudė bendrovės „Grigeo Klaipėda” vadovą Tomą Eikiną už tai, kad pernai liepą ši įmonė neteisėtai išleido gamybinį vandenį su toksiškais elementais į Kuršių marias ir taip šiam vandens telkiniui padarė žalos, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Šiemetinė Jūros šventė liepos 29-31 dienomis svečius pasitiks su šūkiu „Banguok laisvai”, o iš viso numatoma beveik 100 renginių, pranešta pirmadienį šia proga surengtoje spaudos konferencijoje.

***

Viena iš pasaulyje lyderiaujančių reguliuojamo aukščio stalų rėmų ir mažmeninės prekybos įrangos gamintojų „ROL Lithuania“ pranešė, kad plečia savo veiklą Lietuvoje ir planuoja sukurti 50 naujų darbo vietų Klaipėdoje.

***

Parengtas sutarties tarp Klaipėdos miesto savivaldybės ir Klaipėdos evangelikų liuteronų parapijos projektas, pagal kurį savivaldybė finansuos Šv. Jono bažnyčios bokšto projektavimo darbus ir pagal galimybes – dalį statybos darbų.

***

„Kad nebūtų taip, kaip „Klasco”, – savivaldybės taryba ištars: veto!”, – tokį įspėjimą gavo UAB Krovinių terminalas, pirmadienį visuomenei pristatęs projektinius pasiūlymus plėsti naftos ir chemijos rezervuarų parką, didinti jų asortimentą.

***

Klaipėdos koncertų salėje įvyko diplomų įteikimo ceremonija. Diplomai buvo įteikti ne tik Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos absolventams, bet ir 2 studentams iš Ukrainos Chersono valstybinės jūrų akademijos, kurie dėl šiandieninės situacijos studijas baigė Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje.

Birželio 28-oji

„Atvira Klaipėda” pranešė, kad Turto bankas paskelbė dar vieną viešąjį daugiaaukštės automobilių stovėjimo aikštelės prie Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno gatvėje statybų darbų pirkimo konkursą.

***

Statistikos departamento paskelbtais duomenimis, pirmadienį Lietuvoje patvirtinta 616 naujų susirgimo koronavirusu atvejų (97 žmonės infekcija užsikrėtė antrą kartą). Klaipėdoje tokia diagnozė buvo patvirtinta 21 žmogui (trys iš jų susirgo antrą kartą).

***

Lietuvoje startavo nacionalinė kampanija „Vanduo – gyvenimas. Dalinkis“. Šios kampanijos sumanytojos ir iniciatorės didžiausios šalies vandentvarkos įmonės – „Vilniaus vandenys“, „Kauno vandenys“, „Klaipėdos vanduo“ – kviečia visas Lietuvos savivaldybes, vandentvarkos įmones ir skirtinguose miestuose veikiančius verslus skatinti visuomenę atsisakyti plastikinių butelių ir rinktis tvaresnį, aplinkai draugišką sprendimą – gerti vandenį iš čiaupo.

***

Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad jos Eismo saugumo komisijai nutarus sumažinti transporto priemonių važiavimo greitį iki 30 km/val. Herkaus Manto g. atkarpoje tarp Liepų g. ir Lietuvininkų aikštės, jau pastatyti atitinkami ženklai.

Birželio 29-oji

„Atvira Klaipėda” pranešė, kad Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Daiva Kerekeš siūlo Klaipėdos miesto tarybai atšaukti dar 2018-ųjų liepą patvirtintą tvarką, kokiais atvejais gali būti nerengiami architektūriniai konkursai.

***

Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba pranešė, kad teismui perduota byla, kurioje viešojo transporto paslaugas uostamiestyje teikusių įmonių „Gintarinis vairas”, „Pajūrio autobusai” ir „Evabus” vadovai Raimondas Žeimys bei Leonas Šiaulys ir pastaroji įmonė kaltinami mokesčių slėpimu teikiant neteisingus duomenis apie pajamas ir apgaulingu apskaitos tvarkymu.

***

Klaipėdos pareigūnai pranešė, kad su įkalčiais sulaikė asmenį, kuris užsienio valstybėje įtariama įsigijo didelį kiekį narkotinių medžiagų ir kontrabandos būdu atgabeno jas į Lietuvą.

***

Statistikos departamentas paskelbė, kad antradienį Lietuvoje patvirtinta 460 naujų susirgimo koronavirusu atvejų (82 žmonės infekcija užsikrėtė antrą kartą). Klaipėdoje tokia diagnozė buvo patvirtinta devyniems žmonėms (vienas iš jų susirgo antrą kartą).

***

„Atvira Klaipėda” pranešė, kad Klaipėdos universiteto miestelyje daugiau šviesos pasigendantys klaipėdiečiai jos gali sulaukti jei apšvietimo tinklai ir stulpai bus perduoti miestui.

