Ragina teikti kandidatus į seniūnaičius

Miestas

Klaipėdos gyventojai kviečiami teikti kandidatus į seniūnaičius. Siūlymų laukiama iki birželio 30-osios.

Seniūnaitis – tai seniūnaitijos bendruomenės atstovas, renkamas gyventojų ketveriems metams. Iš viso Klaipėdos mieste yra 55 seniūnaitijos, tačiau šiuo metu seniūnaičius turi tik 33 iš jų.

Iš Klaipėdoje esančių 55 seniūnaitijų, seniūnaičius turi tik 33. Asociatyvi Martyno Vainoriaus nuotr.

Klaipėdos miesto meras Arvydas Vaitkus pabrėžia, kad labai svarbu, jog kiekviena bendruomenė turėtų aktyvų ir iniciatyvų seniūnaitį.

„Tai pirminė ir labai svarbi grandis, kuri geriausiai žino visas gyventojų problemas savo atstovaujamame rajone. Labai tikiuosi, kad gyventojai bus aktyvūs teikdami kandidatūras, rinkdami seniūnaičius, o išrinktieji seniūnaičiai bus aktyvūs kasdienėje veikloje. Siekiame glaudaus ryšio su kiekvienu gyvenamuoju rajonu, su kiekviena gatve, mums svarbu, kad savivaldybės sprendimai būtų iš tikrųjų parankūs gyventojams, kad būtų sprendžiamos ilgalaikės gyventojų problemos“, – pranešime pažymi A. Vaitkus.

Balsavimas už pasiūlytus kandidatus vyks nuo liepos 25 iki rugpjūčio 11 d. Atiduoti savo balsą bus galima savivaldybės interneto svetainėje elektroniniu būdu, taip pat raštu seniūnaitijose, kur kandidatai į seniūnaičius arba juos palaikantys gyventojai kvies pasirašyti apklausos lapuose.

Jei seniūnaičiai bus išrinkti ne visose seniūnaitijose, į laisvas likusias vietas bus organizuojami pakartotiniai rinkimai.

Detalesnė informacija, kokius dokumentus reikia pateikti siūlant kandidatūras į seniūnaičius, skelbiama savivaldybės interneto svetainėje.

Šiuo metu dirbančių seniūnaičių kadencija tęsis iki kol bus išrinkti naujos kadencijos seniūnaičiai. Naujai išrinktų seniūnaičių sąrašo paskelbimas planuojamas rugpjūčio 31 d.

Seniūnaičiui už jo veiklą skiriama iki 70 eurų per mėnesį išmoka. Seniūnaičiai renkami 4 metų kadencijai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Pradės projektuoti poliklinikos rekonstrukciją

Uostamiesčio savivaldybė skelbia, kad netrukus bus pradėtas rengti Klaipėdos miesto poliklinikos kapitalinio remonto techninis projektas. Miesto savivaldybė jau baigė konkursines ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Nuomonės

Metai prie Klaipėdos valdžios šturvalo: sėkmės ir nesėkmės

Sėkme reikėtų vadinti pastangas darbuotis atnaujinant daugiabučių namų kiemus, ugdymo įstaigas ir jų aplinką – dėmesio anksčiau tam tikrai stokota. ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Sveikata

Miesto sveikatos įstaigoms siekia gauti 7 mln. eurų paramos

Klaipėdos savivaldybė skelbė, jog parengė investicinį planą ir jau pateikė paraišką finansavimui gauti, kad Sveikatos centro veikloje dalyvaujančios miesto gydymo ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This