„Grigeo Klaipėda“ atnaujina veiklą

Verslas

Žaliavą gofruotam kartonui gaminanti „Grigeo Klaipėda“ penktadienį pasirašė sutartį su uostamiesčio savivaldybės valdoma AB „Klaipėdos vanduo“ dėl nuotekų valymo veiklos atnaujinimo ir dar šiandien atnaujins gamyklos darbą.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Pirmiausia, tai gera žinia mūsų darbuotojams – po 3 savaičių priverstinio gamybos sustabdymo jie galės sugrįžti į darbo vietas. Šiandieninėmis krizės nuotaikomis jaučiame dar didesnę pareigą jas išlaikyti, tad labai tikiuosi, jog tai ir pavyks padaryti. Taip pat džiaugiamės sklandžiu darbu su „Klaipėdos vandeniu“, kuris operatyviai įvertino bendrovės atliktus darbus“, – pranešime spaudai cituojamas „Grigeo Klaipėda“ vadovas Tomas Eikinas.

Įgyvendinant prisijungimo sąlygas įrenginių prisijungimo vietoje „Grigeo Klaipėda“ įrengė automatinį mėginių semtuvą, įdiegė ph, drumstumo, temperatūros matuoklius bei nuotolinį matavimo ir apskaitos prietaisų duomenų perdavimą į „Klaipėdos vandens“ SCADA sistemą.

Minėtosios sutarties sąlygose nurodoma, kad „Grigeo Klaipėda“ nuotekas „Klaipėdos vanduo“ valys vieną mėnesį, o po jo bus vėl grįžtama prie diskusijų stalo.

„Suprantame „Klaipėdos vandens“ situaciją – jų įrenginiai nėra techniškai pritaikyti išvalyti gamybines nuotekas. Mes radome sprendimą, kaip palengvinti „Klaipėdos vandens“ įrenginiams tenkantį darbą – Dumpiuose esančiais savo įrenginiais iš dalies išvalyti nuotekas prieš perduodant jas į „Klaipėdos vandens“ nuotekų tinklus galutiniam išvalymui. Tačiau tam būtinas Klaipėdos prokuratūros bei kitų atsakingų institucijų įsiklausymas bei draudimų panaikinimas, kuris leistų mums išsaugoti tiek įmonę, tiek sukurtas darbo vietas“, – sako T. Eikinas.

Gegužės viduryje Klaipėdos prokuratūra nepatenkino „Grigeo Klaipėda“ prašymo leisti atlikti statybos darbus Dumpiuose esančių valymo įrenginių teritorijoje, o teismas laikinai apribojo įmonės nuotekų valymo įrenginių veiklą.

„Klaipėdos prokuratūra neuždraudė derinti techninį projektą statybos leidimui gauti, tad tai šiuo metu ir darome. Parengėme techninį statybų projektą, deriname jį su atsakingomis institucijomis ir tikimės, kad galiausiai sugrįšime į įprastą darbų ritmą“, – teigia T. Eikinas.

„Esminis šios laikinosios sutarties skirtumas nuo ankstesnių keturių yra tas, kad atsiranda suminė tarša, tai reiškia, kad yra ribojama vienos paros ir vieno mėnesio suminė tarša. Tai reiškia, kad išnaudojus mėnesio taršą sklendė yra uždaroma ir
nuotekos nepriimamos“, – Klaipėdos savivaldybės pranešime spaudai cituojamas AB „Klaipėdos vanduo“ vadovas Benitas Jonikas.

Teigiama, kad miesto valymo įrenginiai, kuriuos eksploatuoja AB „Klaipėdos vanduo“, nuo sausio pradžios, valydami ir „Grigeo Klaipėda“ nuotekas, dirbo maksimaliais pajėgumais. Tuo metu „Grigeo Klaipėda“ tarša viršijo normas, aptartas prisijungimo sąlygose. Dėl to „Klaipėdos vanduo” nuotekų iš „Grigeo Klaipėda“ nebepriėmė nuo gegužės 14-osios.

4 Comments

  1. Spaudimas

    Eikinas darbo vietomis bando paspausti. Savo savkninką darbo vietomis ir mažesniu pelnu paspauskit.

    Reply
  2. Tadas

    Kokią veiklą? Taršos?

    Reply
  3. Filadelfijus

    Ačiū

    Reply
    • Julius

      Nedėkok, reikėjo ir paleidom

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdiečiams ir rajono gyventojams atpigs vanduo

Valstybinės energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) patvirtino naujas uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos vanduo“ kainas. Nauji, mažesni įkainiai Klaipėdos miesto ir ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This