***

Paviešinti projektiniai pasiūlymai, kaip būtų galima sutvarkyti yrančius Šiaurės prospekto šlaitus.

***

Valstybinė mokesčių inspekcija paskelbė gyventojų (šeimos) turto deklaracijų duomenys už 2021 metus, kurie rodo, kad dešimties turtingiausių politikų ir jų sutuoktinių sąraše yra trys Klaipėdos miesto tarybos nariai.

***

„Atvira Klaipėda” paskelbė, kad valstybės valdoma akcinė bendrovė „Klaipėdos nafta” perka suskystintų gamtinių dujų terminalo techninio pajėgumo praplėtimo vertinimo paslaugas. 

***

Apie 23.11 val. Klaipėdoje, Šilutės plento ir Smiltelės gatvių sankryžoje, automobilį „Toyota Corolla Verso“ vairavusi 73-iejų moteris suko į kairę ir nepraleido bei susidūrė su tiesiai važiavusiu automobiliu „Honda Civic“, kurį vairavo 24-erių vyras. Po smūgio automobilis „Honda Civic“ atsitrenkė į gatvėje stovėjusį automobilį „BMW 330D“. Eismo įvykio metu žuvo „Honda Civic“ vairuotojas ir sužalota 75-erių automobilio „Toyota Corolla Verso“ keleivė (g. 1947 m.).

Rolando Ežerskio (facebook.com/Klaipėdos reidai II) nuotr.
Birželio 30-oji

„Atvira Klaipėda” pranešė, kad Apeliacinis teismas dar kartą konstatavo, jog kaltinamąją tapusios bendrovės „Grigeo Klaipėda“ turtas ir toliau turi būti areštuotas, tačiau kartu panaikino tą pirmos instancijos nutarties punktą, kuriuo dalimi statinių įmonei buvo uždrausta netgi naudotis.

***

„Atvira Klaipėda” pranešė, kad Uosto direkcija jau ieško statybininkų, kurie Smiltynėje, Naujosios perkėlos krantinėje, pastatytų 29,5 m aukščio laivų eismo tarnybos radiolokacinės kontrolės sistemos bokštą.

***

Statistikos departamento paskelbtais duomenimis, trečiadienį Lietuvoje patvirtinti 446 nauji susirgimo COVID-19 atvejai (71 žmogus infekcija užsikrėtė antrą kartą). Klaipėdoje tokia diagnozė buvo patvirtinta 33 žmonėms (devyni iš jų susirgo antrą kartą). Didesnis susirgimų skaičius – 42 – uostamiestyje buvo fiksuotas tik balandžio 28-ąją. Tada šalyje dar galiojo ekstremali situacija.

***

„Atvira Klaipėda” pranešė, kad lyginant su praėjusia liepa karštam vandeniui ruošti ir gyvatukui šildyti reikalinga šilumos energija antrą vasaros mėnesį Klaipėdoje bus brangesnė beveik 44 proc. Tačiau tarifas bus mažesnis beveik dešimtadaliu mažesnis nei šį birželį.

***

Lietuvos apeliacinis teismas ketvirtadienį atmetė nuteistojo Gargžduose išrinkto Seimo nario Petro Gražulio gynėjo advokato Rolando Tilindžio apeliacinį skundą dėl Vilniaus apygardos teismo kovą priimto nuosprendžio, kuriuo parlamentaras pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir jam buvo paskirta 15 064 Eur bauda bei kaip nusikalstamos veikos rezultatas konfiskuota 3 308,31 Eur.

***

Klaipėdos apygardos teismas apeliacine tvarka išnagrinėtoje civilinėje byloje dėl tinkamo atsiskaitymo su atleidžiamu darbuotoju už viršvalandžius, darbą poilsio ir švenčių dienomis, budėjimą namuose konstatavo, kad UAB „Vakarų laivų remontas“ nebuvo tinkamai atsiskaičiusi su iš darbo atleistu locmanu.

***

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas, kasacine tvarka išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, priėmė galutinį bei neskundžiamą nuosprendį, kuriuo dėl kyšininkavimo ir dokumentų klastojimo nuteisė Klaipėdoje dirbusį bankroto administratorių Paulių Pacauską. Teismas skyrė jam 3 metų laisvės atėmimo bausmę ir jos vykdymą atidėjo 2 metams.

Liepos 1-oji

Klaipėdos miesto tarybai prieš metus nusprendus konsoliduoti dvi savo uždarąsias bendroves – prie UAB Klaipėdos autobusų parkas prijungti UAB  „Gatvių apšvietimas” – realus veiksmas įvyko liepos 1 d. „Gatvių apšvietimas” išnyko plačiame autobusų parko glėbyje.

