Baltijos prospekto sankryžos rekonstrukcijai skirta 4 mln. eurų

Transportas

Susisiekimo ministerija skelbia, kad Baltijos prospekto, Šilutės ir Vilniaus plentų sakryžos rekonstrukcijai užtikrinta dar 4 mln. eurų investicijų iš valstybės biudžeto. Tai numatyta Vyriausybės patikslintame valstybės investicijų 2022–2024 m. programos lėšų paskirstyme.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Trūkstamą finansavimą pavyko skirti sutaupius lėšų kituose susisiekimo projektuose. Rekonstrukcijos darbus numatoma baigti iki kitų metų pabaigos“, – pranešime cituojamas susisiekimo viceministras Mindaugas Tarnauskas.

„Dirbdami drauge, po mero Vytauto Grubliausko kreipimosi į Susisiekimo ministeriją, po daugybės susitikimų su susisiekimo viceministru M. Tarnausku ir finansų ministre G. Skaiste, visi kartu patikėjome, kad tokios arterijos tvarkymo darbai negali sustoti – tai žalinga valstybei. Tuo tarpu miestas savo turimas lėšas galės skirti tiems prioritetams, kurie yra svarbūs klaipėdiečiams”, – apie šį sprendimą savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook” rašo klaipėdietis Seimo narys Audrius Petrošius.

Siekiant pagerinti sankryžos pralaidumą, joje rytų–vakarų kryptimi statomi du apie 400 metrų ilgio viadukai. Esama žiedinė sankryža rekonstruojama į „turbožiedą“, joje bus įrengtos požeminės pėsčiųjų perėjos, pėsčiųjų ir dviračių takai, apsauginiai atitvarai. Taip pat bus tvarkomos sankryžos prieigos.

Baltijos prospekto rekonstrukcija – tęstinis projektas, vykdomas nuo 2020 m. Bendra projekto vertė – daugiau kaip 30 mln. eurų. Atsižvelgiant į šio projekto svarbą, rekonstrukcijos sudėtingumą ir didelę projekto kainą, jam kasmet skiriama Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų: 1,6 mln. eurų 2020 m., beveik 8,5 mln. eurų 2021 m. ir 8,75 mln. eurų 2022 m.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

„Mobingo problema“ savivaldybėje: užteko mokymų?

Sausio viduryje kilęs ažiotažas dėl naujosios Klaipėdos valdančiosios daugumos esą vykdomo mobingo Savivaldybės administracijoje bent jau instituciniame lygyje užsibaigė. Per ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos konservatorių spindesys ir skurdas*

Mūsų miestelio konservatorių spindesys, tiesą sakant, yra apgailėtinas, – sako garsus politologijos profesorius Spyglys. Nes dauguma neva opozicinės Tėvynės sąjungos ...
2024-02-23
Skaityti daugiau

Transportas

Baltijos žiedo rekonstrukcija vis dar tebeprojektuojama

Nors naujuoju Baltijos prospekto, Šilutės ir Vilniaus plentų sankryžos viaduku eismas jau senokai vyksta, tačiau pasirašyta nauja sutartis dėl jo ...
2024-02-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This