Nuteisti namo Kretingoje padegėjai, bandę gauti draudimą

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apylinkės teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį asmenims, kurie, veikdami bendrininkų grupe, padegė pastatą, siekdami apgaule įgyti daugiau nei 42 tūkst. eurų draudimo išmoką.

Bylos duomenimis, Kretingos rajono gyventoja organizavo vieno Kretingoje esančio pastato padegimą. Į tokį visuotinai pavojingą nusikalstamos veikos plano įgyvendinimą buvo įtraukti dar penki Klaipėdoje bei jos rajone gyvenantys vyrai.

Už sugadintą turtą draudimo išmoką planavusi gauti moteris kreipėsi į vieną vyrą ir už piniginį atlygį paprašė jo surasti asmenis, kurie sutiktų padegti nurodytą namą. Padėti įgyvendinti šią nusikalstamą veiką už 3000 eurų sutiko minėto vyriškio pažįstamas, kuris surado dar tris padėjėjus. Jiems pažadėta sumokėti po 1000 eurų.

Du iš jų 2020 metų balandžio 3 d. nuvyko nurodytu adresu Kretingoje, per rūsio duris pateko į namo vidų, atsineštu benzinu aplaistė namo grindis ir jas padegė. Gaisrą sukelti bandę vyrai nusikalstamos veikos nebaigė, nes gaisro židiniai name užgeso. Juos pasamdęs vyras, pagrasinęs nevykėliams padegėjams, jog šie žadėto atlygio negaus, nurodė jiems dar kartą grįžti į minėtą namą ir įvykdyti susitarimą.

Po kelių dienų į tą patį namą grįžę padegėjai benzinu aplaistė visuose namo aukštuose buvusius baldus, kiliminę grindų dangą, kitus namų apyvokos daiktus ir juos padegė.

Taip visuotinai pavojingu būdu buvo sugadintas daugiau nei 41 tūkst. eurų siekiantis turtas ir apgaule iš draudimo kompanijos bandyta įgyti didelės vertės – 42 551 euro – išmoka.

Baudžiamąją bylą išnagrinėjęs Klaipėdos apylinkės teismas praeityje teistai` sumanymo organizatorei skyrė 2 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, nustatant nedelsiant atlikti 6 mėnesių laisvės atėmimo dalį, o po jos atlikimo bausmės vykdymą atidėti 2 metams. Pirmajam vyrui teismas skyrė 2 metų laisvės atėmimo bausmę, kurios 6 mėn. dalį jis privalės atlikti nedelsiant, o po jos atlikimo bausmės vykdymas atidėtas 2 metams.

Vienas iš vykdytojų atsipirko 60 parų arešto bausme, jos vykdymą atidėjus 6 mėn. bei per visą bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpį paskyrus nešioti apykoję.

Kitas, ne kartą praeityje teistas vyras nors gavo tik 90 parų arešto bausmę, ją subendrinus su kita neatlikta bausme, kalėjime turės praleisti net 12 metų, be to, iš jo konfiskuoti 400 eurų.

Paskutiniam anksčiau teistam padegėjui skirta subendrinta 2 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, konfiskavus iš jo 100 eurų.

Nuosprendis neįsiteisėjęs, jis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Suimtas merginos išžaginimu įtariamas vyras

Klaipėdos apylinkės teismas ketvirtadienį patenkino prokuratūros prašymą ir trims mėnesiams leido suimti merginos išžaginimu įtariamą vyrą. Apie tai Eltai pranešė ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Regionas

Teismas palaimino Kretingos mero susitarimą su prokuratūra. Su kitais politikais bylinėjamasi (atnaujinta)

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų teisėjo Sauliaus Zajarsko nutartimi pirmadienį buvo patvirtinta Klaipėdos apygardos prokuratūros ir Kretingos rajono mero ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Veidai

Dėl aviacijos inžinerijos pajūrį iškeitė į Kauną

Aviacija Kauno technologijos universiteto (KTU) transporto inžinerijos doktorantą Mindaugą Dagilį privertė iškeisti Kretingą į Kauną. „Nuo antros klasės gyvenau Klaipėdoje, ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This