***

„Atvira Klaipėda” pranešė, kad pirmos instancijos teismas nusprendė, jog AB Klaipėdos jūrų krovinių kompanija („Klasco”) reiškia nepagrįstas pretenzijas dėl Aplinkos apsaugos agentūros (AAA), kuri turi vertinti geležies rūdos krovos poveikio aplinkai mažinimo planą, veiksmų.

***

Ketvirtadienį Lietuvoje patvirtinta 412 naujų susirgimo COVID-19 atvejų (68 žmonės infekcija užsikrėtė antrą kartą, du – trečią). Klaipėdoje tokia diagnozė buvo patvirtinta 18 žmonių (penki iš jų susirgo antrą kartą), paskelbė Statistikos departamentas.

***

Klaipėdos apygardos teismas apeliacine tvarka išnagrinėtoje civilinėje byloje dėl vartojimo ginčo penktadienį padarė išvadą, kad palmes Antano ir Dainos Bosų šeimai pardavęs verslininkas iki augalų pardavimo neįvykdė jam tenkančios pareigos tinkamai ir laiku suteikti visą būtiną, teisingą ir išsamią informaciją apie palmių auginimą ir priežiūrą.

***

Klaipėdos „Neptūnas” į savo sąskaitą Lietuvos futbolo I lygoje įsirašė dar vieną pergalę – klaipėdiečiai namuose rezultatu 2:0 (1:0) penktadienio vakarą namie įveikė Plungės „Babrungą”.

Klaipėdos „Neptūno” nuotr.
Liepos 2-oji

Teatro ir kino aktoriui, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatui Vytautui Paukštei šeštadienį sukus 90 metų šio jubiliejaus proga jį sveikino ir šalies vadovai, ir Klaipėdos meras.

***

1949-aisiais parengti su Klaipėdos vandentiekio ir kanalizacijos ūkiu susiję dabar jau Klaipėdos regioniniame valstybės archyve saugomi dokumentai liudija, kad kai kurių uostamiesčio įmonių įpročiai nesikeičia jau daugiau nei septynis dešimtmečius, rašo „Atvira Klaipėda”.

***

Statistikos departamento paskelbtais duomenimis, penktadienį Lietuvoje patvirtinti 477 nauji susirgimo COVID-19 atvejai (80 žmonių infekcija užsikrėtė antrą kartą). Klaipėdoje tokia diagnozė buvo patvirtinta 19 žmonių (keturi iš jų susirgo antrą kartą).

***

Tamperėje (Suomija) vykstančiame Pasaulio atletikos veteranų čempionate Klaipėdos sporto klubo „Ąžuolas” narys Vytautas Zaniauskas (60 -64 metų amžiaus grupė) dešimtkovėje surinkęs 7579 taškus iškovojo pasaulio čempiono titulą. Jo brolis Vladas Zaniauskas (75-79 metų amžiaus grupė) dešimtkovėje surinko 5176 taškus ir tapo pasaulio vicečempionu.

***

„Atvira Klaipėda” pranešė, kad savivaldybės užsakymu Klaipėdos universitetas dar šiais metais parengs ataskaitą apie miesto administracinėse ribose esančių Klaipėdos girininkijos Klaipėdos, Melnragės ir Girulių miškų gamtinių vertybių identifikavimo tyrimus ir pateiks pasiūlymus dėl preliminarių saugotinų teritorijų ribų nustatymo.

***

Šeštadienį Klaipėdoje surengtas festivalis „Vaikai yra vaikai“ vainikavo Globos savaitę – keli tūkstančiai globojamų vaikų ir globėjų iš visos Lietuvos bei Ukrainos šėlo bendrame šokyje, skambėjo „Monique“ ir Vido Bareikio dainos, valstybės vadovų sveikinimo žodžiai, vaikai skendo muilo burbuluose ir įvairiose pramogose.

Liepos 3-ioji

„Jei prekybinė politika nesikeis, „veltui bus svajoti apie Didžiosios Lietuvos ir Mažosios susijungimą ir apie tikrąjį išėjimą į juras”, – 1922-ųjų vasarą Lietuvos valdžią perspėjo įžvalgūs verslininkas kartu su žinomu to meto ekonomistu. Apie šį ir kitus šiuo metu Lietuvos centriniame valstybės archyve saugomus to meto dokumentus pasakoja dar vienas ciklo „Centrinis archyvas: kodas – Klaipėda” rašinys.

***

Statistikos departamentas paskelbė, kad šeštadienį Lietuvoje patvirtinti tik 52 nauji susirgimo COVID-19 atvejai (trys žmonės infekcija užsikrėtė antrą kartą). Klaipėdoje tokia diagnozė buvo patvirtinta trims žmonėms (du iš jų susirgo antrą kartą).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This