Klaipėda ruošiasi paplūdimių sezono startui

Vasara

Klaipėdos paplūdimiuose oficialaus vasaros sezono pradžia bus skelbiama birželio 12-ąją.

Anot uostamiesčio savivaldybės, daugelis sezono startui reikalingų darbų jau atlikta – pajūryje pastatytos persirengimo kabinos, suoliukai, gelbėtojų postai, baigiami tvarkyti takai, apžvalgos aikštelės, infrastruktūra pritaikyta neįgaliesiems.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Šiuo metu baigiama parengti gelbėtojų komanda – atranka šiemet vykdoma kiek vėliau nei įprasta, nes dėl karantino neveikė baseinai. Paplūdimiuose pasikeisdami šiemet budės 72 gelbėtojai.

Nors visa poilsiautojams reikalinga infrastruktūra vasarotojų lauks kaip ir kasmet, šiemet poilsiaujant ir pramogaujant, kartu teks dėmesio skirti ir COVID-19 viruso plitimo prevencijai.

„Didelių ribojimų paplūdimiuose nenumatome, tačiau Sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijų reikės laikytis. Žmonėms paplūdimiuose bus primenama apie saugių atstumų, asmens higienos reikalavimų laikymąsi, tikimės, kad pajūryje nesilankys poilsiautojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų, žarnyno ir kitų užkrečiamųjų ligų požymių. Jūra ir saule pasimėgauti tikrai bus galima, tačiau nepamirštant sąmoningumo ir atsargumo“, – pranešime spaudai cituojamas Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Sveikatos apsaugos ministerija taip pat rekomenduoja paplūdimiuose būti ne didesnėmis kaip 5 žmonių grupelėmis, išskyrus artimus giminaičius, esant galimybei už prekes ir paslaugas atsiskaityti ne grynaisiais pinigais, tualetuose, prie persirengimo kabinų sudaryti galimybę tinkamai rankų higienai, aktyvaus laisvalaikio užsiėmimams skirtų įrenginių, sporto paskirties inžinerinių statinių valymą ir dezinfekciją atlikti vadovaujantis rekomendacijomis, užtikrinti, kad paplūdimių darbuotojai būtų informuojami, jog vengtų tiesioginio kontakto su kitais asmenimis, išskyrus skęstančiųjų asmenų gelbėjimo atvejais, užtikrinti, kad paplūdimyje dirbtų tik darbuotojai, neturintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų, ūmių žarnyno infekcijų bei kitų užkrečiamųjų ligų požymių ir darbuotojų sveikata būtų nuolat stebima.

Pradedant sezoną Klaipėdos paplūdimiuose – Antrojoje Melnragėje bei Smiltynėje suplevėsuos ir mėlynosios vėliavos.

Anot savivaldybės, paplūdimių infrastruktūrą stengiamasi gerinti kasmet. Siekiant užtikrinti smėlio švarą, paplūdimiuose dirba smėlio valymo mašina, poilsiautojų patogumui veikia dušai, geriamojo vandens fontanėliai. Šiemet iki sezono pradžios Smiltynėje vietoj seno mūrinio lauko tualeto bus baigtas įrengti konteinerinis tualetas.

Klaipėda vasaros sezoną pasitinka ir su įrengiamu nauju parku pajūryje – nauja poilsio erdvė kuriama Pirmojoje Melnragėje, netoli šiaurinio molo. Parke baigiami nutiesti takai, aukščiausioje parko vietoje įrengta poilsio aikštelė, kurioje galima grožėtis saulėlydžiais. Centrinėje dalyje, kur yra atvira, medžiais neapaugusi erdvė, įrengiama vaikų žaidimų aikštelė ir žaidimų pieva, parko teritorija pritaikyta žmonių su negalia poreikiams. Vaikų žaidimų aikštelėje ir pagrindiniame take, vedančiame jūros link, bus įrengtas apšvietimas.

1 Comment

  1. Antanas

    Kada galėsiu nueiti nuo Girulių pliažo iki Melnragės . Pajūryje vėl moterų pliažas
    .Kur lyčių lygybė ?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas

Švyturių metus Klaipėdoje pradėjo Baltojo švyturio pasakojimas 

Klaipėdos savivaldybė kartu su kultūros centru Žvejų rūmais šeštadienio vakarą miestiečius kvietė į pajūrį: prie Šiaurinio molo buvo galima klausytis ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This