Jūrų muziejus kviečia į šventinius renginius

Kultūra

Lietuvos jūrų muziejus pradeda Jūros šventę anksčiau. Jau rytoj, ketvirtadienį, 15 val., jūrinė bendruomenė susirinks prie „Albatroso“ paminklo Smiltynėje į tradicinę Jūrininkų pagerbimo ceremoniją „Jūrą Lietuvai atvėrusiems“. Ji rengiama kartu su Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija. Metams bėgant ir renginiui augant, jis įgijo platesnę prasmę: ceremonijos metu bus įteikti Ministrės pirmininkės, Susisiekimo ministerijos, Klaipėdos Valstybinio jūrų uosto direkcijos apdovanojimai ir padėkos.

Penktadienį, liepos 29 d., Karališkoje Dangės krantinėje 15 val. rengiama karo laivo-muziejaus M52 „Sūduvis“ atidarymo ceremonija.

„Sūduvis“ nuo šiol tarnaus patriotiniam ugdymui, šiuolaikinės Lietuvos istorijos pažinimui, taip pat leis praplėsti žinias ir jūrinės inžinerijos, technologijų srityse.

Penktadienio vakare, 19 val., kylant Pilies tiltui, į Klaipėdą įplauks jau vienuoliktasis tradicinių ir istorinių laivų paradas „Dangės flotilė“. Jį šventės lankytojai galės stebėti šeštadienį 19 val. ir 23 val. Šeštadienį, 17 val., bus galima susipažinti su „Dangės flotilės“ laivais ir jų įgulomis, taip pat dalyvauti individualiose ekskursijose su kurėno kapitonu ar šiporiumi. Tradicinių ir istorinių laivų flotilė kasmet pateikia naujienų – šiemet medinių laivų gretas papildė pirmoji atkurta klinkerinė Kuršių marių tradicinė valtis.

Jūros šventę Lietuvos jūrų muziejus praturtina ir parodomis. Nuo penktadienio, Meridiano skvere, bus rodoma kilnojamoji paroda „Lietuvos jūrinio paveldo ženklai. 1923–1939 m. jūros žvejų palikimas“ , parodą „Bėgliai. Jūrų keliais į Ameriką“ bus galima išvysti AB „Smiltynės perkėla“ kelte „Nida“, ekspoziciją „Klaipėdai – 770. Darbų ir žiemos uostai 1910–1939 m.“ – prie Klaipėdos Karalienės Luizės jaunimo centro.

Visos Jūros šventės metu nuo antradienio iki sekmadienio lankytojų laukia muziejaus ekspozicijos bei naujas delfinų ir kaliforninių jūrų liūtų pasirodymas „Žaliasis spindulys“.

Liepos 31 dieną, sekmadienį, muziejaus ir akvariumo lankymas – nemokamas.

1 Comment

  1. Anonimas

    Olga, turbūt laikas Jūrų muziejaus logotipą keisti į karinį laivą.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Jūrų muziejus kviečia mokytojus registruotis edukacinėms veikloms

Lietuvos jūrų muziejus, bendradarbiaudamas su Klaipėdos miesto pedagogų švietimo ir kultūros centru, balandžio 4 dieną rengia patyriminę-metodinę dieną, skirtą mokytojams. ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Lietuvos jūrų muziejus priglaudė pirmąjį šių metų pamestinuką

Šį sekmadienį į Lietuvos jūrų muziejų atgabentas pirmasis šiemet pajūryje rastas išsekęs Baltijos pilkųjų ruonių jauniklis. Apie jį pranešė žmonės, ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Veidai

Olga Žalienė lieka vadovauti Jūrų muziejui

Kultūros ministerija skelbia, jog konkursą eiti Lietuvos jūrų muziejaus direktoriaus pareigas laimėjo dabartinė jo vadovė Olga Žalienė. Konkurse iš viso ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This