„Klaipėdos švenčių“ vadovui – konservatorių tardymas

Politika, Svarbu

Virš pagrindinius uostamiesčio renginius organizuojančios Klaipėdos savivaldybės viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ vadovo Romando Žiubrio galvos ėmė kauptis juodi debesys – valdančiajai daugumai priklausančiai Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcijai užkliuvo ir vadovo atlyginimo dydis, ir įstaigos partneriai, kurie padeda organizuoti renginius.

Komentuodamas savo algos dydį Romandas Žiubrys pabrėžė, kad tai nustato įstaigos valdyba, o patvirtina Klaipėdos meras. Martyno Vainoriaus nuotr.

Dirba ir žmona, ir svainis

R. Žiubrys kone prikaltas prie kryžiaus buvo Finansų ir ekonomikos komiteto posėdyje, kai buvo svarstoma viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ praėjusių metų veiklos ataskaita. Šio komiteto pirmininkas yra Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos vadovas Aidas Kaveckis, o komiteto narys yra ir konservatorius Klaipėdos vicemeras Arūnas Barbšys.

Net opozicijai priklausantis Finansų ir ekonomikos komiteto narys Arvydas Vaitkus prisipažino, jog pasijautė, lyg būtų ne posėdyje, o tardymo kameroje, kurioje kvostas R. Žiubrys. Beje, R. Žiubriui tokią pačią konservatorių ataką, gal kiek silpnesnę, teko atlaikyti ir per ketvirtadienį vykusį miesto Tarybos posėdį.

„Klaipėdos švenčių“ vadovas kritikos sulaukė dėl to, kad jo atlyginimas, neatskaičius mokesčių, per mėnesį siekia apie 4700 eurų.

R. Žiubriui kliuvo ir už tai, kad jo vadovaujamoje įstaigoje dirba ir jo žmona Ieva. Be to, savivaldybei priklausančioje viešoje įstaigoje dirba ir I. Žiubrienės brolis Petras Jucius. Jis yra ir viešosios įstaigos „Klaipėdos publika“ direktorius. Šios įstaigos vienas steigėjų ir dalininkų 2009 metais buvo ir pats R. Žiubrys. Tačiau visų savo pareigų jis atsisakė, kai 2013 metais tapo „Klaipėdos švenčių“ direktoriumi. R. Žiubrys neslėpė, jog ir dabar dirba „Klaipėdos publikoje“, tačiau yra tik konsultantas padėti parengti paraiškas gauti finansavimą projektams ir ten esą uždirba 50 eurų per mėnesį.

Politikams įdomu pasirodė ir tai, jog vieno gražiausių uostamiesčio renginių Laivų parado organizatore įvardijama įstaiga „Klaipėdos šventės“, tačiau viešai galima rasti informacijos, jog už reklamos paslaugas per laivų paradą pernai Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija 5000 eurų sumokėjo „Klaipėdos publikai“.

Bendrystė su „Klaipėdos publika”

R. Žiubrys net nebandė teisintis ar gintis, jog įstaigoje „Klaipėdos šventės“ dirba jo žmona ir svainis.

„Komandą renkuosi ne pagal giminystės ryšius, o pagal kompetenciją. Visi mano vieši ir privatūs interesai yra deklaruoti, kaip to reikalauja įstatymas. Tai, kad žmona ir jos brolis dirba ir „Klaipėdos publikoje”, nematau nieko blogo, nes žmonėms negalima uždrausti dirbti keliose darbovietėse“, – teigė R. Žiubrys.

Jis pabrėžė, jog „Klaipėdos šventės“ įstaigai „Klaipėdos publika“ niekada nėra atlikusios nė vieno mokėjimo, bent nuo tada, kai direktoriumi tapo R. Žiubrys.

