Nelegaliai kortus įsirengusiems pranciškonams – žemiškojo teismo malonė (dar atnaujinta)

Svarbu, Temos

Pirmos instancijos teismas nusprendė, kad Mažesniųjų brolių ordino Lietuvos Šv. Kazimiero provincijos Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio vienuolyno vadovas, uostamiesčio garbės pilietis Sigitas Jurčys (brolis Benediktas) nėra vertas baudos už tai, kad dvasininkai be leidimo uostamiestyje įsirengė teniso kortus ir aikštelę iš betoninių trinkelių.

Baudos dvasininkui išvengti pavyko, nes jo advokatė teismui įrodė, kad vienuolynas deda pastangas įteisinti šią nelegalią statybą, nors Klaipėdos savivaldybės aplinkosaugininkai iki šiol dar nepritarė statybos leidimo išdavimui.

Pranciškonų valdos. Martyno Vainoriaus nuotr.

Ką nusprendė teismas?

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose buvo nagrinėjama byla pagal antstolės Astos Rimaitės-Žičkuvienės prašymą. Ji prašė skirti vienuolyno vadovui baudą už tai, kad niekaip nepašalina savavališkos statybos padarinių.

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija (VTPSI) dar 2021-ųjų sausį buvo surašiusi keturis savavališkos statybos aktus dėl trijų teniso kortų ir vienos betoninių trinkelių aikštelės, esančių sklype Savanorių g. 6. Vienuolynui buvo nurodyta iki tų metų liepos 20 d. pašalinti savavališkos statybos padarinius. Gavus dvasininkų įgalioto asmens prašymą šis terminas buvo pratęstas trims mėnesiams, tačiau šiemet vasarį atlikus patikrinimą buvo nustatyta, kad padariniai nepašalinti, tad buvo inicijuotas priverstinis šių privalomųjų nurodymų vykdymas.

Antstolė į procesą įsijungė balandžio pabaigoje ir surašė neįvykdymo aktą. Liepos 7-ąją pranciškonams pakartotinai buvo išsiųstas patvarkymas, kuriuo vienuolynas buvo įpareigotas per 10 darbo dienų pateikti statybą leidžiantį dokumentą, tačiau jo antstolė taip ir nesulaukė. Tada ji jau kreipėsi į teismą prašydama skiri baudą S. Jurčiui.

Vienuolynui teisme atstovavusi advokatė Viktorija Safošina savo atsiliepime dėstė, kad paslaugų vaikams centro ir sporto aikštelių projektas įgyvendinamas etapais ir statybą leidžiantys dokumentai išsiimami dėl dalies projekto statybos darbų vykdymo. Akcentuota, kad iš sutarties dėl ekspertizės atlikimo bei Nacionalinės žemės tarnybos rašto matyti, jog tokie II grupės nesudėtingi statiniai valstybiniame žemės sklype gali būti statomi, tad ši aplinkybė esą neleidžia abejoti vienuolyno galimybėmis pilna apimtimi įteisinti savavališką statybą. Anot advokatės, jau yra išduoti visi reikalingi valstybinių institucijų pritarimai (sutikimai), atlikta projekto ekspertizė ir sumokėta įmoka už savavališkos statybos įteisinimą, o liepos 20 d. visi statybos leidimui gauti reikalingi dokumentai buvo sukelti į „Infostatybą“. Pakartotinas prašymas išduoti leidimą buvo pateiktas spalio 26-ąją ir buvo gautas tik vienas nepritarimas iš Klaipėdos savivaldybės administracijos Aplinkosaugos skyriaus. Atsižvelgus į pastabas dar vienas prašymas dėl statybos leidimo buvo pateiktas lapkričio 21-ąją.

Bylą išnagrinėjusi teisėja Viktorija Čiapaitė konstatavo, kad „nagrinėjamu atveju byloje nėra nustatytas neveikimas, o priešingai, skolininkas, vystydamas visuomenės poreikiams būtiną projektą, deda visas pastangas siekiant išvengti savavališkos statybos padarinių”.

„Svarbu ir tai, kad neteisėtos statybos padarinius, gavus atitinkamus sutikimus ir leidimus, galima pašalinti ir nenugriaunant. Todėl nustačius, kad skolininkas siekia ir deda pastangas įteisinti savavališką statybą, įvertinus reikalavimo neįvykdymo ir termino praleidimo priežastis, pagrindo tenkinti antstolės pareiškimą šiuo atveju nėra”, – rašoma nutartyje, kurią dar galima skųsti Klaipėdos apygardos teismui.

