Kretingoje – šventinių koncertų maratonas

Regionas

Jau nuo šio trečiadienio į Kretingos miesto šventę ir Šv. Antano atlaidus kviečianti Kretinga miestiečiams bei svečiams paruošė koncertų maratoną. Įvairaus muzikinio skonio klausytojams skirti koncertai lauks visas šventės dienas, o kulminacija vyks šeštadienį (birželio 10 d.), kuomet Vasaros estrados sceną drebins Kauno bigbendas su atlikėjais Karina Krysko ir Jeronimu Miliumi bei Saulius Prūsaitis su gyvo garso grupe.

Pasiklausyti unikalios muzikos autentiškoje aplinkoje šventės dalyviai galės jau trečiadienį (birželio 7 d.). Pranciškonų vienuolyno kiemelyje 19 val. vyks vakaras, skirtas vienuoliui, pamokslininkui, kunigui, žolininkui Jurgiui Ambraziejui Pabrėžai. Vakaro metu kretingiškiai ir miesto svečiai turės galimybę išgirsti neįprasto muzikos instrumento – hango – garsus. Toks instrumentas Kretingoje dar niekada nėra skambėjęs. Unikaliu instrumentu gros Tomas Byčkovas.

Ketvirtadienį (birželio 8 d.), išskirtinės teatrinės kelionės „770 žingsnių“ metu vyks du muzikiniai koncertai. Netikėtoje erdvėje – buvusio Lietuvos banko pastate – 18.10 val. grupė „Piano Phase Projec“ atliks muzikinę instaliaciją „Summertime“. Pianistės Monika Lozinskienė ir Anna Szalucka gros litvakų kompozitoriaus Georgo Gershwino aranžuotes ir ukrainiečių kompozitoriaus Nikolajaus Kapustino kūrinius.

Tą patį vakarą Kretingos rajono kultūros centre 21 val. Vilniaus senųjų menų studija pristatys muzikinį spektaklį „Šv. Genezijaus trupė keliauja į Europą“. Muzikinį spektaklį dovanos atlikėjai ne tik iš Lietuvos, bet ir Ispanijos, Meksikos.

Penktadienį (birželio 9 d.) nuo 17 val. „Vaidilos“ slėnyje prie Kretingos rajono kultūros centro laukiami visi dainuojamosios poezijos gerbėjai. Romantiškoje aplinkoje savo sparnus išskleis „Baltas paukštis“ – tradicinis bardų vakaras. Jame savo kūrinius atliks ne tik kretingiškiai atlikėjai, bet ir bardai iš Klaipėdos, Kauno miestų. Vakarą vainikuos charizmatiškas ir subtilus atlikėjų Aušros ir Ramūno Difartų duetas.

Pagrindinę šventės dieną – šeštadienį (birželio 10 d.) – muzikos fiesta vyks jau nuo pat ryto. Nuo 10 iki 13 val. Rotušės aikštėje skambės liaudiška muzika. Kretingiškius ir miesto svečius kartu šokti bei dainuoti kvies liaudiškų kapelų muzikantai, folkloro kolektyvai iš Lietuvos ir Latvijos. Subtili įžanga į šventės kulminaciją prasidės 17.30 val. Kretingos rajono M. Valančiaus viešojoje bibliotekoje. Čia rengiamas „Baltasis vakaras“, kuriame grupės „Old City band“ nariai muzikos gurmanams pristatys pritrenkiantį gyvo garso koncertą.

Kretingos miesto šventę estradoje užbaigs griausmingas koncertas: 20 val. laukia Kauno bigbendo ir atlikėjų Karinos Krysko, Jeronimo Miliaus koncertas, 21.30 val. – atlikėjo Sauliaus Prūsaičio ir grupės koncertas.

Šventinę programą vainikuos sekmadienį (birželio 11 d.) 18 val. Kretingos Evangelikų liuteronų bažnyčioje vyksiantis instrumentinės džiazo grupės ir dainininkės Kotryna Juodzevičiūtės koncertas. Liuteroniškų giesmių aranžuotės, lietuvių liaudies dainos, originalios kompozicijos ir religinės muzikos motyvai – visa tai išgirsite šio koncerto metu.

Šie koncertai – tik dalis Kretingos miesto šventės ir Šv. Antano atlaidų renginių. Visa Šv. Antano atlaidų ir Kretingos miesto šventės programa www.kretinga.lt .

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Teismas palaimino Kretingos mero susitarimą su prokuratūra. Su kitais politikais bylinėjamasi (atnaujinta)

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų teisėjo Sauliaus Zajarsko nutartimi pirmadienį buvo patvirtinta Klaipėdos apygardos prokuratūros ir Kretingos rajono mero ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Veidai

Dėl aviacijos inžinerijos pajūrį iškeitė į Kauną

Aviacija Kauno technologijos universiteto (KTU) transporto inžinerijos doktorantą Mindaugą Dagilį privertė iškeisti Kretingą į Kauną. „Nuo antros klasės gyvenau Klaipėdoje, ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Sportas

Penkiuose Vakarų Lietuvos miestuose vyks sporto festivaliai

Kovo mėnesį sėkmingai finišavo antroji projekto „Aktyvumo zona – vaikų fizinio aktyvumo didinimas“ dalis, kurio metu buvo organizuojamos sportinės mankštos ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This