34-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Klaipėdos savivaldybė pasirašė jau 32-ąjį papildomą susitarimą dėl bendrojo ugdymo mokyklos, vadinamos Šimtmečio vardu, statybos Senvagės gatvėje rangos darbų, kurie pastaruoju metu praktiškai nejuda į priekį, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

„Netikslūs jūsų atsakymai – nenoras sakyti tiesos”, – taip sausakimšoje Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos posėdžių salėje vienas iš Paupių bendruomenės narių apibendrino besibaigiantį susitikimą su įvairių valdžios institucijų atstovais dėl Priklausomybės ligų centro vaikams įrengimo Jaunystės g.

***

Pirmadienį Lietuvos žiniasklaidai buvo sudaryta galimybė iš vidaus susipažinti su didžiausiu iki šiol į Klaipėdą atplauksiu kariniu laivu – JAV karinio laivyno atstovu USS Kearsarge (LHD-3).

***

Nuo pirmadienio dvi Klaipėdos miesto savivaldybės administracijai priklausančios atskiros bendrovės UAB „Senasis turgus“ ir UAB „Naujasis turgus“ oficialiai tapo viena bendrove ir bus valdomos vienos administracijos.

***

Pirmadienį į Klaipėdą atvykusi Tarptautinės Ukrainos mokyklos vadovė Olena Vnukovska surengė spaudos konferenciją, kurioje dalyvavo ir būsimosios ukrainiečių mokyklos direktorius klaipėdietis Jevgenij Kravčenko.

Rugpjūčio 23-oji

Už šnipinėjimą Rusijai 4 metų laisvės atėmimo bausme nuteistas Klaipėdoje aktyviai veikęs Aleksėjus Greičius nesėkmingai bandė sugraudinti teismą ir pasiekti, kad bausmės vykdymas būtų jam atidėtas, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Uosto direkcija praneša, jog Lietuvos ūkininkų užauginti grūdai vežami į Klaipėdos uostą ir jau laivais išgabenami į įvairias pasaulio šalis.

***

Klaipėdos miesto savivaldybė pasirašė sutartį su Vilniaus Gedimino technikos universitetu dėl miesto „juodųjų dėmių nustatymo ir tobulinimo ar pertvarkymo projektinių schemų parengimo paslaugų” suteikimo. Be to, savivaldybė pasirašė Atgimimo aikštės rekonstravimo techninio projekto (požeminės ir antžeminės dalių) bendrosios ekspertizės paslaugų sutartį su UAB Statybos ekspertų biuras, kurio vertė – 11,4 tūkstančio eurų, rašo portalo žurnalistas.

***

Pirmadienį partijos „Vardan Lietuvos“ Klaipėdos skyriaus narių susirinkimas kandidatu į Klaipėdos miesto mero postą patvirtino Artūrą Bogdanovą.

Rugpjūčio 24-oji

Baltijos prospekte esančios parduotuvės „Norfa” rekonstrukciją projektuojantis architektas tikina, kad gyventojų norai, jog prekės būtų atvežamos iš prospekto pusės, o ne per kiemus, yra praktiškai neįgyvendinami.

***

Sausio-lapkričio mėnesiais krova Klaipėdos uoste lyginant su tuo pačiu 2021-ųjų laikotarpiu sumenko 19 proc. – iki 20,5 mln. tonų, tačiau Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacijos (LJKKA) vadovas Vaidotas Šileika tokį rezultatą vadina „iš principo pozityviu”, nes metų pradžioje prognozės buvo daug niūresnės.

***

Trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje buvo pristatytas šį savaitgalį Klaipėdoje vyksiantis sporto festivalis, skirtas visai šeimai.

***

„Palanga labai išsiplėtė, jau beveik susijungė su Šventąja – Kunigiškėse, Monciškėse atsirado nemažai privačių namų. Dabar Palangos svečiai, poilsiautojai pasiskirsto didesnėje teritorijoje, pasirenka savo vietas, ir atrodo, kad centre, J. Basanavičiaus gatvėje, tų žmonių yra nedaug, bet ką rodo apgyvendinimo vietos – jos yra užimtos”, – situaciją kurorte „Atvirai Klaipėdai” komentavo Palangos turizmo informacijos centro direktorė Rasa Kmitienė.

***

Skaitytoja Vida retoriškai klausia, kam priklauso Girulių miškas, pateikdama ne vieną jo niokojimo pavyzdį.

Rugpjūčio 25-oji

Kurių projektų Klaipėdos miesto savivaldybei gali tekti atsisakyti dėl drastiškai augančių išlaidų šildymui, elektrai, degalams, domėjosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistas. Jis taip pat rašo, jog kol kas neaišku, ar savivaldybė su UAB „Partnerystės projektai septyni” pasirašys sporto ir laisvalaikio komplekso statybos koncesijos sutartį.

***

Uosto direkcija praneša, jog išrinktas jų administracinio pastato ir krantinės kruiziniams laivams švartuoti projektuotojas.