Brolis nežino, advokatė nekomentuoja

Brolis Benediktas, „Atviros Klaipėdos” paklaustas, kaipgi nutiko, kad vienuolynas kortus pasistatė be statybos leidimo, teigė negalintis to paaiškinti, nes tokiame reikale esą nedalyvauja.

Brolis Benediktas. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Grįžau neseniai iš ligoninės, niekas man nieko apie tai nepasakojo. Galvoju, kad čia senas reikalas. Teniso kortai jau dešimt metų yra, džiaugiasi jais onkologiniai ligoniai. Gal čia dėl padelio viskas”, – kalbėjo pranciškonas.

Iš žurnalisto sužinojęs, kad teismas neskyrė jam baudos, Klaipėdos garbės pilietis pasidžiaugė tokiu sprendimu: „Ačiū Dievui, neturėtume iš ko sumokėti”.

Daugiau detalių apie nelegalios statybos priežastis nepavyko sužinoti ir iš advokatės V. Safošinos. Moteris pareiškė „nematanti čia temos straipsniui”. Visgi ji patvirtino, kad pasamdyta atstovauti šioje byloje buvo būtent brolio Benedikto. Tad jei jis norės, kad situacija būtų plačiau paaiškinta, ji ir susisieks su žurnalistu. Tačiau advokatė to nebepadarė.

Tuo metu VTPSI „Atvirai Klaipėdai” teigė, kad kol vienuolyno prašymas išduoti statybos leidimą yra atmestas, tol negalima nurodyti įmokos dydžio už šios savavališkos statybos įteisinimą.

Ko trūksta savivaldybei?

Klaipėdos savivaldybės administracijos Aplinkosaugos skyriaus vyriausioji specialistė Giedrė Budreikaitė sakė, kad vienuolyno prašymui išduoti statybos leidimą nepritarta dėl to, kad pateiktuose dokumentuose nebuvo nurodyta, kiek bus statybos atliekų ir kaip bus su jomis tvarkomasi. Taip pat buvo trūkumų dėl sodinamų želdynų.

Pasak specialistės, reikalavimas dėl statybos atliekų taikomas ir tada, kai imamas leidimas jau pastatytam objektui įteisinti, nes nėra numatyta jokios kitos vertinimo procedūros.

Kortais giriasi reklamuodami svečių namus

Beje, pranciškonai, kuriais tampama duodant neturto, skaistumo ir paklusnumo įžadus, apie pranašumus, kuriuos jų vienuolyno kompleksui suteikia kortai, rašo ir pasistatytų svečių namų interneto puslapyje.

„Naujieji Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio vienuolyno Pranciškonų svečių namai yra įsikūrę unikalioje ir gražiausioje Klaipėdos miesto erdvėje – ramioje Girulių miško proskynoje. Per kelias minutes automobiliu ar dviračiu pasieksite Baltijos jūros pakrantę ir miesto centrą. Jūsų patogiam poilsiui įrengti erdvūs ir modernūs kambariai. Galite pasirinkti: dviviečius, triviečius ir didesnėms grupėms skirtus apartamentus. Svečių namai yra draugiški visiems: ieškantiems ramybės ar aktyvaus poilsio, pavargusiems nuo kasdienybės ir norintiems atgauti savo jėgas, laimingą gyvenimą. Svečių namų apartamentai tinka verslo klasės svečiams, turistams, keliaujantiems pavieniui bei šeimoms ar didesnėms grupėms. Svečių namuose yra 17 kambarių, kuriuose vienu metu gali apsistoti iki 60 svečių. Vieta, kurioje pailsės ir kūnas, ir siela. Pranciškonų svečių namų sienas puošia garsaus Lietuvos menininko Adomo Galdiko darbai, kurie yra organiška interjero dalis. Vasarą galėsite mėgautis virš 2000 žydinčių retų veislių rožių krūmų ir apie 800 žydinčių levandų aromatais. Svečių namai suteiks jums galimybę bet kuriuo metu mėgautis nepakartojamu Šv. Pranciškaus Asyžiečio koplyčios (452 ​​m2) interjeru: unikalios Irano onikso sienos, koplyčios vargonai pagaminti garsios Austrijos bendrovės „Riger”. Galėsite klausytis nepakartojamos vargonų muzikos, kurią atlieka pasaulinės žvaigždės, įvertinti išskirtinę akustiką. Lauko entuziastams siūlome išbandyti miško pėsčiųjų ir bėgiojimo takelius, teritorijoje yra vaikams skirta žaidimų aikštelė, taip pat įrengti vieni iš geriausių Lietuvoje nauji teniso kortai”, – rašoma puslapyje.

