„Grigeo Klaipėda“ skundžia prokuratūros ir teismo sprendimus

Verslas

Klaipėdos prokuratūrai nepatenkinus „Grigeo Klaipėda“ prašymo leisti atlikti statybos darbų Dumpiuose esančių valymo įrenginių teritorijoje, įmonė pranešė apskundusi tokį sprendimą.

Taip pat bendrovė prašo panaikinti ir neseniai teismo priimtą nutartį laikinai apriboti įmonės nuotekų valymo įrenginių veiklą.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Grigeo Klaipėda“ vadovo Tomo Eikino teigimu, abu skundžiami sprendimai neleidžia bendrovei atlikti pirminio gamybinių nuotekų valymo, kas esą padėtų „Klaipėdos vandeniui“ stabiliai vykdyti nuotekų valymo procesus, o kartu – greičiau atnaujinti „Grigeo Klaipėda“ gamyklos veiklą.

„Vien per pirmąjį karantino mėnesį darbo Klaipėdos regione neteko daugiau kaip 2 tūkstančiai žmonių. Skaičiai nuolat auga, tačiau labai tikimės, kad mūsų darbuotojai nepateks į šią liūdną statistiką. Tam ypatingai svarbus institucijų objektyvumas ir lankstumas, tad tikimės, jog prokuratūra pakankamai įsigilins į situacijos rimtumą, nes jos valioje šiandien yra ne tik valymo įrenginiai, bet ir įmonės likimas. Jau antra savaitė, kaip įmonės veikla yra sustabdyta. Deja, „Klaipėdos vandens“ įrenginiai nėra techniškai pritaikyti išvalyti gamybines „Grigeo Klaipėda“ nuotekas, tad ieškome alternatyvių ir abiem pusėms priimtinų sprendimų, kaip galėtume palengvinti „Klaipėdos vandens“ įrenginiams tenkantį darbą. Dumpiuose atlikdami pirminį nuotekų valymą ir tik po to perduodami nuotekas galutiniam išvalymui į „Klaipėdos vandens“ nuotekų tinklus, galėtume užtikrinti tiek nepertraukiamą gamyklos, tiek netrikdomą „Klaipėdos vandens“ veiklą“, – pranešime spaudai cituojamas T. Eikinas.

Ir nors Klaipėdos prokuratūros nutarime teigiama, jog statybos darbai „Grigeo Klaipėda” nuotekų valymo aikštelėje Dumpiuose nėra galimi, ji neuždraudė derinti techninį projektą statybos leidimui gauti. Būtent tai „Grigeo Klaipėda“ šiuo metu ir daro.

„Parengėme techninį statybų projektą, kuris numato Dumpiuose esančių bendrovės valymo įrenginių pagerinimus, susijusius su papildomos valymo įrangos įrengimu ir iš dalies išvalytų nuotekų perdavimu į „Klaipėdos vandens“ nuotekų tinklus galutiniam išvalymui. Deriname jį su atsakingomis institucijomis ir tikimės, kad galiausiai bus leista Dumpiuose atlikti būtinus statybos darbus ir užtikrinti „Grigeo Klaipėda“ veiklos tęstinumą“, – sako T. Eikinas.

1 Comment

  1. Departamentas

    Viskas yra pritaikyta p. Ekinai, tik problema, kad nenorite mokėti didesnio tarifo ir atlikti namų darbų. Nereikia čia rašynėti kaip viskas blogai. Reikėjo galvoti anksčiau.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Aplinkosauga, Svarbu

Klaipėda pagaliau pradeda rūšiuoti maisto atliekas

Vėluodama keturis mėnesius Klaipėda pradeda maisto atliekų rūšiavimą – antradienį surengta oficiali tam skirta šalia Dumpių sąvartyno pastatytos linijos atidarymo ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This