***

Gargždų pirminės sveikatos priežiūros centro vyriausiasis gydytojas Petras Serapinas „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, jog įtarimų, kad ilgametė jų medikė, kuri į iškvietimą atvyko girta, piktnaudžiauja alkoholiu, jau buvo ir anksčiau.

***

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos Klaipėdos skyriaus vadovas, parlamentaras Arvydas Pocius teigia, jog skyriaus Taryba išklausė į skandalą dėl verslo ryšių su Rusijai įsipainiojusio vieno iš galimų kandidatų į Klaipėdos merus Aido Kaveckio versijos, bet galutinį sprendimą dėl galimybės jam tapti oficialiu kandidatu esą priims partijos vadovybė.

***

Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centras ketvirtadienį atidarė rekonstruotas statybos sektorinio praktinio mokymo centro patalpas.

***

„Jūsų valia bus paskutinė”, – taip Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos nariams ketvirtadienį bene į visus klausimus dėl naujų kapinių įkūrimo vietos ir vizijos atsakė Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

***

Ketvirtadienį savivaldybės vadovai, apsilankę naujosios, vadinamosios Šimtmečio mokyklos statybvietėje tikino, jog svarbiausia dabar yra užbaigti statybas, suteikiant reikiamą finansavimą net ir šiuo brangymečiu, o vėliau jau galbūt bus bandoma aiškintis su projektuotojais dėl esą nekokybiškai parengto projekto.

Rugpjūčio 26-oji

Klaipėdos autobusų parkas nutraukė naujų elektrinės traukos autobusų viešojo pirkimo konkursą, nes norima pritraukti didesnį dalyvių skaičių ir gauti maksimalią ekonominę naudą.

***

Giruliuose, Stoties g., vietoj apleistos krepšinio aikštelės savivaldybė kitą pavasarį žada įrengti šiuolaikišką erdvę poilsiui, sportui ir vaikams žaisti.

***

Klaipėdos savivaldybės administracija priešinasi viešosios įstaigos „Neptūno” krepšinio klubo kontrolinio paketo perėmimui ir siūlo kaip dovaną priimti tik 1/20 arba 9/20 dalis šios įstaigos dalininkų kapitalo.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė pasižvalgė, kiek per vasarą pasistūmėjo darbai vadinamajame Vingio pasaže ir jo prieigose, o kolega domėjosi eismo situacija Sukilėlių gatvėje.

***

Pranešama, kad šiemet prie LCC tarptautinio universiteto prisijungė 159 nauji studentai iš 29 skirtingų šalių, tarp jų 59 studentai iš Ukrainos.

***

Penktadienį posėdžiavusi Klaipėdos uosto plėtojimo taryba gilinosi į pasiūlymus, kaip gali būti plečiamas uostas pietų kryptimi, jos dalyviams akcentavus būtinybę spartinti pietinio aplinkkelio statybą. Be to, taryboje svarstytas ir III vandenvietės iškėlimo klausimas, bet viskas baigėsi tik tuo, kad buvo konstatuota, jog 2018-aisiais pristatytoje Uosto direkcijos užsakymu atliktoje studijoje visgi nėra tinkamų variantų. 

***

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog penktadienį I Melnragėje pastatytas Odesos padovanotas paminklas „Inkaras-širdis“.

Rugpjūčio 27-oji

„Atviros Klaipėdos” praktikantė Ugnė pakalbino 10-metį švenčiančios pilateso treniruočių studija „Pilates namai” vadovę Miladą Delekienę.

***

Penktadienio pavakarę Klaipėdos miesto savivaldybės I. Kanto viešojoje bibliotekoje įvyko knygos „Legendinė „Konrado“ kavinė“ pristatymas bei diskusija kartu su knygos autoriumi Juozu Brazausku ir teologijos daktaru Simu Maksvyčiu.

***

Grūdų sandėliuose – antisanitarinė padėtis, maisto produktai pervežami taroje, neatitinkančioje higieninių normų, lauko prekyba jais vykdoma iš atvirų dėžių arba maišų, duonos parduotuvėse nėra arba ji atvežama pilnai neiškepta, sudeginta, užteršta: apie tai ir ne tik rašoma dar vienoje „Ką pasakoja” archyvas publikacijoje.

***

Ukrainos ambasada skelbia, jog šiais mokslo metais Tarptautinė Ukrainos mokykla veiks Vilniuje ir Klaipėdoje.

Rugpjūčio 28-oji

Klaipėdietis verslininkas Artūras Trušas yra vienas iš pagalbos Ukrainos pabėgėliams fondo „Artimas artimas” įkūrėjų. Fondas padeda kelioms dešimtims šeimų, kurios buvo priverstos bėgti į Lietuvą po to, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

13-oji metų savaitė

Kovo 25-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Seimo Sveikatos reikalų komitetui svarstant, ką daryti dėl sudėtingos finansinės situacijos naujojoje Klaipėdos universiteto ...
2024-03-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This