Čia cituojamas ir brolis Benediktas, tikinantis, kad visos svečių namų veiklos pajamos skirtos vienuolyno išlaikymui.

Už nakvynę dviviečiame kambaryje pranciškonai prašo 55 eurų, trivietis atsieina 85 eurus, keturvietis – 110, penkiavietis – 130, šešiavietis – 140 eurų.

ATNAUJINTA. Jau šios publikacijos paskelbimo „Atvira Klaipėda” sulaukė informacijos, kad į pranciškonų valdose esančius padelio kortus esą galima patekti tik per VšĮ „Klaipėdos padelio tenisas“.

Šios įstaigos interneto puslapyje iš tiesų skelbiama, kad ji siūlo žaisti trijuose atviruose padelio teniso kortuose Klaipėdos mieste ir vieni iš jų yra būtent praciškonų komplekse.

„Atviri padelio teniso kortai įrengti adresu Savanorių g. 4, Klaipėdoje. Darbo laikas vasaros metu ir švenčių dienomis 08:00 – 23:00. Jūsų patogumui persirengimo patalpos su dušais, automobilių parkavimo aikštelė. Kortai apšviesti, todėl čia žaisti smagu ir tamsiu paros metu”, – rašoma svetainėje.

Tačiau ir šios įstaigos steigėjas bei vadovas Romas Mikalauskas teigė nieko daugiau negalintis pasakyti apie nelegalių statybų istoriją. Anot jo, viską daro ir tvarko pranciškonai.

Paklaustas, kaip ir kokiu pagrindu įstaiga nuomoja šiuos kortus, R. Mikalauskas tikino, jog užsiima tik labdaringa veikla ir negauna iš to jokių pajamų.

DAR ATNAUJINTA. Praėjus daugiau nei savaitei po publikacijos paskelbimo, gruodžio 7-osios, popietę vienuolyno projektų vadovė/muziejininkė Vilija Jonušaitytė-Brosse atsiuntė el. laišką prašydama publikaciją papildyti „oficialiu vienuolyno atsakymu”.

Interneto svetainėje www.atviraklaipeda.lt 2022-11-29 paskelbtas Martyno Vainoriaus straipsnis „Nelegaliai kortus įsirengusiems pranciškonams – žemiškojo teismo malonė”. Tiek straipsnio pavadinime, tiek pačiame straipsnyje pateikta informacija yra netiksli, formuoja neigiamą požiūrį ir diskredituoja vykdomą socialinę veiklą.

Mažesniųjų brolių ordino Lietuvos šv. Kazimiero provincijos Klaipėdos šv. Pranciškaus Asyžiečio vienuolynas veikia kultūros, mokslo, kūno kultūros ir sporto, sveikatinimo, dorovės, šeimų gerovės, neįgaliųjų, vaikų, turinčių specialiųjų poreikių, socialiai remtinų ir senyvų žmonių rėmimo ir kitose viešojo intereso srityse, kurias pagal Konstituciją remia valstybė. Vienuolyno misija – mažinti socialiai jautrių asmenų grupių socialinę atskirtį didinant kultūros prieinamumą, kokybiškai tenkinant sociokultūrinius poreikius. Vienuolynas kartu su vietos bendruomenėmis ir viešosios naudos organizacijomis inicijuoja ir sėkmingai įgyvendina projektus.

