Karantinas nesutrukdė Klaipėdos licėjui likti tarp lyderių

Švietimas

Baigiantis mokslo metams mokyklos suskaičiavo mokinių pasiekimus. Viena geriausių šalies gimnazijų ir šiemet pripažintas Klaipėdos licėjus skaičiuoja, kad įvairiose moksleivių olimpiadose ir konkursuose jų mokiniai šiais mokslo metais pelnė 168 įvairius įvertinimus. Ypač gausu pasiekimų gamtos mokslų, chemijos, fizikos, matematikos-informatikos srityse.

 Reikšmingų laimėjimų parsivežė ir filologijai, geografijai, istorijai ir kitoms disciplinoms gabūs mokiniai. Dalyvauta ir įdomiose Lietuvos mokinių astronomijos, Respublikinėje muzikos olimpiadose, anglų kalbos viešojo kalbėjimo, rusų kalbos dailyraščio, Konstitucijos žinovo konkursuose.

Mokiniai keliose disciplinose – it žuvys vandenyje

Aukščiausius reitingus tarp Lietuvos mokyklų renkantis Klaipėdos licėjus kasmet įvairiems konkursams ir olimpiadoms tiek respublikiniu, tiek tarptautiniu mastu paruošia dešimtis talentingų moksleivių, skinančių prizines vietas.

2019-2020 mokslo metais Klaipėdos licėjaus ugdytiniai pelnė 2 tarptautinių, 32 respublikos, 12 regiono/apskrities ir 122 miesto pirmąsias, antrąsias ir trečiąsias įvairių konkursų ir olimpiadų vietas.

Pasak licėjaus direktorės dr. Reginos Kontautienės, šie metai gausūs ne tik laimėjimų, bet ir mokinių, pelniusių net po kelias prizines vietas įvairiuose konkursuose ir olimpiadose, skaičiumi. Keletas gimnazijos mokinių šiais mokslo metais susižėrė net po 6-8 skirtingus tarptautinius, respublikinius, regioninius ir mieste iškovotus apdovanojimus – prizines vietas. Anot jos, tai rodo, kad mokiniai paruošiami visapusiškai – nėra stiprūs tik vienoje konkrečioje mokslo srityje.

Klaipėdos licėjaus Tėvų tarybos pirmininkės Santos Selezniovienės teigimu, prizinių vietų gausa kelia pasididžiavimą mokykla, tačiau labiausiai džiugina, kaip lengvai, nepaisant įvairių karantino keliamų iššūkių, ugdymo procesas sėkmingai įsiliejo į virtualią erdvę.

Kitokia geriausiųjų pagerbimo šventė

Įvertinimus tarptautinėse, nacionalinėse, regioninėse ir miesto olimpiadose bei konkursuose pelnę mokiniai ir mokytojai kasmet pagerbiami tradiciniame Klaipėdos licėjaus bendruomenės renginyje „Mėlynasis kilimas“. Šiemet šventės scenarijų pakoregavo situacija, susiklosčiusi dėl karantino ribojimų, todėl kūrybingam kolektyvui renginį teko perkelti į virtualią erdvę.

„Šiuos metus išdidžiai pradėjome juos paskelbdami Mokytojų metais. Tada dar nežinojome, kad būtent šįmet mokytojams bus galimybė parodyti savo profesijos išskirtinumą. Kelias į mokslo, meno ar sporto pergales nėra ir negali būti lengvas ir atsitiktinis, šiame kelyje jus veda mokytojas, tad savo laimėjimus skirkite būtent jiems“, – renginio „Mėlynasis kilimas“ tiesioginės transliacijos metu mokytojams dėkojo mokyklos vadovė. .

S. Selezniovienė po renginio pasakojo, kad  šiuos metus paskelbus Mokytojų metais, kaip visos mokyklos bendruomenės stiprybės simbolį moksleiviai šalia mokyklos Kretingos gatvėje pasodino ąžuolą.

„Kaip ąžuolas brandina giles, taip Klaipėdos licėjaus mokytojai ugdo jaunąją kartą – toks užrašas puošia medį. Tuo stipriu medžiu mes norėjome pasakyti, kad būtent mokytojai yra mūsų jėga“, – gražių žodžių pedagogams negailėjo Tėvų tarybos pirmininkė.

Renginyje sveikinimo kalbą taręs licėjaus bičiulis ir dvasinis lyderis brolis pranciškonas Benediktas Jurčys sakė, jog  šiame beprotiškame pasaulyje mokytojams ypatingai reikia tvirtybės ugdant protingus žmones, kurie kurs ne beprotišką, o protingą pasaulį.

Renginio transliacijoje pagerbti ne tik moksleiviai – mokyklos lyderiai, čia skambėjo muzikiniai mokyklos ugdytinių atliekami kūriniai, specialūs sveikinimai, o laidą-renginį užbaigė jautrūs moksleivių sveikinimai ir linkėjimai mokytojams, sumontuoti iš vaizdų, filmuotų namuose.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Įnauguruoti pirmieji Japonų kalbos centro nariai

Klaipėdoje įvyko vienintelio Vakarų Lietuvoje Japonų kalbos centro pirmųjų narių inauguracijos ceremonija. Renginio dalyviai stebėjo išskirtinius meninius pasirodymus ir unikalią ...
2024-03-14
Skaityti daugiau

Švietimas

Klaipėdos mokiniai kviečiami dalyvauti naujame kino festivalyje

Klaipėdos licėjus kviečia visų Klaipėdos miesto ir rajono mokyklų mokinius atskleisti savo kūrybiškumą ir dalyvauti naujame trumpų filmų festivalyje. Festivalio ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra

Už nuopelnus švietimui ir kultūrai įteikti Karalienės Luizės medaliai

Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centre įvyko jau tradiciniu tapęs, nuo 2013-ųjų organizuojamas renginys – Karalienės Luizės atminimo medalių įteikimo šventė, ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This