Baltijos jūroje vyksta tarptautinės pratybos

Uostas ir jūra

Baltijos jūroje rugpjūčio 22–26 dienomis vyksta tarptautinės išgyvenimo jūroje pratybos „Baltijos bikinis 2022“ (ang. „Baltic bikini“), kuriose dalyvauja Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Čekijos karinių oro pajėgų kariai, taip pat Lietuvos kariuomenės sraigtasparnis AS365N3+ „Dauphin“ ir Karinių jūrų pajėgų laivas N42 „Jotvingis“.

Šiandien kariai treniravosi Palangos baseine individualioje užduotyje – turėjo išsivaduoti iš metalinio narvo, kuris imituoja orlaivio kabiną. Taip pat veiksmo netrūko Nemirsetos I-ame paieškos ir gelbėjimo poste, kur treniruotasi grupinėje užduotyje kuo operatyviau ir saugiau įsilaipinti į gelbėjimo plaustą po orlaivio avarijos vandenyje.

Rytoj orlaivių avarijų imitavimas persikels į Baltijos jūrą, taip prisitaikant prie realių gamtinių sąlygų. Pratybų metu orlaivių įgulos treniruosis, kaip išsigelbėti iš imitacinės orlaivio kabinos, bus tikrinami orlaivių personalo sugebėjimai naudotis gelbėjimosi priemonėmis ir išsilaikyti jūros paviršiuje, laukiant jiems į pagalbą siunčiamo Lietuvos karinių oro pajėgų sraigtasparnio.

Pagal 1999 metais pradėtą Lietuvos karinių oro pajėgų ir Danijos karališkųjų oro pajėgų bendradarbiavimo projektą surengti pirmieji mokymai Danijoje, neatlygintinai Lietuvai perduota įvairios gelbėjimo įrangos, parengtos įgulos gelbėjimo darbams vykdyti bei išsigelbėjimo instruktorius. Nuo 2004 m. tarptautines pratybas „Baltic Bikini“ Baltijos šalys organizuoja savarankiškai ir jos kasmet vyksta vienoje iš trijų Baltijos valstybių – šiemet pratybos vėl sugrįžo į Lietuvą.  

Išgyvenimo jūroje pratybas pradėjo rengti danai, kurie ir sugalvojo egzotišką pratybų pavadinimą. Prieš beveik 50 metų Danijoje skirtingų rūšių pratybų pavadinimai turėjo prasidėti skirtingomis abėcėlės raidėmis, o šioms pratyboms buvo skirta raidė „b“, tad atsižvelgiant į pratybų veiksmus vandenyje, joms pasiūlytas „bikini“ pavadinimas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This