Terminas „nelegali statyba” bendrąja prasme suprantamas, kai konkrečiame žemės sklype pagal galiojančius įstatymų reikalavimus, patvirtintus bendruosius detaliuosius ar specialiuosius planus vykdoma negalima konkrečios rūšies statyba. Straipsnyje minimu atveju vystant visuomenės interesais pagrįstas veiklas yra parengtas statybos projektas, kurį, įgyvendinant etapais, konkrečiam etapui yra gautas statybos leidimas, o tai reiškia, kad neužsiimama jokia neteisėta ar nelegalia veikla – padėlio teniso aikštelės kaip projekto etapo dalis buvo tinkamai suprojektuotos, tačiau daug laiko buvo skirta valstybės institucijų derinimo procedūroms, kurių terminai ir eiga užtruko. Tą liudija ir Klaipėdos apylinkės teismo 2022 11 22 nutartyje išdėstyta nuostata: „Nagrinėjamu atveju byloje nėra nustatytas neveikimas, o priešingai, skolininkas, vystydamas visuomenės poreikiams būtiną projektą, deda visas pastangas siekiant išvengti savavališkos statybos padarinių” ir „Nagrinėjamu atveju šioje stadijoje konstatuoti tyčinius suinteresuoto asmens veiksmus dėl privalomojo nurodymo nevykdymo taip pat pagrindo nėra (CPK 178, 185 straipsniai, 771 straipsnio 6 dalis).” Lietuvos Respublikoje teismai vykdo teisingumą ir konstatuoja faktus, o ne teikia „malones”.

Taigi yra nepagrįstas ir klaidinantis teiginys apie nelegalumą, kurį visuomenė supranta kaip neteisėtą veiklą. Vienuolynas vysto ir įgyvendina tik visuomenės interesu pagrįstus projektus, padėlio teniso kortai yra jų dalis. Šiuo metu atliktos visos korekcijos, nepaisant užtrukusių derinimų ir nepagrįstai ilgų atsakymų iš valstybės institucijų terminų, statybą leidžiantis dokumentas yra išduotas, jis patvirtina statybos teisėtumą. Leidimo statyti naują statinį registracijos Nr.: LSNS-31-221202-00235, registracijos data: 2022-12-02″, – rašoma šiame atsakyme.

28 Comments

  1. Valdininkai turi keisti savo darbo stilių,Už miršta savo paskirtį

    Valstybės tarnautojai turi bendradarbiauti, o ne konfrontuoti su žmonėmis. Kažko trūko- pranešk, o ne atmetinėk. Tokie „sovietikum” Klaipedoje nereikalingi. Puiku ,kad teniso kortai pastatyti apleistuose krūmynuose. Malonu dviračiai ten pravažiuoti.
    Visi daro klaidų, bet kam tenka turėti reikalų su valdininkais ,deja, nusivilia.
    Už mirškite „atkatus” bjauru darosi skaityti apie jų „darbą”
    Specialiai važiavome žiūrėti vadinamų Saabonio botelių ir nesu[ratome kuo jie užkliuvo.

    Reply
  2. Kitiems dar pasimokyti reiktų iš jų.

    Tai organizacija daranti daug gero onkologiniams klientams ir tuir juos kažkaip išlaikyti. Pagarba jiems už tai ,kad dirba ir išsilaiko

    Reply
  3. Žmogus

    Dauguma komentatorių pilni nuoskaudos. O dažniausiai tai žmonių mažai arba nieko nedarančių savybės. Nes kai nieko nedarai, niekada ir neklysti, jautiesi geresnis už kitus. Daugelis tokių komentatorių peikia Lietuvą, verslininkus, valdžią, bet viskas dėl to, kad negali savo darbais pasigirti. Imkit ir įgyvendinkit savo vizijas, bet bijot net apie pirmą žingsnį pagalvoti, nes suprantat kiek bus pasipriešinimo ir trukdžių kuriuos reiks įveikti einant link tikslo.

    Reply
  4. Nuomonė

    Na, juk ne viešnamį pastatė, o kortus, kurie duos pelną. Nežiūrint pozityvumo, niekad nesitikėjau, kad vienuoliai taip nedorai pažeis Lietuvos įstatymus.Mėgau toje bažnyčioje aapsilankyti dėl modernumo, dabar apstojau, nes įgriso tas nuolatinis pinigų kaulijimas. Neturi pensininkai pinigų tiek, kiek reikia vienuoliams. O apie kortus onkologiniams ligoniams, manau, yra šventvagystė.Palaikau vienuoliją, jei jiems „nereikalingi” kūniški žemiški malonumai , jie juos keičia kitais malonumais, o jei kada ir nusideda, svarbu, kad neprievartauja. Negerai tokios aferos, žmonės nori kažkuo tikėti, o dabar nebelieka ir paskutinės tikėjimo oazės… Apie bažnyčios „neturtą” visuomenė turi savo supratimą, pakanka pamatyti bažnytininkų kasdienybę, bet jie iš nieko neatimas, patys žmonės suaukoja, tai ir tegul turi.