„Pavyzdžiui, Laivų paradą organizuoja daug partnerių – pradedant Karinėmis jūrų pajėgomis, Lietuvos jūrų muziejumi, baigiant „Klaipėdos publika“ ar „Klaipėdos šventėmis“. Paraišką finansavimui gauti ir organizuoti Laivų paradą rašo „Klaipėdos publika“. „Klaipėdos šventės“ šiame renginyje organizuoja tik prekybininkų mugę ir uždirba apie 9 tūkstančius eurų“, – aiškino R. Žiubrys.

Komentuodamas savo algos dydį, R. Žiubrys pabrėžė, kad tai nustato įstaigos valdyba, o patvirtina Klaipėdos meras.

„Atlyginimas susideda iš trijų dalių. Yra pastovioji dalis, kintama dalis, kuri skiriama už praėjusių metų rezultatus, ir priemoka už papildomus darbus. Esu dėkingas valdybai ir merui, kad man nustato tokį atlyginimą, nes esu jo vertas. Kai atėjau vadovauti įstaigai 2013 metais, joje dirbo trys žmonės, metinė apyvarta buvo apie 400 tūkstančių eurų. Dabar įstaigoje dirba keliolika žmonių, o apyvarta siekia milijoną eurų. Svarbu pažymėti, kad įstaiga tiesiogiai iš miesto biudžeto lėšų negauna, jos skiriamos per renginių finansavimą, o žymią įstaigos pajamų dalį sudaro rėmėjų indėlis, pajamos iš komercinės veiklos. Esu laimingas, jog turiu tokį nuostabų kolektyvą, kuris įgyvendina milžiniškus projektus“, – kalbėjo R. Žiubrys.

Kolegos auklėjo konservatorius

„Vadovo ir įmonės veiklos negalima atskirti, nes jei vadovas dirba normaliai ir yra atsidavęs, tai jis ir įstaiga yra neatskiriami dalykai. Labai svarbu, ar šioje įstaigoje dirba ir vadovo giminės. Ir matant visą šitą tokį suveltą dalyką, manau, kad ataskaitai pritarti negaliu. Tikrai nepritarsiu, nes kyla abejonių dėl Romando Žiubrio gebėjimo vadovauti šitai savivaldybės įstaigai. Kaip sąžiningas ir garbingas žmogus jau turėjote suprasti, kad darote negerai“, – dėstė A. Kaveckis.

„Girdime, kad yra kažkokie finansiniai srautai, kad jie nesusikerta, tai nelabai suprantu, kaip vyksta svarstymai ir bendradarbiavimas su partneriais. Dabar Romandas Žiubrys yra „Klaipėdos švenčių“ atstovas, o dabar jau – „Klaipėdos publikos“. Labai aiškiai viskas matyti su Laivų paradu – „Klaipėdos publika“ pasiima reklamos pinigus, o kaip išlaidos paskirstomos? Tai labai panašu į galimą pinigų plovimą. Jei renginiai yra geri, jų nekritikuojame, bet tai nereiškia, kad galima daryti tokius neskaidrius dalykus. O jie yra neskaidrūs – šeima įdarbinta, firmos paslaugos susijusios. Vyksta tokie dalykai, kokių savivaldybės įstaigoje negali būti“, – kalbėjo vicemeras A. Barbšys.

Kiti komiteto nariai – Vytis Radvila, A. Vaitkus ir Saulius Budinas gyrė „Klaipėdos šventes“ ir jos vadovą už profesionalumą, už kasmet gerėjančią renginių kokybę.

„Esate išskirtinė organizacija ir geriausiai dirbanti savivaldybės sudėtyje. Jei yra kažkokių įtarimų, tam yra teisėtvarkos institucijos“, – teigė A. Vaitkus.

Kai kurie politikai stebėjosi, kad konservatoriai būtent dabar pamatė galimas R. Žiubrio nuodėmės, nors žmona bei svainis jo vadovaujamoje įstaigoje dirba jau seniai, o bendradarbiavimas su „Klaipėdos publika“ taip pat vyksta ne vienerius metus.

