Kretingoje – Atviras jaunimo centras

Regionas

Kretingoje netrukus duris atvers Atviras jaunimo centras. Jis įsikurs Rotušės a. 1 esančiame pastate, buvusiose Kretingos seniūnijos patalpose.

Kretingos seniūnijos darbuotojai šią savaitę jau pradėjo darbuotis naujose patalpose Vilniaus g. 8. Planuojama, kad duris rajono jaunimui centras atvers vasarį.

Centre bus sudarytos sąlygos jaunimui saugiai leisti laisvalaikį, bus sukurtos erdvės jų saviraiškai, bendravimui su bendraamžiais ir kūrybiškumam pomėgių realizavimui. Atviras jaunimo centras taip pat teiks emocinio palaikymo ir psichologinės pagalbos jaunimui, mobilaus darbo su jaunimu toliau nuo Kretingos esančiuose rajono teritorijose bei kitas paslaugas.

„Atviro jaunimo centro veikla iš dalies dubliuotųsi su Kretingos rajono švietimo centre iki šiol veikusia Atvira jaunimo erdve. Todėl buvo nuspręsta nuo vasario šią erdvę uždaryti, – pranešime pažymi Kretingos rajono savivaldybės Jaunimo reikalų koordinatorė Inga Biliūnaitė-Rušinskė.

Tuo metu naujajame centre rajono jaunimo lauks ne tik gerokai erdvesnės patalpos, bet ir daugiau jiems būtinų įvairių paslaugų siūlanti komanda.

INFORMACIJA

Kretingos rajono savivaldybė buvo viena iš nedaugelio šalies savivaldybių, iki šiol dar neturėjusių Atviro jaunimo centro. Įkurti tokį centrą ne vienerius metus prašė ir rajono jaunimo atstovai. Lietuvoje šiuo metu iš viso veikia beveik 50 atvirųjų jaunimo centrų, iš jų 4 Klaipėdos regione – Klaipėdos mieste, Klaipėdos, Šilutės, Skuodo rajonuose. Taip pat naujas atviras jaunimo centras šiuo metu statomas Palangoje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Teismas palaimino Kretingos mero susitarimą su prokuratūra. Su kitais politikais bylinėjamasi (atnaujinta)

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų teisėjo Sauliaus Zajarsko nutartimi pirmadienį buvo patvirtinta Klaipėdos apygardos prokuratūros ir Kretingos rajono mero ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Veidai

Dėl aviacijos inžinerijos pajūrį iškeitė į Kauną

Aviacija Kauno technologijos universiteto (KTU) transporto inžinerijos doktorantą Mindaugą Dagilį privertė iškeisti Kretingą į Kauną. „Nuo antros klasės gyvenau Klaipėdoje, ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Sportas

Penkiuose Vakarų Lietuvos miestuose vyks sporto festivaliai

Kovo mėnesį sėkmingai finišavo antroji projekto „Aktyvumo zona – vaikų fizinio aktyvumo didinimas“ dalis, kurio metu buvo organizuojamos sportinės mankštos ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This