Joninės sugrįžta į Jono kalnelį

Miestas

Birželio 23-iosios vakarą, nuo 19.30 val., Joninių šventė Klaipėdoje vėl vyks Jono kalnelyje.

Penktadienio vakarą renginio dalyvius pasitiks liaudiškų šokių kolektyvo „Aušrinė“ ir folkloro ansamblio „Kuršių ainiai“ parengta etnochoreografine kompozicija „Vasarvidžio regėjimai“ (muzika: Donatas Bielkauskas – DONIS).

Skambia muzika džiugins ansambliai „Martvežiai“, „Kuršių ainiai“, „Alka“, „Senoliai“.

Vakarėjant scenoje pasirodys Milda ir Teresė – grupė „Baltos varnos“. Joninių nakties energiją dovanos ir svečiai iš Estijos – „Trad.Attack!“. Tai trijų jaunų atlikėjų grupė drąsiai eksperimentuojanti tradicinių estų liaudies dainų, folkloro ir šiuolaikinės muzikos ritmais.

Joninių jomarkas Jono kalnelyje šurmuliuos nuo vidurdienio iki vidurnakčio. Prekiautojai siūlys įsigyti gardžių žolelių arbatų, medaus, sūrio, duonos, gardžių kepinių bei gražiausių dirbinių buičiai ir sielai džiuginti.

1 Comment

  1. ona

    Labai įdomu, kas taip sumąstė, kad joninių vainiką plukdo pagyvenę vyrai, jeigu jie ir Jonai? Kodėl tame vainike 4 žvakės? Nuo kada Jonas tapo Klaipėdos simboliu? Ar liuteroniškam krašte buvo taip švenčiama vardadieniai? Kokias ten ilgas pasakas pasakojo vedančioji?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Rengiamasi Bastionų tilto ir gatvės statybai

Parengtas Klaipėdos savivaldybės tarybos sprendimo projektas dėl pastato Bangų g. 11 ir jo priklausinių bei iš privačių asmenų išpirktų garažų ...
2024-01-16
Skaityti daugiau

Fotoreportažai

Karinėmis pratybomis vieni džiaugėsi, kiti - piktinosi

Sekmadienį klaipėdiečius pažadino šūviai – vyko Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės 309 pėstininkų kuopos karinės pratybos. Klaipėdiečiai ...
2023-06-27
Skaityti daugiau

Regionas

Joninės Palangoje – skambant tarpukario pučiamųjų muzikai

Palangos Jono Šliūpo muziejus tęsia tradiciją minėti pirmojo miesto burmistro vardines ir kartu su Palangos orkestru kviečia birželio 23 d. ...
2023-06-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This