    Reply
  5. Kretingiške

    Ar čia tie kur Kretingoje yra, pranciškonai? Užsirašai į konsultaciją dėl vaiko, direktorė nesugeba pasakyti tikslaus adreso, susitikus sakinio nesurezga rišlaus, lizencijos neturi tom terapijom kurias žada, užteko 10 min suprasti kas per afera ten, o pinigai nemaži

    Reply
  6. Anonimas

    Gerbiamieji,o kur jūs buvote,kai ten buvo vietą panaši į džiungles.Kai niekad nesilankė tuose krūmynuose,erkynuose ,dabakstynuose.Vaizdas buvo baisus kol neprasidėjo šito gražaus kampelio tvarkymas ir statybos.Sita žemė buvo aplamai bevertė niekam nepatraukli ir nereikalinga.Ir kai įkūrė grožį sutvarkė ,tai visiems pavyduoliams pradėjo skaudėti širdį iš pavydo.Atsipeikekit.

    Reply
    • Anonimas

      Jei viskas skaidru, tai tebūnie ir tie pelkynai skaidrūs.

    • Anonimas

      Anonimui. Teisybės dėlei, dabartiniam pranciškonų sklype nebuvo nei šabakštynų, nei džiunglių. Tiesiog buvo beržynas su greta ,miesto įrengtu ,privažiamu ir inžinieriniais tinklais. Visada tai buvo puikus sklypas.

  7. Dievas yra

    Tikrai dievui reikia dekoti, kad pradėjo lysti galai.O nesklandziu veiklu yra kruva ir dar biski ten. tik is pirmo zvilgsnio graziai atrodo, labiau pasidomejus atsivertu klaipiedieciu akys, tiek tikinčiu, tiek ligoniu ir tevu kurie vaikus ten veda, nejau pamirsot apie prapuolusi vaika tuose darzeliuose, kur jokiu cekiu,tik grynais, isnaudojami mokiniai ir viskas paslepta po graziu stogu ir uznugariu, ligoniams nesudarytos salygos ilsetis nuolatinis triuksmas, kortose tik budam vip gali zaisti, tikrai ne ligoniams ir tikintiems jie statyti ir skirti, dalyku vyksta daug, bet viskas atmestinai pro pirstus, tie patys autistai traumuojami direktores, isitaise kunigai gyvate pasonej, ir kalbu ne tik uz save bet ir uz kitus tėvus, kas antras papasakos jums istoriju, kad plaukai stosis piestu. Skirti baudas ir naikint piktzoles Klaipedoj

    Reply
  8. Skaudu. Kuo tikėti?

    Širdis jautė, kad garbinamų Klaipėdos pranciškonų padangėje kažkas ne taip. Pirmiausia- būtent perdaug garbinimo. Jokio kuklumo. Bet, kad taip… Turtai, žemė, brangios mozaikos, automobiliai…. Neturto broliai?

    Reply
  9. Vytautas Jakelis

    Brolis Benediktas nesireklamuodamas labai padėjo keliems paprastiems mano pažįstamiems žmonėms, įskaitant mane…

    Reply
  10. Pritarimas...

    Labai įdomus komentaras ” Ne pranciškonas..” Sunku suvokti, kad gali suklupti ir suklupo ,atrodo ypač dvasingas, taurus žmogus- vienuolis ir populiarios bažnyčios vadovas ir pn.
    O reiktų labai nedaug kad nereikėtų tokięms žmonėms kaip pranciškonas, jų vadovas Brolis Benediktas po tesimus vaikščioti, išleisti pinigėlius advokatams… Užtenka pasimokyti iš šio E žiniasklaidos ATVIRAKLAIPĖDA .lt portalo. Tai – kaip Martynas Vainorius vis skelbia savo finansines pajamas ir išlaidas. Neįtikėtinas toks skaidrumas, atvirumas ir sąžiningumas… Kartais atrodo, kad net perteklinė tokia atvira finansinė ataskaita savo skaitytojams…. Turbūt – galbūt pagrindinis pranciškonų finansuotojas M.Gusiatinas neužpyktų kad būtų paskelbta to atlikto vitražo kaina…. Visi kurie skaito Atviraklaipėda turime kuo džiaugtis – tokiais straipsniais, dažnais prasmingais rašiniais kurie padeda klaipėdiečiams suprasti – kas yra kas . Ypač naudinga tai žinoti prieš rinkimus….

