Investuos į naujo kvartalo šilumos tinklus

Verslas

Uostamiesčio savivaldybės valdoma AB „Klaipėdos energija” prašo Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos (VKEKK) suderinti 1,355 mln. vertės investicijas.

Šioje vietoje suplanuotam kvartalui ruošiamasi nutiesti šilumos tinklus. Martyno Vainoriaus nuotr.

1,2 mln. iš šios sumos ketinama investuoti į planuojamą vadinamąjį Ragainės kvartalą tarp Liepų ir Arimų gatvių bei Palangos plento. 51,4 proc. šios sumos ketina skirti pati bendrovė, likusią sumą numatoma gauti iš Europos Sąjungos fondų (ES).

„Šiuo metu intensyviai vyksta gyvenamųjų namų statyba Liepų, Ragainės ir Arimų gatvių kvartale, centralizuoto šilumos tiekimo zonoje. Klaipėdos miesto bendrajame plane numatyta, kad ateityje bus statomas dar vienas gyvenamųjų namų kvartalas Liepų gatvėje, tarp Danės upės ir Ragainės gatvių centralizuoto šilumos tiekimo zonoje. Apytikslis planuojamas naujo kvartalo maksimalus šilumos suvartojimo galingumas – 9 MW, kvartalo dalies, kuri planuojama pastatyti per 5 metus, planuojamas metinis šilumos suvartojimas – 1296 MWh”, – rašoma aiškinamajame rašte.

Teigiama, kad šiuo metu šiluma Paupių ir Ragainės gatvės kvartalų šilumos vartotojams yra tiekiama iš keturių gamtinėmis dujomis kūrenamų, 13-16 metų senumo Paupių katilinės katilų, kurie nėra sujungti su bendra Klaipėdos miesto centralizuoto šilumos tiekimo sistema. Dar vienas 26 metų senumo Paupių katilinės gamtinių dujų katilas yra užkonservuotas. Teigiama, kad didėjant šilumos vartotojų skaičiui esamų Paupių katilinės pajėgumų nebeužteks. Todėl artimiausiu metu planuojama sustabdyti šilumos tiekimą iš šios katilinės paliekant ją kaip rezervinę, o jos  vartotojus ir naujai statomus namus numatoma prijungti prie miesto centralizuoto šilumos tiekimo tinklo. Dėl to reikia suprojektuoti ir nutiesti naują 1473 m ilgio 125-400 mm diametro šilumos trasą.

„Klaipėdos energija” taip pat planuoja investuoti 155 tūkst. eurų į šilumos trasų statybą ir įvadų įrengimą naujiems vartotojams Klaipėdoje ir Gargžduose (70 proc. – bendrovės nuosavos lėšos, 30 proc. – ES lėšos), tačiau detalizuojama tik tai, kad ketinama tiesti 206 m ilgio 160-225 mm diametro šilumos trasą iki komercinės paskirties pastato Liepų g. 83. Čia vietoje senosios „Klaipėdos medienos” katilinės biurų pastatų kompleksą stato bendrovė „Viremidos investicijos”.

Teigiama, kad šios dvi investicijos šiemet „Klaipėdos energijos” centralizuotai tiekiamos šilumos kainą padidins 0,005 ct/kWh, o kitus keturis ateinančius metus poveikis sudarys 0,004 ct/kWh.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Kovą - mažesnės sąskaitos už šildymą

AB „Klaipėdos energija“ skelbia jau paruošusi sąskaitas už kovo mėnesio šildymą, kurių dalis jau pasiekė uostamiesčio ir rajono gyventojus. Šių ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Verslas

Balandį Klaipėdoje šiluma kainuos vos ne mažiausiai visoje Lietuvoje (atnaujinta)

Uostamiesčio savivaldybės valdoma AB „Klaipėdos energija“ skelbia, kad balandį centralizuotos šilumos kaina Klaipėdos ir Gargždų gyventojams bus beveik 18 proc. ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Spyglys

Naujoji energetikų kadrų politika*

Spyglys nesistebi, kad naujoji savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos energijos“ šluota, pagaminta šio krašto baldų fabrike, smarkiai šluoja, panašiai kaip ir ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This