„Taip ir liko neatsakytas klausimas, kas atsitiko, kad valdančiajai daugumai priklausanti partija nepatenkinta Romandu Žiubriu. Sklando kalbos, kad ieškomas geresnis vadovas nei Romandas Žiubrys“, – miesto tarybos posėdžio metu teigė opozicijos atstovė Nina Puteikienė.

Konservatoriams pakankamai aštriai kirto ir kita opozicijos atstovė, liberalė Alina Velykienė.

„Praėjo metai ir dabar jau atvirai matosi, kuri politinė jėga, įsiliejusi į valdančiąją daugumą, neatlaikė išbandymo valdžia. Jūs, konservatoriai, pradėjote siekti kapoti galvas. Jei nesugebate kurti ir suprasti, kas yra politika, kaip gerinti viešąsias paslaugas, tai grasindami ir kapodami galvas niekada nepasieksite ilgalaikės politikos. Negali būti tokio asmeninio sąskaitų suvedinėjimo. Gebėkime pakelti galvas aukščiau ir žiūrėti, kur eina Klaipėdos miestas“, – kalbėjo A. Velykienė.

Mero komandos narė Elida Mantulova nuogąstavo, kad tokiu puolimu kai kurie politikai iš „Klaipėdos švenčių“ komandos gali atimti motyvaciją gerai dirbti.

Miesto taryboje „Klaipėdos švenčių“ ataskaitai buvo pritarta – susilaikė arba balsavo prieš tik konservatoriai ir Ela Andrejeva.

Įstaigoje šiuo metu dabar atliekamas auditas.

15 Comments

  1. nu , jo ...

    budinas , velykienė …

    Reply
  2. įdomu

    kaip čia bus su senuoju turgumi, o kodėl Kaveckis senelių namų irštvos nepasižiūri, ką 🙂 oi vargelis vargelis

    Reply
  3. Reda

    Gaila. kad patyrusi žurnalistė „nepagauna” esmės, o rašinėja tik atpasakojimus. Ir daugiausia tų, kurie be argumentų užstoja R,Žiubrį. Suprantama, kad savo kolegą R.Ž. negražu, nepatogu „kalti prie kryžiaus” Tai stapsnio autorė te ir išsiaškina ir parašo visiems, kas tie kompetentingi, geri speciliastai yra R.Ž. žmona ir jos brolis? Tai kokios jų profesijos ,iš kur jų ta renginių organizavimo praktika? Odontologė ir kitas „žymus specialistas”…
    Klaipėda dideis kaimas, didesnis už Kretingą iš kurios kiekvieną dieną važiuoja ta R.Ž „chebra”, todėl žurnalistai nepamairškite, kad visi esame beveik „giminaičiai” ir gerai pažįstame vieni kitus. R.Ž. jau ilgai viešpatauja savivaldybėjė ir mieste, rengdamas miesto šventes Kl. rajono gyventojams… Ta renginių monotonija su milžiniškomis finansinėmis išlaidomis jau atsibosta,todėl dalis miestiečių važiuoja lauk iš miesto per Jūros šventę . Dalis lieka,ypač tokios mamytės kaip Velykienė su vaikais ir aišku meras su triūba,,,

    Reply
  4. Nesvarbu

    Dižiausias machinatorius yra Budinas ir Taraškevicius. Būtent jų valdymo laikotarpiu buvo prikurta tokių „savų“ įmonių. Liberalumo nuostabi įdėja buvo sumindžiota ir sumaišyta su purvu… Klaipėda buvo liberalų lopšysis, šiomis dienomis pasimato, kad tas lopšys daugiau primena lovį, prie kurio susirenka visos kiaulės. Dalybos vyksta ne tik dėžutėmis, bet ir postais… Kiek šiais metais buvo tokių įdomių įmonių sutvarkyta… Pradedant Gatvių apšvietimu. Liberas = Vagis, taip neturi būti! Išraukime korupciją su šaknimis. Sako – pasijuto kaip per tardymą… seniau būtų pasijutęs kaip per sušaudymą! Tik skirtumas tas, kad po visko nebūtų kam pilti purvą. Laikykites, stibrybes, raukit visus pašlemėkus! Klaipėda turi būti ne kompurumpuota, o vieninga. Sėkmės

    Reply
    • Stasys

      Pritariu. Vioešpatavo savi liberalai, dalinosi postais. Pažiūrėkite kas darėsi Gatvių apšvietime, darosi Vandenyse, Krace. Raut su šaknimis. Norėjo, kad glostytu . Budinui ir Velykienei iš vis tylėti. Jų viešpatavimo metu, Klaipėda smego į pražūtį, apleista, apsmurgusi ir savų valdoma.