    Reply
  11. plius minus

    …………….oi mes pavydelninkai. Kažkaip net nesmagu. Ir mano gerbiamas straipsnio autorius kažkaip šį kartą suvyniojo paprastą reikalą į dramos popierėlį . Giruliuose , litorinos šlaito papėdėje nei straipsnio autorius, nei garbinga? VTSPĮ , nemato išaugusio taros supirktuvių miestelio ir nieko . O čia ?
    Savivaldybės įvardyta valstybės TARNAUTOJA, norėdama įrodyti savo reikalingumą sistemai ? , ar iš visiško bukumo, dėl nepaskaičiuotų šiukšlių kiekio , kurio tiesiog nebus , nes teniso kortai jau pastatyti, projektą marudija, o visi čia bandome apspjauti artimą.
    Eikime gerų darbų daryti .

    Reply
    • Du kart du

      Paprastą reikalą? Kaip ten sakoma, kad visa valdžia nuo dievo. Tai jei pranciškonai tiki į dievą, tai turėtų laikytis ir jo duotos valdžios išleistų teisės aktų. Ir ko tai įtariu, kad brolis Benediktas apsimeta šlanga, kad nieko apie tenisą-padelį nežino arba kitaip tariant pažeidžia 8 jo viršininko įsakymą „Nekalbėk netiesos”. Kam jau kam, o dievo tarnams ypatingai negražu taip elgtis.

      Na, ir galiausiai, žmonės tikriausiai nebereikalo piktinasi, kad neturtėlių ordinas puikuojasi „unikalia Irano onikso siena”, koplyčios vargonais, pagamintais garsios Austrijos bendrovės „Riger”, vienais iš geriausių Lietuvoje teniso kortų, naujutėlaičiais automobiliais. O dabar dar gali pasigirti didžiausia Rytų Europoje mozaik, kurią Martinas Naftovičius, matyt, kaip išrišimą už praeities nuodėmes kaip vyšnią ant torto uždėjo.

  12. Ne pranciškonas

    Pranciškonai tokie pat vertelgos, kaip ir bet kuri kita religinė sekta. Benediktui visi ditirambus tik gieda, nors realybėje jis yra eilinis vertelga, visais įmanomais būdais besistengiantis nuslėpti mokesčius ir apgauti valstybę. Ko verti jo nepagrįsti reikalavimai, pykčiai ir grasinimai, bandant įsigyti automobilius nemokant PVM ir pardavėjui nesutinkant su jo siūlomomis mokesčių vengimo schemomis? Ko verti pilni patoso pranciškonų pamokslai apie tradicinės šeimos svarbą, kai aistringiausias tokių pamokslų skaitytojas (tiesa, dabar jau nusišalinęs), po pamaldų tenkindavo savo aistrą su ištekėjusia moterimi, kol vieną gražią dieną ji ėmė ir pastojo nuo jo? Jaučio odos neužtektų pranciškonų „žygiams” surašyti, bet davatkoms niekas nerūpi (panašiai, kaip vatnikams – putinas šventas ir viskas). Bet adekvatūs žmonės viską mato ir puikiai supranta – kas yra kas.

    Reply
  13. Tedas

    …o ką? ar pats ponas Dievas uždraus vienuoliams turėti nuosavą „žvakių fabrikėlį”?

    Reply
    • Dėkinga

      Ačiū, Martynai, už straipsnį. Daug metų laukiau kol kas nors išdrįs parašyti šia tema ir galvojau, negi visiems viskas ten normaliai atrodo? O gal vertėtų pasidomėti ir daugiau- nuo pačios pradžių pradžios? Būtų įdomu paskaityti.

  14. Jonas

    Kortai, grazu,gerai,bet kodėl tik turtingiesiems. O skelbiama kad vaikams. Žmonės važiuoja žaisti treniruotis į kitas vietas nes čia brangu

    Reply
  15. Tomas

    Tik toks niuansas, kad teniso kortus pasistatė teniso klubas „Kogas” 🙂

    Reply
    • Anonimas

      bet, Tomai, tokiu atveju „reikalas” tampa dar indomesnis. Tai kas yra kortų Statytojas ir kieno tas sklypas? Kokia sklypo paskirtis ir kodėl sklypo savininkas apie tai nieko „nežino”? Kas sklypą faktiškai administruoja, moka žem.mok. ir gauna naudą? Kaip ten dirba ta mūsų „šaunioji” Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija (VTPSI) , kad iki šiol pastatytus pastatus priiminėjo ir leido RC registruoti, o savavališkos statybos „nematė” ir t.t. ir pn..

