Prašo padėti nustatyti galimai iš senjorų pinigus pasisavinusias moteris

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai šiuo metu atlieka 10 ikiteisminių tyrimų dėl vagysčių, kai dvi įtariamos moterys užsuka pas senyvo amžiaus klaipėdiečius ir pasisavina jiems priklausančias įvairias pinigų sumas.

Teisėsaugos pareigūnai prašo gyventojų būti budresniais, pasikalbėti su senyvo amžiaus artimaisiais, informuoti juos apie galimus nesąžiningų asmenų vizitus, bei priminti, jog, sulaukus įtartinų skambučių iš nepažįstamųjų ar jų vizitų, būtina nedelsiant pranešti pagalbos telefonu 112.

Tyrėjų duomenimis, dažniausiai senjorai iš pradžių sulaukia nepažįstamųjų moterų skambučių, kurių metu jos prisistato socialinėmis ar medicinos įstaigų darbuotojomis, nurodoma, jog jiems bus suteikta socialinė pagalba. Vėliau į nukentėjusiųjų namus atėjusios dvi nepažįstamos moterys, kurias kai kurie nukentėjusieji apibūdina kaip tamsaus gymio, kurių vienai galėtų būti apie 40-50 metų, o kitai apie 20-30 metų, kalbina senjorus ir paduoda stambią pinigų kupiūrą prašydami grąžos ir taip pamato, kur nukentėjusieji laiko savo pinigus. Tuomet viena iš atėjusių nepažįstamųjų toliau kalbina nukentėjusįjį, o kita – pasisavina pinigus.

Nuo 2022 m. gruodžio iki balandžio 19 d. iš viso pradėta 10 ikiteisminių tyrimų dėl tokio pobūdžio nusikalstamų veikų.  Šiuo metu turimais duomenimis, viena iš didžiausių pasisavintų sumų – 9850 eurų, dar viena nukentėjusioji prarado 6660 eurų. Kitais atvejais pareiškėjai neteko nuo 400 iki 800 eurų.

Policijos pareigūnai neatmeta galimybės, jog panašios nusikalstamos veikos galėjo būti įvykdytos ir kituose apskrities miestuose.

Turintieji informacijos ar atpažinusieji galimas įtariamąsias, prašomi nedelsiant skambinti tel. 870060712 arba rašyti el. paštu: kristina.bendike@policija.lt.

1 Comment

  1. Klaipēdietē

    Tai čigonēs ,tos dvi moterys apvaginēja senjorus.Jos žvejybos uoste,(vadinamam riporte ),prie parduotuve prekiavo cigarētēm,anuša tabakine žole,bei lengvom psichotropinēm tablētēm bei kitais narkotikais.Nejaugi kai KLAIPĒDOS mieste stovi apie 184 miesto kameros ,teisēsauga nepajēgi ,susitvarkyti su dviem čigonēm.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Sukčiai prisidengia Lietuvos pašto vardu

Gyventojai perspėjami, kad pastarosiomis dienomis padaugėjo bandymų apgaulės būdu išvilioti lėšas, prisidengiant Lietuvos pašto vardu. Gyventojams siunčiamos SMS žinutės su ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Pensininkė neteko 12 000 eurų

Klaipėdos policija pranešė, kad šeštadienį, apie 10-11 val., viename Šiaulių gatvės bute iš 70-metės jo savininkės nepažįstama moteris apgaulės būdu ...
2024-03-24
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdoje sukčiai toliau šienauja įspūdingas sumas

Policija praneša apie dar du atvejus Klaipėdoje, kai sukčiai išviliojo dešimtis tūkstančių eurų. Ketvirtadienį buvo sulaukta pranešimo, kad iš vienos ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This