  5. Pasigyre

    Nu trys žmonės 400 tukst. Keliolika zmoniu tik1000 tukst. Skystokai

    Reply
  6. Ačiū

    Kavecki – šaunuolis, taip ir toliau! Nepasiduok ir prasieik pro liberalų vagių gaują. Miestiečiai jus palaikys. Ačiū.

    Reply
  7. Žlugimas

    Popsas užtvindė kadaise kultūringą miestą. O už šį „darbą” dar mokami didžiuliai pinigai, kokių nėra matę iškiliausi tikrojo meno atlikėjai, net profesoriai.

    Reply
    • klaipėdietė

      Bet ar p.R.Žiubrys PATS SAU atlyginimo dydį nusistatė ? Mero ir valdybos reikėtų klausti KODĖL TOKS atlyginimas ? Kur keletą metų buvo dabartiniai šaukliai , NIEKO nežinojo ?!

  8. Cirkininkai konservatoriai

    Teistas Kaveckis puole isteisinta auditore???

    Reply
  9. Jolanta

    Na kaip gi kitaip, kad svainis ir žmona dirba pagal kompetenciją, o ne giminystės ryšį. Sutapk tu man taip. Tiesiog šlykštu, neįsivaizduoju kaip turi jaustis kitų savivaldybės įstaigų vadovai, bei administracijos skyrių vedėjai, kurie už ne ką mažiau svarbų darbą gauna kelis kart mažesnę algą, principingai laikydamiesi skaidrumo standartu. Nenuostabu, kad anksčiau buvę valdančioje daugumoje politikai šitoje vietoje neįžvelgia nieko blogo.

    Reply
    • klaipėdietė

      Žmona NĖRA giminė (šiandien žmona ,ryt nebe žmona ?),o svainis tuo labiau . Pažiūrėjus ir panagrinėjus kur ir kuo dirba konservatorių giminės ,tikriausia ,tokių giminių giminėlių atsirastų vienoje darbovietėje ,kad visus pralenktų .

  10. Jons

    Na labai aiskus valimasis prie konservatoriu. Liberalai cypia, kad tvarkomos prie ju uzbujojusios lesykleles. Kur tai matyta 21a., kad pridarbinta giminaiciu, pakurta dar viena privati imone kur papildomai dirba tas pats giminaiciu jungas ir uzsiema ta pacia veikla kaip ju vadovaujama savivaldybes imone. Nekalbant apie vadovo alga, kuri lenkia ministru algas, nors vadovaujama keliolikos zmoniu kolektyvui.

    Reply
  11. Gattuso

    Kaunas buvo geriausias pvz. kaip miestas valdomas konservatorių buvo praktiškai numarintas… Tai partija be ateities… Tiek kartų turėjo valdžią LT tačiau rezultatų nebuvo… Galėtų nueit jau užmarštin…

    Reply
  12. Rokas

    Klaipėdos konservatoriai, tai išskirtinis baltapūkių senoliu burelis.Nors dabar jie prisikvietė keletą politiškai nesubrendusiu veikėjų. Visgi apčiuopiamiu rezulatu ir veiklos nulis.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Sveikata

Pradės projektuoti poliklinikos rekonstrukciją

Uostamiesčio savivaldybė skelbia, kad netrukus bus pradėtas rengti Klaipėdos miesto poliklinikos kapitalinio remonto techninis projektas. Miesto savivaldybė jau baigė konkursines ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This