  16. Anastazas

    Jokio Dievo ar Velnio- tik orų pranašai……..

    Reply
  17. Unikalu

    Nors onkologinės reabilitacijos vykdoma misija ir kilni (o gal biznis -pelnytis iš viltį praradusių ), bet šioje vietoje buvo suplanuota statyti šiaurinės miesto dalies gyventojų vaikams mokyklą. Bet, kaip ir daugelis dalykų miestelyje labai keistai vyksta , taip ir čia – sklypas dykai atitenka pranciškonams, sugadinama viso naujo būsimo šiaurinio rajono urbanistinė koncepcija, senai pažadėta rajono realizacija dabar jau visiškai nebeaiški ir didžiausia problema tampa statybos leidimas. Senai stovintiems kortams. Jei dar tiksliau – statybos darbams, kurie buvo vykdomi gal prieš 10 metų, projektinis šiukšlių suskaičiavimas.

    Reply
  18. Dalius

    Viskas čia yra gerai. Pagal parašytą straipsnį ir citatas iš valdininkų, liko tik labai menki formalumai, kurių galėjo ir nebūti, truputį sveiko proto būt užtekę (visiems dalyviams) ir čia būtų viskas pasibaigę akimirksniu ir niekas niekada nebūtų turėjęs skaityti tokio nelabai fainos nuotaikos išreiškiančio straipsnio.
    Bet nors Atvira Klaipeda gaus porą laikų ir šiokį tokį srautą, gal čia biški naudos gausis nors…

    Šiaip, viskas labai gerai vyksta pas Pranciškonus, o Brolis Benediktas yra vertas tikrai rimtesnių ir su kvapnesniais prieskoniais straipsnių 🙂

    Būkit visi palaiminti 🙂

    Reply
  19. Paaiškinimas

    O kaip besipiktinantiems atrodo, iš kokių guziku turi gyventi vienuolynas,ir ypač onkologinis centras?? Jie priversti kažkaip išlaikyti onkologinių ligonių paramos centra. Tai netrukdykit,o prisidekit!!

    Reply
  20. Sigita

    Tai kodėl „neprisidūrus” ir daugiau??? Sklypas dar nemažas greta…. Negražu per švelnus žodis

    Reply
  21. Petras

    Kas darosi Lietuvoje? Nuo 1990m prasidėjo sovietinio purvo dvokiančiu melu, apgaule, korupcija, veidmainyste VALYMAS. Visur jo buvo. Pagalvokim- juk sekėsi neblogai? Deja paskutiniais metais tesimuose atsiduria gydytojai, valdžios atstovai, politikai, mokytojai dėl savo dalyvavimo įvairiuose negražiuose, neaiškiuose piniginiuose sandėriuose?
    Ir pagaliau, BROLIS BENEDIKTAS…. Taigi, ar galime gyventi, dirbti, veikti , įgyvendinti savo idėjas be tesimų? Kodėl negalima viską atlikti skaidriai, prisilaikant visų LR įstatymų reikalavimų? Nenoromis, bet dabar reiks aplenkti tas gražias vietas esančias Girulių miško pakraštyje ties bažnyčia – vienuolynu….

    Reply
    • Saula22

      Gyvenu salia senoje gyvenvieteje jau n metu ir po apylinkes grybavome ir vaiksciojom senam miske. O dabar ten civilizacijos siuksles ir sunaikintos augalu ir misko gyventoju buveines

  22. T

    Labai jau krikščioniškas poelgis)))))

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Temos

Rimantas Cibauskas teisme pasijautė beždžione 

Klaipėdos apylinkės teismas pagaliau išnagrinėjo dar 2022-ųjų gruodį užvestą bylą, kurioje antstolė siekia, jog valstybinę žemę nelegalia tvora aptvėręs ir ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Teismo sprendimo nevykdanti Irena Šakalienė panoro atgauti sumokėtą baudą 

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Teisme – Rimanto Cibausko šou

Apie 19 metų nelegaliai pastatyta tvora valstybinį žemės sklypą užtvėręs Klaipėdos verslininkas Rimantas Cibauskas, įpareigotas pats pasirodyti teisme, čia surengė ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This